Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez fájni fog a nyelvvizsga...

Ez fájni fog a nyelvvizsga maffiának?Megszüntetik a nyelvvizsga kötelezettséget.

Figyelt kérdés

[link]

Ideje volt már ennek.Az EU-ban sehol sincsen nyelvvizsga kötelezettsége a felsőoktatásnak.

A szlovák és cseh felsőoktatásban úgy működik,hogy kötelező szaknyelvet hallgatni egy alapszakon például 6 féléven keresztül és ugyanúgy vizsgázni belőle, mint a többi tárgyból.

Lehetett volna kezdetektől fogva Magyarországon is így csinálni.

Ezt a nyelvvizsga kötelezettséget az MSZP vezette be, de a Fidesz is megszavazta.Valószínűleg mindkét tábornak vannak haveri vizsgaközpontjaik.Ugyanis, másról nem szólt, mint,hogy az emberek tömjék a vizsgaközpontok zsebét.Ez az, amit úgy hívunk nyelvvizsga maffia.

2022. júl. 28. 21:26
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem alapvetőnek kéne lennie, hogy elvárják a folyékony nyelvtudást legalább két nyelven a mai világban, nem is értem, hogy miért tartják ezt felháborítónak egyesek.

Területtől függetlenül hasznos dolog a nyelvtudás, hiszen nem csak, hogy több információhoz jut az ember és több szakmabelivel és klienssel tud érdemben kommunikálni, de fejleszti az ember gondolkozását és tanulási képességeit, valamint nyitottabbá is teszi más kultúrákra és népekre.

22/L

2022. júl. 28. 22:30
 12/33 anonim ***** válasza:
70%
Azt nem értem h mi köze a nyelvnek az egyetem elvégzéshez... ha van nyelvvizsgám akkor a hőtan vagy az áramlástant gépészmérnökin jobban fogom tudni? A zhm 5ös lesz? Ha tudok angolul cipőt vásárolni mert a nyelvvizsgára benyaltam a szituációt akkor fel tudom írni a robotkar pályájának egyenletet?
2022. júl. 28. 23:33
 13/33 anonim ***** válasza:
67%

Egyetemistaként és nyelvvizsga al rendelkezokent azt mondom, csak annak legyen kötelező akinek a munkájához kell is nyelvtudás.

Én M.O-n közszférában fogok dolgozni, így nagy értelme nincs, de a havi plusz 24ezerért nem bánom már.

2022. júl. 28. 23:52
 14/33 anonim ***** válasza:
47%

12! Én meg azt nem értem, hogy ma amikor a szaksajtó 95%-a csak angolul érhető el, miért van pár idióta, aki egész életében csak magyarul akar olvasgatni, lényegében véve kiszolgáltatva magát annak, ami éppen le van fordítva.

De egyébként is, miről beszélünk? ma az angol nyelvtudás olyan, amire szerintem mindenkinek szüksége van.

2022. júl. 29. 06:07
 15/33 anonim ***** válasza:
32%
14 Az szakmai! Épp ezaz. Szakmai nyelv kell és nem a baromság. Hál istennek a legtöbb intézménybe van szakmai nyelv.
2022. júl. 29. 07:10
 16/33 anonim ***** válasza:
32%
14: Másrészt mindenki érettségizik. Bőven elég. A nyelvvizsga csak a pénzről szólt.
2022. júl. 29. 07:11
 17/33 anonim ***** válasza:
57%

15! Aki nem jut el egy társalgási szintre, az szerinted majd érteni fogja a felső fokú szaknyelvet, na mesélj még pár ilyen jó poént!

Az első nyelvvizsga ingyen van, csak mondom!

2022. júl. 29. 07:20
 18/33 anonim ***** válasza:
72%
Hiába csak közféra, nagyonsolat kell külföldiekkel isegyeztetni
2022. júl. 29. 07:26
 19/33 anonim ***** válasza:
49%

Senki sem állította, hogy jó nyelvtudással könnyebben megérted és elvégzed a főszakodat, ez nyilván nincs így.

Viszont hozzáférhetsz más nyelvű forrásokhoz és tananyaghoz.

Viszont hozzáférhetsz külföldi oktatáshoz (ami könnyen jobb minőségű lehet).

Viszont tudsz külföldi cégekkel dolgozni (ami esélyesen jobban megéri).

Viszont tudsz külföldi embereknek/emberekkel dolgozni.

Viszont fejleszti a gondolkodásodat és a tanulási módszereidet.

Ezek komolyan olyan ördögtől való lehetőségek? :D

22/L

2022. júl. 29. 07:58
 20/33 Dzsonszi ***** válasza:
82%

Eléggé hozzátartozik a felsőoktatáshoz a nyelvtudás. Én, és az összes szaktársam is mind angol cikkekből írtuk a diplománk irodalmi részét, rengeteg tárgyhoz szükség volt angol tananyagokra, számtalanszor kellett hallgatni yoububeon valami indiai csávót, aki "angolul" elmagyarázta amit a tanár nem tudott.

Meg amúgy is, olyan teljesíthetetlen elvárás az, hogy tudjál már legalább angolul? Nem is számít egy nehéz nyelvnek, pláne nem, hogy minden azzal van tele, kizárt, hogy valaki ne találkozzon a mindennapi életében vele.

Félek, hogy titkon azért hozza be a kormány, hogy kevesebben tudjanak nyelvet és mégkisebb esélyük legyen elhagyni az országot, csak ezzel magukkal is kicsesznek, mert a szakértelmük is jelentősen csökkenni fog nyelvtudás nélkül. Aki azt mondja a kettőnek nincs köze egymáshoz, az valószínűleg egyetemet csak kívülről látott.

2022. júl. 29. 08:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!