Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a butaság, hogy az...

Árokpart kérdése:

Mi ez a butaság, hogy az emberek nem akarják a teljes rezsicsökkentés visszaállítását?

Figyelt kérdés
Bárki, bármelyik ilyen párt vagy akár civil mozgalom kezdeményezi a kormánynál az emberek egyből leszólják. Meg van talán mindenki bolondulva?
2022. aug. 1. 21:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
39%
#10 De hát az kOmUNIzMUs!!!4!!!!4!
2022. aug. 1. 22:24
 12/17 anonim ***** válasza:
72%
@11 Értem én, csak míg én elég könnyen kipengetem a kétfős hátartásunk 1.2-1.5 milliós havi bevételéből az esetleges növekedést, két közmunkás 3-4 CSOK-ra szült gyereke nem igazán érdemli meg, hogy kikössék nálunk a villanyt a komenizmustól rettegők.
2022. aug. 1. 22:27
 13/17 anonim ***** válasza:
82%

12.

"nem igazán érdemli meg, hogy kikössék nálunk a villanyt a komenizmustól rettegők."

Hát fizesd nekik ki.

2022. aug. 1. 23:16
 14/17 anonim ***** válasza:
39%
12: Közmunkás ne fogyasszon átlag felett.
2022. aug. 2. 00:29
 15/17 anonim ***** válasza:
70%
A probléma gyökere onnan serken, hogy a legkülönfélébb életkörülmények között "Mi tekinthető átlagnak?" Az olyan apróságok is számítanak, hogy bármilyen döntések is születnek, a támogatottak ne érezzék a támogatottságot automatikus felhatalmazásként arra, hogy amit az ő körülményeik emberibbé tételének érdekében másoktól vesznek el, az korlátlanul pazarolható, felélhető és járandóságként lehet rá tekinteni! Többárnyalatú az "igazság" fogalma egy ilyen bonyolult problémarendszer kezelésekor, mint szimplán "fekete és fehér"! Nem kicsit igazságtalan az a megközelítés - szerintem, - hogy amíg az egyik háztartásban halálra fagynak a mindenkit sújtó árképzések miatt az emberek és gyakorlatilag nélkülöznek, addig a másik háztartásban azt sem tudja a segélyezett, hogy mit kezdjen a nyakába szakadt jóléttel! Igen is kellene egy józanul meghúzott vonal mentén határt szabni a segélyezésben részesülők részére is! Szerintem nem életszerű, hogy két kisebb szobával nagyobb lakásra irreálisan magas fűtési értékkel garázdálkodhat bárki is, - nem a Parlament üléstermét kell kifűteni! Nem kifogás másokra továbbtolni a felelős viselkedést, gondolkodást!
2022. aug. 2. 04:17
 16/17 anonim ***** válasza:
75%

@14 Értem én, hogy a nem szociopata gondolkodás nem erőssége a konziknak, de például egy tartós beteg csecsemővel villanyfűtéses lakásban mégis mi a jó eget tud csinálni? Leheljék be a gyereket januárban hogy ne fázzon?

@13 Erre van az állam meg a közösség. Én jótéknykodom magamtól is elég sokat, de egyrészt véges a jövedelmem, másrészt a társadalmi újraosztásnak az is a lényege, hogy ne csak a jó PR-ral bíró ügyek kapjanak pénz és ők is csak néha. Klasszikus példa az állatmenhelyekre karácsonykor rászakadó kajacunami, meg az, hogy olyankor az amúgy utca mocskaként kezelt hajléktalanoknak is jut egy jobb tál étel. Élünk majd' 10 millióan ezen a helyen, a voluntarizmus egyértelműen nem működik.

2022. aug. 2. 07:19
 17/17 anonim ***** válasza:
73%
Birka nép vagyunk.
2022. aug. 2. 07:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!