Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az elmúlt évtized százezres...

Az elmúlt évtized százezres nagyságrendű elvándorlásában mekkora felelőssége van a kormánynak?

Figyelt kérdés
Az elhazudott rendszerváltás környékétől kezdve úgy érzékeltem, hogy konstans módon emelkedett a kivándoroltak száma. 2015-16 környékén észleltem a környezetemben egy nagyobb kiugrást. Ekkor elég sokan megindultak, barátok, ismerősök, munkatársak. Ugye ez a második 2/3-os Orbán kormány időszaka. Konjuktúra, de továbbra is számottevő változás, fejlődés nélkül. Szerintem akkor döbbentek rá sokan, hogy ez az ország menthetetlen. Ami viszont érthetetlen számomra, hogy az itthon maradt szülők, nagyszülők közt ugyanakkora arányban vannak a Fideszesek, Gyurcsányisták, mint össztársadalmon belül. A legutóbbi választás előtt is az üzletben ott jajveszékeltek az öregasszonyok, hogy a Gyurcsány vissza ne jöjjön. Aztán persze létszámarányosan voltak Gyurcsányisták is, hogy nem úgy van az. Egyiknek, másiknak a gyereke utalja most a pénzt nyugatról, hogy éhen ne haljanak.

2022. aug. 5. 09:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
16%
Már többen jönnek haza mint amennyien kimennek.
2022. aug. 5. 09:26
 12/29 anonim ***** válasza:
46%
#6: már nem...
2022. aug. 5. 09:35
 13/29 anonim ***** válasza:
90%

[link]

[link]

Fidesz hazugságok helyett egy kis valóság. A holland spárba 28Ft-tal drágább ugyan az a termék. Csak a hollandok nem ennyivel keresnek többet mint mi...

2022. aug. 5. 09:42
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként más itthoni áruházláncba már 710Ft-ért is láttam itthon, szóval ott speciel drágább is mint a hollandusoknál.
2022. aug. 5. 09:42
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

#9: mi az oszták lidl és hofferbe járunk át, ha nem is olcsóbb, de jobb minőségű.

pl. itt veszek 1 kg fóliás csirkemellet a lidl -be megbonotom, televan nyálkás folyadékkal. A macskának izlik, de nekem már nincs gusztusom megenni.

A kinti lidlibe vásárolt elvileg ugyan az a termék, de mégis friss, nem nyálkás löttyben tocsogó vacak, és csak 10% -al drágább.

2022. aug. 5. 09:51
 16/29 anonim ***** válasza:
84%

Egy külföldi fb csoport adminja vagyok, 18 óta naponta 3x kérnek segitséget új regisztráltak, mert jönnek ki dolgozni és lakás kell nekik!

És ez csak 1 db kisváros!

Gyurcsány elüldözött 1 generációt, Orbán már a 3-at! Lassan, nem marad senki se, aki gondolkodik abban az országban, mert már mindenki nyugaton van!

2022. aug. 5. 09:52
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

#13: nem ugyan az a termék.

A magyar spárban 500 ml, ott 553 ml,

ami átszámolva 566,5 Ft, míg nálunk 599 Ft.

Vannak ilyen becsapós dolgok még,

pl. a tucat tojás ott 12 nálunk 10.

2022. aug. 5. 09:55
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez egy nehéz kérdés. Én alapvetően három befolyásoló tényezőt figyeltem meg.

Az egyik a pénz. Nyugaton tök egyszerű állásokból is korrektül meg lehet élni, itthon ez sajnos bonyolultabb. Ez sok szempontból geopolitikai kérdés, amivel tud is meg nem is mit csinálni a kormány. Egyfelől a nagy cégeknek részben azért is éri meg messzebb menni, mert olcsóbb a munkaerő, ez geopolitikai kérdés. Ugyanakkor az, hogy egy tanár kevesebbet keres, mint egy pénztáros az Aldiban, és egy albérlet már egyáltalán nem is fut ki, az már más tészta.

A másik a kulturális közeg. Amikor Németországban jártam kiküldetésen, volt egy olyan érzésem, mintha lekerült volna egy súly a mellkasomról, és nem értettem miért. Aztán amikor Ferihegyen leszállva a 200E-s járat sofőrjétől már kaptam egy olyan beszólást, hogy legszívesebben a kis lukon rángattam volna ki a fülkéjéből, akkor rájöttem, mi "hiányzott".

Szerintem amúgy Magyarország legelb*ottabb dolga amit mi, emberek csinálunk egymással: bizalmatlanok, komplexusosak vagyunk, mindenkiben ellenséget látunk, és állandóan belerúgunk egymásba, átverjük egymást, stb. Ez egy nagyon mélyen gyökerező dolog, amit nem a kormány okozott, viszont nemhogy javítana rajta, de kihasználja és mélyíti.

A harmadik viszont maga a kormány. Csomóan szégyellik a Fideszt, nem érzik magukat biztonságban miattuk, vagy/és nem akarnak közösséget vállalni velük. Sok embertől hallottam, akinél az adta be a végső lökést a költözésre, hogy képtelen volt együttélni a rendszerrel.

2022. aug. 5. 10:01
 19/29 kürasszír ***** válasza:
88%

# 5

Ezt írtad: "Az Orbán kormány idején fordult meg a kivándorlási trend, és egyre többen jönnek haza nyugatól."

Ez vitatható.

Ugyanis Magyarországon csak azt tartják nyilván kivándorolt magyar állampolgárként, aki hivatalosan bejelenti a hatóságoknak, hogy ő bizony tartósan elhagyja az országot.

Azonban a kivándorló magyarok többsége nem szokta bejelenteni ezt a tényt a magyar hatóságoknak, egyébként nem is kötelező.

Tehát biztos, hogy jelenleg is sokkal több magyar vándorol ki Magyarországról, mint amennyi hazetelepül.

2022. aug. 5. 10:01
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
8 éve nem élek otthon, nincs aktiv TAJ, Adó számom, de a lakcimkártyám megtartottam, igy továbbra is bejelentett lakos vagyok a lakcimemen!
2022. aug. 5. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!