Eddig arról volt szó, hogy NAPONTA 50 liter hatósági áras üzemanyagot lehet tankolni. Erre kiderül, hogy ez mégsem így van? Tudtatok erről?
Ha valaki tud erről linkelni jogszabályi helyet, azt megköszönném, mert én kerestem, de nem találom.
"OMV kúton sokhetes gyakorlat a max. 10 literes tankolás."
Nettó hülyeséget írsz, hetente többször tankolok /változó helyeken/, és 50 literes korlátozás van az OMV-nél.
30
Kerüld száraz tankkal a cecei OMV kutat, mert csak 10 litert kapsz a 95-ös normál benzinből. Ezzel aznapra kifújt az ársapkás tankolásod. Ez a helyzet a siófoki OMV kútnál is. Ha karnál se bírnál többet tölteni, mert a pisztoly 10 liternél automatikusan leáll, nem tölt tovább. A prémium benzineknél nincs ez a korlátozás.
Még mielőtt ez teljesen elfajulna, szeretném tisztázni a dolgot.
Megint előjönnek az előítéletek úgy, hogy közben nem is ismerjük egymást. Ezért nem reagáltam korábban a rosszindulatú megjegyzésekre sem. Nem vagyok vállalkozó, nem is voltam. Nincs céges autóm, nem is volt. A jövőben sem tervezem. Nem tartom magam ügyeskedőnek, sem szarrágónak, én is betartom a törvényeket, és részben egyetértek a korlátozásokkal is.
Akkor mi ihlette ezt a borzasztó kérdést?
Amikor lakókörnyezetemben vagyok, én is akkor tankolok, amikor kell. Ez havi egy-két alkalmat jelent, mert ilyen keveset járok egyébként autóval. Tehát nem ügyeskedés.
Azért írtam ki a kérdést, mert 400 km-es út előtt állok, 40 literes tankkal. A Balatonra készülök, ahol nemrég köztudottan üzemanyaghiány alakult ki. Nem tudom, hogy tart-e még, illetve azt sem tudom, hogy tényleg olyan rossz-e a helyzet, mint ahogy azt olvasni lehetett. Részemről lehet pánikkeltés is, de lehet valóságos is a probléma. Egy biztos, hogy ezt itthonról nem tudom megítélni. Ha csak induláskor tankolok, és tényleg bekövetkezik egy komoly üzemanyaghiány -akár országosan is-, akkor a Balatonon nem lesz annyi benzinem, hogy haza tudjak jönni. Ezért szerettem volna útközben is, odaérkezés előtt megtankolni. Ez inkább elővigyázatosság, mint ügyeskedés. Nem az a gond, hogy esetleg drágább benzint kell tankoljak, hanem az, hogy egyáltalán lesz-e bármilyen üzemanyag. Nem akarom én senki elől felvásárolni a benzint. Csak szeretnék hazajutni, ha szorul a hurok, és esetleg nem tudok tankolni sehol.
Értem én, hogy ez is egyfajta korlátozás, de aki ügyeskedni akar, az úgyis beletankolja azt az 50 litert egyszerre. Én még ezt sem tudnám megtenni a 40 literes tankommal.
Lehet hogy felesleges az aggodalom, de a valóságos választ csak a nagy politikusaink tudják. És szokás szerint a lakosságnak az utolsó percben szólnak.
33
Egy próbát megér, túlzott költségbe se vered magad, hívd föl a siófoki OMV kutat és kérdezz rá, hogy az ársapkás 95-ös benzinből mennyi litert lehet egyszerre tankolni? Itt a neten található számuk:
06 84/ 510 715
Íme az OMV közzététele:
"...az egyszeri engedélyezett maximális tankolási mennyiség 50 liter..."
"Jelenleg a 34 franchise töltőállomásunkon – ellentétben az OMV saját üzemeltetésű állomásaival – szigorúbb korlátozások is érvényben lehetnek, esetenként pedig átmeneti áruhiány léphet fel."
37
Akkor emiatt van egyes helyeken mennyiségkorlátozás. A cecei kútnak a blokkon található cégneve: Metalelektro Méréstechnika Kft. Debrecen, Bem tér 18/B, OMV Töltőállomás Cece, Vasút utca 2.
És a legszebb az egészben az, hogy talán pont ezzel a döntésével éri el azt a MOL, hogy még nagyobb üzemanyaghiány alakuljon ki az országnak egy turisztikailag frekventáltabb részén. Például jelen esetben a Balatonon. De akár alakulhatna máshol is.
Mert mit értek el vele?
Azt, hogy az autósok útközben nem tankolnak aznap többször, hanem a Balatonra érve majd másnap pótolják a hiányzó üzemanyag mennyiséget (ha van). Ott, ahol már így is probléma az ellátás. Ha ezt útközben meg tudnák tenni, akkor talán országos szinten ez jobban eloszlana. Nem mindenki a Balatonon tankolna másnap, hanem még útközben akárhol. És ez azoknak sem mindegy, akik ott laknak, és mennének például dolgozni.
Szerintem, akinek nagyon fontos a tankolás, az tankol világpiaci áron is, ez a benzin nincs korlátozva.
A bibi mindössze annyi, hogy aki aznap másodszor tankol, megszokásból nem prémium benzint fog tankolni, az árát mégis megfizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!