Igaza van Jaksity György közgazdásznak, amit az ország helyzetéről mondott ebben a beszédében?
"Hazánkban dagonyízhatsz a keresztény ellenességben. Akkor hol nincs demokrácia?"
Lehet, de nem a kormány ellenességben, vagy annak narratívája ellen. Ha közalkalmazottként teszed, kirúgásra, de legalább vegzálásra számíthatsz.
Próbáld úgy feltenni a kérdést, hogy aki szerint nincs igaza, az mondja meg miben és hol téved.
A libsizés nem cáfolat.
A kereszténységet egy szóval sem bírálta, neki a politikai-gazdasági rendszerrel szemben van kritikája, amiben teljesen igaza is van.
Egyébként ez nem az első eset volt, bár ennyire konkrét beszédet így még nem hallottam, de azért a diplomaosztók (és úgy általában az egyetemi atmoszféra) valahogy vonzzák az ilyen jellegű megszólalásokat.
Én még a covid előtt, 2019 őszén voltam egy belsős egyetemi eseményen. Ott csak pár mondat hangzott el, de konkrétan a dékán mondott olyanokat, hogy ők valódi demokráciára szeretnék nevelni a hallgatóikat, nem olyan "demokráciára", mint ami az országban uralkodik. Közben a háttérben (akit ugye maga Orbán nevezett ki) nagy egyetértésben bólogatott :D
Tiszta, egyenes beszéd.
Csak ma már elszoktunk tőle - ami mutatja is jelen közállapotainkat.
Nem értek minden mondatával egyet, de egyrészt alapvetően igazat adok neki, másrészt korrekt, tisztességesen elmondott vélemény.
"Hazánkban dagonyízhatsz a keresztény ellenességben."
Tehát, ha valaki merészel nem egyetérteni a kormánnyal, akkor már keresztényellenes. Szintet léptünk.
Keresztényként én maximálisan egyetértek az elhangzott beszéddel. Jól mutatja az igazságát az, hogy a fidesz-média egyből "agitációs beszédnek" nevezte, ahogy kommunista elődeiktől eltanulták ezt a kifejezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!