Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az elmúlt évtized százezres...

Az elmúlt évtized százezres nagyságrendű elvándorlásában mekkora felelőssége van a kormánynak?

Figyelt kérdés
Az elhazudott rendszerváltás környékétől kezdve úgy érzékeltem, hogy konstans módon emelkedett a kivándoroltak száma. 2015-16 környékén észleltem a környezetemben egy nagyobb kiugrást. Ekkor elég sokan megindultak, barátok, ismerősök, munkatársak. Ugye ez a második 2/3-os Orbán kormány időszaka. Konjuktúra, de továbbra is számottevő változás, fejlődés nélkül. Szerintem akkor döbbentek rá sokan, hogy ez az ország menthetetlen. Ami viszont érthetetlen számomra, hogy az itthon maradt szülők, nagyszülők közt ugyanakkora arányban vannak a Fideszesek, Gyurcsányisták, mint össztársadalmon belül. A legutóbbi választás előtt is az üzletben ott jajveszékeltek az öregasszonyok, hogy a Gyurcsány vissza ne jöjjön. Aztán persze létszámarányosan voltak Gyurcsányisták is, hogy nem úgy van az. Egyiknek, másiknak a gyereke utalja most a pénzt nyugatról, hogy éhen ne haljanak.

2022. aug. 5. 09:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
#20: akkor járj utána a TB -nek, mert ha itthon van lakcímed, akkor az alapján halmozzák a kötelező egészségügyi hozzájárulást mint adó ha nem igazolod le legalább évente, hogy kint biztosított vagy. Meglepi lehet mikor haza jössz. (tapasztalat)
2022. aug. 5. 10:10
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel nem CSAK a pénz miatt jöttem el! Alapvetően talán már tudnék annyit keresni otthon is, mint most, vagy közelit, de nekem a légkör is fontos. Stabilabbnak érzem az életem külföldön és a munkám is.

Egyszerűen még Budapest is egy nagy falu, ahhoz képest, ami máshol van! Mindenhol vannak droidok, meg barmok, magam is találkoztam velük külföldön is, de qva sokat számit az, ha hozzád hasonló nyitottabb fajtájú -huh ez most úgyis aktuális- emberek vesznek körül, mintsem folyamatosan lehajtott fejű depis közeg.

2022. aug. 5. 10:12
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
21, köszi, elvileg jó vagyok, vagyis mindenhonnan, mindent kiregisztráltam, amit kellett!
2022. aug. 5. 10:19
 24/29 anonim ***** válasza:
60%
#21 Én 5 évig éltem Ausztriában, nem jelentkeztem ki itthon sehonnan, nem volt ilyen gondom. Egyszer kaptam a NAV-tól egy levelet, már nem emlékszem, hogy felhívnom kellett-e őket, vagy kitöltött papírt visszaküldeni, de akkor tudták meg, hogy már nem élek & adózok Magyarországon. Semmilyen következménye nem lett. Tavaly visszaköltöztem Mo.-ra, egyéni vállakozóként havonta fizetem a TB-t, senki nem kérdezett/mondott semmit, hogy bármilyen tartozásom vagy bármim lenne.
2022. aug. 5. 11:28
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

#24: én iskola után egyből kimentem, semmivel nem foglalkoztam itthon, majd 10 év után, haza jöttem, vettem egy háztat... majd 1~1.5 év után kapok a NAV végrehajtási részlegétől fizetési felszólítást.

Kiderült, hogy mivel itthon nem tudták, hogy én nyugaton dolgozom, biztosított vagyok, évekig gyűlt, a havi pár ezer, amit végül végre hajtásra raktak...

5 év után elévült, így mire hozzám került, már csak 3 és fél év maradt, mivel "piti" összegről volt szó, azt a 180 ezret kifizettem, mint papírok után futkossak, hivatalos fordítás...

2022. aug. 5. 12:06
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
20%
2022. aug. 5. 12:10
 27/29 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem hogy ha már 4 meg 8 éve is " mindenki kiment " akkor hogy amradt itt még bárki is panaszkodni?
2022. aug. 6. 05:50
 28/29 anonim ***** válasza:
59%

27-es, ezt hivják biológiának!

Mindig születnek új emberek!

2022. aug. 6. 06:02
 29/29 anonim ***** válasza:
Nekünk mostanra lett teljesen elegünk, mi is elmegyünk végre, ház eladás alatt, felmondási időnk már ketyeg, elég volt ebből a jövőkép nélküli, embereket megnyomorító koszfeszekből. Csak látogatóba jövünk haza a családhoz, ennyi.
2022. szept. 23. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!