Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eddig arról volt szó, hogy...

Eddig arról volt szó, hogy NAPONTA 50 liter hatósági áras üzemanyagot lehet tankolni. Erre kiderül, hogy ez mégsem így van? Tudtatok erről?

Figyelt kérdés

[link]

Ha valaki tud erről linkelni jogszabályi helyet, azt megköszönném, mert én kerestem, de nem találom.

2022. aug. 6. 08:11
1 2 3 4 5
 31/43 qkker1 ***** válasza:
35%

"OMV kúton sokhetes gyakorlat a max. 10 literes tankolás."

Nettó hülyeséget írsz, hetente többször tankolok /változó helyeken/, és 50 literes korlátozás van az OMV-nél.

2022. aug. 6. 12:36
 32/43 anonim ***** válasza:
67%

30

Kerüld száraz tankkal a cecei OMV kutat, mert csak 10 litert kapsz a 95-ös normál benzinből. Ezzel aznapra kifújt az ársapkás tankolásod. Ez a helyzet a siófoki OMV kútnál is. Ha karnál se bírnál többet tölteni, mert a pisztoly 10 liternél automatikusan leáll, nem tölt tovább. A prémium benzineknél nincs ez a korlátozás.

2022. aug. 6. 12:45
 33/43 A kérdező kommentje:

Még mielőtt ez teljesen elfajulna, szeretném tisztázni a dolgot.

Megint előjönnek az előítéletek úgy, hogy közben nem is ismerjük egymást. Ezért nem reagáltam korábban a rosszindulatú megjegyzésekre sem. Nem vagyok vállalkozó, nem is voltam. Nincs céges autóm, nem is volt. A jövőben sem tervezem. Nem tartom magam ügyeskedőnek, sem szarrágónak, én is betartom a törvényeket, és részben egyetértek a korlátozásokkal is.

Akkor mi ihlette ezt a borzasztó kérdést?

Amikor lakókörnyezetemben vagyok, én is akkor tankolok, amikor kell. Ez havi egy-két alkalmat jelent, mert ilyen keveset járok egyébként autóval. Tehát nem ügyeskedés.

Azért írtam ki a kérdést, mert 400 km-es út előtt állok, 40 literes tankkal. A Balatonra készülök, ahol nemrég köztudottan üzemanyaghiány alakult ki. Nem tudom, hogy tart-e még, illetve azt sem tudom, hogy tényleg olyan rossz-e a helyzet, mint ahogy azt olvasni lehetett. Részemről lehet pánikkeltés is, de lehet valóságos is a probléma. Egy biztos, hogy ezt itthonról nem tudom megítélni. Ha csak induláskor tankolok, és tényleg bekövetkezik egy komoly üzemanyaghiány -akár országosan is-, akkor a Balatonon nem lesz annyi benzinem, hogy haza tudjak jönni. Ezért szerettem volna útközben is, odaérkezés előtt megtankolni. Ez inkább elővigyázatosság, mint ügyeskedés. Nem az a gond, hogy esetleg drágább benzint kell tankoljak, hanem az, hogy egyáltalán lesz-e bármilyen üzemanyag. Nem akarom én senki elől felvásárolni a benzint. Csak szeretnék hazajutni, ha szorul a hurok, és esetleg nem tudok tankolni sehol.

Értem én, hogy ez is egyfajta korlátozás, de aki ügyeskedni akar, az úgyis beletankolja azt az 50 litert egyszerre. Én még ezt sem tudnám megtenni a 40 literes tankommal.

Lehet hogy felesleges az aggodalom, de a valóságos választ csak a nagy politikusaink tudják. És szokás szerint a lakosságnak az utolsó percben szólnak.

2022. aug. 6. 13:00
 34/43 anonim ***** válasza:
8%

33

Egy próbát megér, túlzott költségbe se vered magad, hívd föl a siófoki OMV kutat és kérdezz rá, hogy az ársapkás 95-ös benzinből mennyi litert lehet egyszerre tankolni? Itt a neten található számuk:

06 84/ 510 715

2022. aug. 6. 13:27
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
#34 Mit kezdjen a kérdező a siófoki OMV kúttal? Lehet hogy Debrecenben lakik.
2022. aug. 6. 13:47
 36/43 anonim ***** válasza:
5%
Olvasd el a 33-as kommentjét, a Balatonra készül. Ha ott mindegyik kút 10 litert ad ársapkásan, akkor csak világpiaci áron bír teletankolni, és még aznap hazajutni.
2022. aug. 6. 13:52
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Íme az OMV közzététele:

"...az egyszeri engedélyezett maximális tankolási mennyiség 50 liter..."

"Jelenleg a 34 franchise töltőállomásunkon – ellentétben az OMV saját üzemeltetésű állomásaival – szigorúbb korlátozások is érvényben lehetnek, esetenként pedig átmeneti áruhiány léphet fel."

[link]

2022. aug. 6. 13:57
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

37

Akkor emiatt van egyes helyeken mennyiségkorlátozás. A cecei kútnak a blokkon található cégneve: Metalelektro Méréstechnika Kft. Debrecen, Bem tér 18/B, OMV Töltőállomás Cece, Vasút utca 2.

2022. aug. 6. 14:06
 39/43 A kérdező kommentje:

És a legszebb az egészben az, hogy talán pont ezzel a döntésével éri el azt a MOL, hogy még nagyobb üzemanyaghiány alakuljon ki az országnak egy turisztikailag frekventáltabb részén. Például jelen esetben a Balatonon. De akár alakulhatna máshol is.

Mert mit értek el vele?

Azt, hogy az autósok útközben nem tankolnak aznap többször, hanem a Balatonra érve majd másnap pótolják a hiányzó üzemanyag mennyiséget (ha van). Ott, ahol már így is probléma az ellátás. Ha ezt útközben meg tudnák tenni, akkor talán országos szinten ez jobban eloszlana. Nem mindenki a Balatonon tankolna másnap, hanem még útközben akárhol. És ez azoknak sem mindegy, akik ott laknak, és mennének például dolgozni.

2022. aug. 6. 14:06
 40/43 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem, akinek nagyon fontos a tankolás, az tankol világpiaci áron is, ez a benzin nincs korlátozva.

A bibi mindössze annyi, hogy aki aznap másodszor tankol, megszokásból nem prémium benzint fog tankolni, az árát mégis megfizeti.

2022. aug. 6. 14:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!