Az elmúlt évtized százezres nagyságrendű elvándorlásában mekkora felelőssége van a kormánynak?
#9: mi az oszták lidl és hofferbe járunk át, ha nem is olcsóbb, de jobb minőségű.
pl. itt veszek 1 kg fóliás csirkemellet a lidl -be megbonotom, televan nyálkás folyadékkal. A macskának izlik, de nekem már nincs gusztusom megenni.
A kinti lidlibe vásárolt elvileg ugyan az a termék, de mégis friss, nem nyálkás löttyben tocsogó vacak, és csak 10% -al drágább.
Egy külföldi fb csoport adminja vagyok, 18 óta naponta 3x kérnek segitséget új regisztráltak, mert jönnek ki dolgozni és lakás kell nekik!
És ez csak 1 db kisváros!
Gyurcsány elüldözött 1 generációt, Orbán már a 3-at! Lassan, nem marad senki se, aki gondolkodik abban az országban, mert már mindenki nyugaton van!
#13: nem ugyan az a termék.
A magyar spárban 500 ml, ott 553 ml,
ami átszámolva 566,5 Ft, míg nálunk 599 Ft.
Vannak ilyen becsapós dolgok még,
pl. a tucat tojás ott 12 nálunk 10.
Hát ez egy nehéz kérdés. Én alapvetően három befolyásoló tényezőt figyeltem meg.
Az egyik a pénz. Nyugaton tök egyszerű állásokból is korrektül meg lehet élni, itthon ez sajnos bonyolultabb. Ez sok szempontból geopolitikai kérdés, amivel tud is meg nem is mit csinálni a kormány. Egyfelől a nagy cégeknek részben azért is éri meg messzebb menni, mert olcsóbb a munkaerő, ez geopolitikai kérdés. Ugyanakkor az, hogy egy tanár kevesebbet keres, mint egy pénztáros az Aldiban, és egy albérlet már egyáltalán nem is fut ki, az már más tészta.
A másik a kulturális közeg. Amikor Németországban jártam kiküldetésen, volt egy olyan érzésem, mintha lekerült volna egy súly a mellkasomról, és nem értettem miért. Aztán amikor Ferihegyen leszállva a 200E-s járat sofőrjétől már kaptam egy olyan beszólást, hogy legszívesebben a kis lukon rángattam volna ki a fülkéjéből, akkor rájöttem, mi "hiányzott".
Szerintem amúgy Magyarország legelb*ottabb dolga amit mi, emberek csinálunk egymással: bizalmatlanok, komplexusosak vagyunk, mindenkiben ellenséget látunk, és állandóan belerúgunk egymásba, átverjük egymást, stb. Ez egy nagyon mélyen gyökerező dolog, amit nem a kormány okozott, viszont nemhogy javítana rajta, de kihasználja és mélyíti.
A harmadik viszont maga a kormány. Csomóan szégyellik a Fideszt, nem érzik magukat biztonságban miattuk, vagy/és nem akarnak közösséget vállalni velük. Sok embertől hallottam, akinél az adta be a végső lökést a költözésre, hogy képtelen volt együttélni a rendszerrel.
# 5
Ezt írtad: "Az Orbán kormány idején fordult meg a kivándorlási trend, és egyre többen jönnek haza nyugatól."
Ez vitatható.
Ugyanis Magyarországon csak azt tartják nyilván kivándorolt magyar állampolgárként, aki hivatalosan bejelenti a hatóságoknak, hogy ő bizony tartósan elhagyja az országot.
Azonban a kivándorló magyarok többsége nem szokta bejelenteni ezt a tényt a magyar hatóságoknak, egyébként nem is kötelező.
Tehát biztos, hogy jelenleg is sokkal több magyar vándorol ki Magyarországról, mint amennyi hazetelepül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!