Támogatnátok az ellenzék eltörlését cserébe a rezsicsökkentés megtartásáért?
#9 "Látom te se akarod megérteni hogy ennek az ellenzéknek így nincs értelme hogy fennmaradjon."
Amit nem fogsz fel, hogy ez nem döntés kérdése. Ellenzék van. Pont. Olyan amilyet megszavaztak a választók. Pont.
Nem lehet csak ezt az ellenzéket eltörölni, kizárólag magát a szabad választást lehet eltörölni.
Ha nem akarod hogy ilyen ostoba politikusok képviseljenek akkor ne szavazz rájuk és segíts, hogy mások se szavazzanak rájuk. De nem szüntetheted meg őket, mert már meg lettek választva parlamenti képviselőnek.
De nyugodtan nézd meg milyen az amikor eltörlik az ellenzéke, ez van most Ukrajnában. Ha neked ez kell csak pár száz kilométert kell hozzá megtenned.
Nem.
Nem áldoznám fel a demokráciát egy végtelenül költséges és pazarló rendszerért cserébe. Mit nyernénk ezen az üzleten? Mintha eladnám a házamat és még én fizetnék érte:D
De látom, van aki visszasírja a szocializmust. Bizonyos szintig megértem, de nem győz meg.
#9, nagyon durván nem érted a lényeget. Oké, hogy a mostani ellenzéket nem szereted, én sem szeretem. De valójában mindannyiunk közös érdeke lenne, hogy legyen valamilyen építő ellenzék, egy választási alternatíva. Nem azért, mert azt hiszem, hogy jobb lenne, mint a Fidesz, hanem hogy LEGYEN FÉK! A gond az, hogy esélyt sem látok arra, hogy legyen, és ennek súlyos ára van már most is, és ez csak rosszabb lesz.
Másrészt ennek a rezsicsökkentéshez semmi köze nincsen! Nem is értem, hogy jön össze a kettő. A rezsicsökkentést azért kell kivezetni, mert nem tudja az államkassza kifizetni. Ha elkezdték volna már évekkel ezelőtt leépíteni, és helyette az otthonok korszerűsítéséet jobban forszírozni, akkor most nem lenne ekkora a sokk.
Ehelyett egy populista álomvilágban éltünk, amiben még mindig 100 ft a gáz, és ahol a csekken az szerepel, hogy rezsicsökkentés nélkül 130 lett volna, miközben már akkor 300 volt. Ha ezt felfogom ésszel, már régen minden pénzemet a házfelújításra költöttem volna, de én naiv nem tudtam. Nem tudom, ennek mi köze az ellenzékhez.
Majd télen megnézem mit nyertél a demokráciáddal.
#15 Akkor menjünk végig a hülyeséghalmazon, ami megrapgadt benned az ellenzéki propagandából!
"Kérdező, a Fidesznek 12 éve volt, hogy csináljon valami szuper fejlődést ebben az országban. "
Volt is szuper fejlődés egészen a pandémia berobbanásáig.
"Ehelyett leépítették a lakáskasszákat,"
A lakáskassza évente 72000Ft-nyi MAXIMÁLIS támogatást tudott adni az oda betett megtakarításokra ami ma már egy ajtó árára sem elég. A lakáskassza helyett viszont bevezették a babaváró hitelt. A lakástakarék most is elérhető és kedvezményes kamatozású hitelt lehet felvenni mellé.
" leállították a panelprogramot, nem csinálnak semmilyen épületkorszerűsítést, ami valódi rezsicsökkentést hozna, ráadásul környezetkímélő is lenne, ami nagyon fontos lenne,"
A panelprogram folytatódott, és még nemrégen is adtak át épületet amit a panelprogramban újítottak fel. Nekünk állami támogatással lett már tíz éve napkollektorunk, ahogy most meg a lakásfelújítási programban tudtunk napelemet csináltatni. Napelem építési pályázatok mennek az országban régiónként sorra tavaly nyár óta, előtte volt háztartásigép csere program, kazáncsere program is.
"az árszabályozást fokozatosan ki tudták volna vezetni, hiszen a korszerűsítések miatt nem lett volna rá szükség,"
Mi korszerűsítettünk. Új ház, vastag szigetelés, korszerű nyílászárók, napkollektor. Ebbe rengeteg pénzt kellett beletennünk, annyit mint másnak egy lakás ára lett volna. De ha nincsen a rezsicsökkentés vagy ahogy írod fokozatosan emelik az árakat, még mi se tudtuk volna megfizetni azt, hogy tovább korszerűsítsünk. Akkor most nem lett volna pénzünk napelemre. Miközben nekünk nem kell a mindennapi megélhetéssel küszködnünk, a szerencsés kevesek közé tartozunk. Még a jól kereső kollégáink sem mind engedhetik meg maguknak még a nyílászáró cserét sem olyan könnyedén a lakásukban, nem hogy ennél komplexebb dolgokat. Szerintem fogalmad sincsen arról mennyibe kerülnek ezek a dolgok.
"ami úgy megmarad, azt megtarthatták volna tartaléknak, hogy amikor ilyen válságos idő jön, akkor támogassák belőle a lakosságot."
Eddig is válságos helyzet volt. rezsicsökkentés előtt tömegesen voltak akiknek több havi rezsitartozásuk volt, ez csökkent le jelentős mértékben pont a megfizethető rezsiköltségnek köszönhetően. Azt állítjátok minden választás előtt, hogy itt mindenki nyomorban él, 4 millió koldus országa vagyunk blablablabla. Mikor lett volna ideje kivezetni a rezsicsökkentést mikor éppen tőletek jött állandóan, hogy itt milyen szegények az emberek?
" Ezt tette a Fidesz? Nem. Ja, és mellesleg a panelprogram az általad utált korábban kormányon lévő ellenzék korszerűsítési terve volt, a szüleim paneljét azzal újították fel, és megtérült, télen sem ők fognak szívni. A korszerűsítés pedig része volt az összefogás programjának, de külön-külön is több párt programjában valamilyen formában szerepelt (nem tudom, a Mi hazánk programjában volt-e ilyen). "
Igen. ÉS?
"A CSOK erre a korszerűsítésre nem alkalmas, mert azt egy szűk réteg tudja igénybe venni valójában úgy, hogy meg is érje, de nem tudják igénybe venni például idősek, társasházak."
Mivel a CSOK az Családok Otthonteremtési Kedvezmény és gyermekvállaláshoz kötött, szerintem természetes, hogy sem a nyugdíjasok, sem az egyedülállók nem vehetik igénybe. Ettől még rengetegen viszont igen.
Megint el kellene dönteni mit hazudtok! Most vagy "egy szűk réteg tudja igénybe venni valójában úgy, hogy meg is érje" - de akkor semmi köze a lakásárak emelkedéséhez, hiszen egy szűk réteg nem okozhat áremelkedést a nagy többséggel szemben, vagy azt a hazugságotokat kellene megtartani, hogy a CSOK miatt emelkedtek annyira a lakásárak - ez viszont üti azt hogy csak egy szűk réteg tudta felvenni.
#17, sok ráció van abban, amit írtál, de a rezsitámogatás fokozatos leépítésével lehetett volna a korszerűsítés irányába lökdösni az embereket még akkor, amikor a felújítás és a rezsi is olcsóbb volt.
Én személy szerint már régóta tervezem a felújításokat, nézegettem a rezsiszámlákat, mennyi lenne a rezsim rezsicsökkentés nélkül, és mindig úgy voltam, hogy oké, szépen lassan haladunk majd. Nyilván, ha tudom a valós piaci árakat - nem néztem a tőzsdét - akkor határozottabban nekiállok. Most meg pánikból, kapkodva csinálom, mert kiderült, hogy álomvilágban éltem eddig. Nekem ez baromi rosszul esett, mert úgy érzem, megvezettek.
A babavárót és a lakástakarékot annyiban nem hasonlítanám össze, hogy lakástakarékot bármikor indíthattál, babavárót meg csak gyerekvállaláskor. Nekem már megvan a két gyerekem, nekem most se babaváró, se LTP-s támogatás. Mármint persze van LTP, de csak a kedvezményes hitel miatt érdemes róla beszélni.
A szuper fejlődést pedig annyiban nem osztom, hogy egy nagyon erős gazdasági fellendülés mentén, uniós pénzekre alapozva ment a fejlődés, és ott is főleg a látványos, presztízs dolgokban, miközben a felszín alatt évek óta megy a panasz, hogy a tanárok bére nem nő, az energetikai infrastruktúra sorvadozik, elmaradnak a felújítások, és a többi. Ráadásul a nagy beruházásokat is felveti a korrupció.
De ettől függetlenül egy csomó vád a #15-ösből tényleg túlzás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!