Miért nem fogjátok fel, hogy soha nem volt igazi rezsicsökkentés?
#20 Ha globális vezetőknek tanultak, akkor globális vezetők lettek, magyarul nem a magyar nép választotta Orbánt sem. Ebben nincs abszolút semmi konteó, ez szimpla logikus gondolkozás. Végigfuthatsz a listán, kik tanultak ott és most milyen pozícióban vannak.
A fosszilis energia kivezetése meg hogy mit okoz, arról konkrétan még Orbán is beszélt. Persze némi porcukorral, hogy ááá, nem hagyhatjuk.
Hogy valaminek mi a célja, és hogy emellett milyen következményei lehetnek még, az nagyon nem ugyanaz.
Persze ha ilyen alap dolgokat megértenél, eleve nem lennél konteós...
#23 Ne vidd át dedós sértegetésbe a dolgot légyszíves.
Ha van egy "mester" (Klaus Schwab) és a világ minden táján vannak általa kitanított, globális vezetők, minden ipari, minden politikai ágazatban, akkor azok a vezetők értelemszerűen Schwab bácsi felé hajtják a malmot és az ő utasításait hajtják végre.
Schwab bácsi álmodott egy nagyot, hogy Új világrendet teremt a Great Reset által, ami 2 éve folyamatban van. A Great Reset globális szintű, az élet minden területére kiterjedő változásokkal jár. Mit takar ez pontosan? Egyik része ennek a fosszilis energia kivezetése, amit éppen tapasztalsz, az "energiaválság" által. Nincs energiaválság, az energia nem fogyott el, zöld energiára való átállás van, ami nyilván azzal jár, hogy a fosszilis energiát fokozatosan kivezetik. Erről szól a Fit for 55, 2050-re klímasemlegessé akarják tenni a világot. Másik része, a magántulajdon eltörlése, amit ugye nem csak erőszakkal lehet elvenni, hanem az élet ellehetetlenítésével, brutális mértékű árakkal, a szolgáltatások kikapcsolásával, azzal, hogy nem fogsz tudni fizetni, mert nem lesz miből. A pénz jelen formájában meg fog szűnni és digitális valuta (CBDC) lesz bevezetve globálisan. A kocsidat (már ha van) hamarosan nem fogod tudni használni, mert nem lesz miből, illetve mit tankolni. Így a kocsidat, mint magántulajdont máris buktad. Harmadik része az emberiség feletti teljes kontroll, aminek a fokozatos bevezetéséhez elég volt a 0,2% halálozási rátájú, mesterséges covid is. Kreáltak egy megfélemlített, engedelmeskedő társadalmat. Először csak 1 maszk, aztán csak 1 oltás, aztán csak 2-3-4 oltás, csak egy védettségi kártya, csak QR kódos ellenőrzés, csak egy digitális azonosító chip (ID2020), ami nélkül nem fogsz tudni létezni, nem lesz hol laknod, nem lesz virtuális valutád sem. Mindez 2024-re, a The Global Pandemic Treaty segítségével. Azt hiszed, még egy picit emelkednek fel az árak, oszt jó világ van? Épp ellenkezőleg. Most van "jó világ", később hatalmas káosz, pokol lesz. Schwab is elmondta, hogy az, hogy visszatérünk a régi, megszokott életünkhöz, csak egy fikció. Harari (Schwab főtanácsadója) szavait idézve meg, a válságos időket ki kell használni, mert ilyenkor az emberek belemennek olyan dolgokba is, amibe normál esetben sohasem.
Az emberiséget nagyon könnyen tudják manipulálni, gyengíteni saját magukkal szemben. A fentebb írt dolgok mellett még a társadalom kettéválasztásával is. Oltott vs oltatlan, "normál" gondolkodású vs konteós... Máris egymás ellen fordul az emberiség, nem azok ellen, akik a jelen helyzetről tehetnek. Épp ezért tőlem soha, semmilyen sértést nem fogsz kapni, azért mert máshogy látod a dolgokat, mint én. Ettől még nem tartalak hülyének, segíteni szeretnék neked, hogy tudd, mire kell számítani. Ugyanabban a csónakban evezünk mind a ketten, csak míg te úgy látod, egy pici tóban, én úgy, hogy egy hatalmas óceánban. A szárazföldre meg bármelyőnk szemszögéből nézzük, csak úgy lehet kijutni, ha összefogunk és egymással megegyezően evezünk, nem egymás ellen. Magyarul ideje harcolni, kiállni magadért, az embertársaidért, amíg még nem késő.
Csak ismételni tudom magam, hogy valaminek mi a célja, és milyen egyéb következményei lehetnek, az nagyon nem ugyanaz. Amíg ezt nem vagy képes felfogni, addig nincs miről beszélni.
De tessék egy példa: Tegyük fel, autóval megyünk épp valahova, én vezetek, te az anyósülésen ülsz. Váratlanul kiugrik egy őz az útra, mire én fékezek egy nagyot, te meg meghúzod a vállad a biztonsági övvel.
Minden normális ember: Fékeztem, hogy elkerüljem az ütközést.
Te, és más konteósok: Azért csináltam, hogy neked direkt megrántsam a vállad. Sőt, bizonyítékod van hogy én indulásnál előre szóltam hogy kösd be az övet, és az ráadásul nem is véd 100%-ban, úgyhogy ez biztos nem véletlen volt, mindez egy egyértelmű összefüggés hogy neked fájjon a vállad...
Csak épp a te analógiád semmilyen szempontból nem állja meg a helyét.
A probléma: jelenlegi, fosszilis energiaforrásokra épülő rendszer nem fenntartható / kiugrott elém egy őz.
A reakció: a fosszilis kivezetése, az alternatívák terjesztése / fékezés
A cél: mielőbbi függetlenedés a jelenlegi energiafelhasználásunktól, egy fenntarthatóbb jövő kiépítése / megállni még az ütközés előtt
A reakció egyéb következménye: főleg eleinte komoly áremelkedések, sokan elszegényedhetnek / meghúzza a vállad az öv
Az egyetlen különbség hogy te ezt a szimpla következményt akarod hamisan célként feltüntetni.
A Fit for 55 nyilván csak egy példa volt, csak mert nagyon látványosan mutatja be hogy milyen kifordított gondolkodás vezet a konteósokhoz. Mert igen, tényleg valós tényekre alapozod az egészet, csak ahogy rámutattam, minderre már az ok és okozati összefüggések felcserélésével, bizonyítatlan összefüggések belemagyarázásával építesz egy hamis világképet. Mert biztos izgalmasabban hangzik, hogy valami szupertitkos összeesküvést leplezel le épp, minthogy szimplán a fogyasztói társadalmunk túlfogyasztásának kezdjük meginni a levét, és ez csak szimplán szívás. De az élet sajna nem egy hollywoodi kémfilm.
Természetesen az összes többi tévedéseden is végig lehetne így menni, de ha ezt az egyet sem akarod megérteni, akkor nem fogom feleslegesen tépni a szám. Talán egyszer még benő a fejed lágya, még mielőtt túlságosan elvesztenéd az eszed a konteókba fanatizálva magad. Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!