Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez fájni fog a nyelvvizsga...

Ez fájni fog a nyelvvizsga maffiának?Megszüntetik a nyelvvizsga kötelezettséget.

Figyelt kérdés

[link]

Ideje volt már ennek.Az EU-ban sehol sincsen nyelvvizsga kötelezettsége a felsőoktatásnak.

A szlovák és cseh felsőoktatásban úgy működik,hogy kötelező szaknyelvet hallgatni egy alapszakon például 6 féléven keresztül és ugyanúgy vizsgázni belőle, mint a többi tárgyból.

Lehetett volna kezdetektől fogva Magyarországon is így csinálni.

Ezt a nyelvvizsga kötelezettséget az MSZP vezette be, de a Fidesz is megszavazta.Valószínűleg mindkét tábornak vannak haveri vizsgaközpontjaik.Ugyanis, másról nem szólt, mint,hogy az emberek tömjék a vizsgaközpontok zsebét.Ez az, amit úgy hívunk nyelvvizsga maffia.

2022. júl. 28. 21:26
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
66%

"Azt nem értem h mi köze a nyelvnek az egyetem elvégzéshez"

Nálunk a legtöbb tanulmány nem magyarul van, szóval ha komolyabban akarsz foglalkozni a területtel, akkor legalább angolul, de inkább angol mellett egy másik idegen nyelven is illik tudni minimum középszinten olvasni.

De hát én csak egy buta bölcsész vagyok, nem mérnök.

De mondjuk szerintem egy diplomás alapműveltséghez végzettségtől függetlenül hozzátartozik, hogy legalább angolul tudjon már az ember kommunikálni is. Európa más részein is ez alapvető.

2022. júl. 29. 09:38
 22/33 anonim ***** válasza:
78%

Maximálisan igazad van. Magyarország így is nagyon gyéren állt az idegen nyelv beszélés terén, most mégjobban le lesznek butítva a diplomásaink. Évek óta ezen dolgozik a fidesz, hogy egyre butább embereket "termeljenek ki" az iskolák. Hiszen minél butább valaki, annál könnyebb irányítani. A buta ember nem gondolkozik, csak elhiszi a fideszmédia hazugságait.

2022. júl. 29. 12:08
 23/33 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem egy felsőfokú végzettségű embertől elvárható, hogy legalább egy középfokú nyelvvizsgát kiizzadjon magából. Értem én, hogy vannak, akik nem akarnak külföldön dolgozni, de a globalizáció korát éljük, elkerülhetetlen az idegennyelvű kommunikáció.
2022. júl. 29. 16:17
 24/33 anonim ***** válasza:
53%
Nem baj, úgy lesz itt is, mint külföldön, nem mindegy, hogy melyik egyetemen végez az ember. Bár már most sem mindegy, hogy szolnoki főiskola (=diplomagyár), vagy Corvinus, BGE.
2022. júl. 29. 16:58
 25/33 anonim ***** válasza:
24%
Az meg van, hogy akkreditált képzéseket BGE és Corvinusról veszik át a "diplomagyárak" és a tanárok is onnan jöttek. Van annyi központosítás a rendszerben mit tanulnak.
2022. júl. 30. 07:37
 26/33 anonim ***** válasza:
18%
Egy kisgyermek nevelőnek vagy egy óvodapedagógusnak minek pl? :). És még rengeteg ilyen szak van. Nyilván akinek szüksége van a nyelvre az tanulja magától is. Akinek meg nincs az nem. Ezt döntse el mindenki maga.
2022. júl. 30. 09:25
 27/33 anonim ***** válasza:
72%
Például ha behoznak egy nem magyar gyereket az oviba, akkor jó, ha tudsz vele és a szüleivel beszélni. Az én ovis csoportomban is volt egy spanyol és egy lengyel kislány, akiknek a magyar finoman szólva nem volt az erőssége, így velük leginkább angolul történt a beszélgetés, ha nem értettek valamit.
2022. júl. 30. 09:44
 28/33 anonim ***** válasza:
79%
26! Mondjuk azért, mert ma úgy az alapmüveltség része legalább egy társalgási szintü angol nyelvtudás?
2022. júl. 30. 11:21
 29/33 anonim ***** válasza:
15%

"Például ha behoznak egy nem magyar gyereket az oviba, akkor jó, ha tudsz vele és a szüleivel beszélni."

Azt nemzetiségi oviba viszik, ahol alapból tudnak velük. Látszik, hogy vágod a témát, inkább ne szólalj meg.

2022. júl. 30. 22:18
 30/33 anonim ***** válasza:
28%

"Mondjuk azért, mert ma úgy az alapmüveltség része legalább egy társalgási szintü angol nyelvtudás?"

És a nyelvvizsga papír adja meg azt a tudást? Szerintem nem. Az emberek 90%-nak akinek nyelvvizsgája van nem tud angolul .. csak meg csinálták kőtelezően, mivel a diplomához kellett ..

Ez csak egy papír, nem ez adja a tudást.

Azt értsétek meg: Akinek szüksége van az úgy is fog angolul tanulni, akinek meg nincs, az meg neked nem mindegy? Nem befolyásolja az életed.

2022. júl. 30. 22:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!