Van-e valóságalapja Hegedüs Zsuzsa azon véleményének, hogy Orbán Viktor rasszista beszédet tartott tusványoson 2022-ben?
Találtam egy cikket, ahol Hegedüs Zsuzsa többek között az alábbi gondolatokat osztotta meg:
„Nem az az érdekes, hogy hisz-e benne, amit mond. De Magyarország miniszterelnökeként, nyilvánosan ilyet mondani egészen más."
„Ez sosem volt benne Viktorban. Én mindig kiálltam az ellen, hogy őt antiszemitizmussal vádolják. Nem is őt minősítettem, hanem a szöveget, nyilván elolvasta, még ha esetleg nem is ő írta, nem értem, hogy nem tűnt fel neki.”
„Őszintén sajnálom, hogy egy ilyen szégyenteljes állásfoglalás miatt kell megszakítanom azt a kapcsolatot, ami, bár az illiberális fordulatod óta egyre nehezebben volt kezelhető számomra, még rövid távon fenntarthatónak látszott. Egy ilyen, az összes alapértékemmel ellentétes beszéd elhangzása után azonban nem maradt más választásom: annak ellenére, hogy az eredeti felkérésedben szereplő, teljes szabadságomat soha semmiben nem korlátoztad, most nyilvánosan kell szakítanom veled a Tusnádfürdőn elhangzottak miatt.”
„Goebbelshez méltó, tiszta náci szöveg. Teljesen váratlan volt, hogy fajgyűlölő szöveget mondjon. A migránsellenességgel is vitatkoztam, próbáltam visszafogni Viktort.”
„Faji alapon meghatározni bárkit, hát álljon meg a menet, ezt csinálta Hitler, aki, már elnézést, 6 millió embert megölt.”
Szeretném megkérdezni, van-e valóságalapja Hegedüs Zsuzsa azon véleményének, mely szerint Orbán Viktor fajgyűlölő és Adolf Hitler módszereit idéző beszédet tartott?
2 Ó szegény Orbán, csak egy tapasztalatlan politikus ő, biztos félrebeszélt. Különben is, fene se hitte el hogy Orbánnak csak az asszimilációval van baja. Legjobb esetben úgy gondolja hogy lehetetlen, tehát a kultúra inherens a rasszra, tehát a multikulti eleve fajkeveredés.
Ami vicces hogy a fajkeverés a multikulti után jön, amikor a más bőrszínűek beleolvadtak a társadalomba és sok a kevert színű család. Tudjuk hogy Orbán ellenzi a multikultit, de hogy fehérnek akarja tartania magyarokat OMG ki gondolta volna???!!!444!!
Legyünk őszinték, az egyetlen ügy itt hogy a szokásos rasszizmusukat elfelejtették egy modern eufemizmussal kifejezni.
Amennyiben vannak rasszok (fajok), márpedig vannak, akkor azok keveredéséről vagy nem keveredéséről beszélni pusztán ténymegállapítás kérdése, s aki ebben a szóhasználatban már önmagában fasizmust lát az egy idióta.
Magyarországon például a cigányság egy rassz, és semmi fasizmus nincsen abban, ha valaki tényszerűen megállapítja, hogy a cigány és a nem cigány rassz mindezideig nem szívesen keveredett egymással. Nyilván voltak és vannak rá esetek, de azért ez egyáltalán nem általános. És nem azért, mert az emberek rasszisták, hanem mert a rasszokkal szükségszerűen együtt járó társadalmi és kulturális különbségeket nem olyan egyszerű félretenni. A fasizmus és rasszizmus az volna, ha valaki eleve és önmagáért utálja a másik rasszhoz tartozót.
Orbán Viktor teljesen jól látja, hogy a magyar társadalom többsége jelenleg nem szívesen keveredne azokkal a rasszokkal, amelyek mostanság tömegével érkeznek. Hogy úgy mondjam, a magyar társadalom nem kíván egy újabb "cigány problémát" a nyakába venni, mert az eltérő rasszok és kultúrák együttélése nem feszültségmentes. Ha a cigányság integrálása ennyire nehezen megy, akkor minden bizonnyal a migránsokkal is ez lenne a helyzet.
Orbán Viktor szóhasználata mindazonáltal nem volt szerencsés, mert nem számolt azzal, hogy Brüsszelben és hazai ellenzékben igen sok a degenerált idióta, akik perverz örömmel látnak fasizmust ott is, ahol nincs. Mindenképpen meg kellett volna említenie, hogy vannak azért a sikeres integrációra is példák, mégha nem is tömegével, ami egyértelműbbé tette volna, hogy nem a rasszokkal önmagában van a probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!