A közmunka programot miért építi le Orbán ilyen radikálisan? Mi lesz azokkal az emberekkel, akik kiesnek ebből? 10 év sem volt elég a közmunkások 90%-ának, hogy visszakeveredjenek a munka világába! Mégis 9 közmunkásból 1 marad majd meg a jövőben!
"Pár éve mikor bekerültem közmunkásként egy céghez elég döbbenetes volt, 2x annyian voltunk így felvéve"
Pontos cégnevet kérek.
Másképp egyértelműen kamu!
"Szerinted nem mentek volna szívesen több pénzért dolgozni, ha tudnak?"
BAZ megyéből írok. Kömüves brigádba kerestünk segédmunkást, rendesen bejelentve, plusz zsebbe is kapott volna rendszeresen. pesten dolgozunk jelenleg.
Falunkba megkerestünk 8 közmunkást. Közülük 1 jött el velünk Pestre, 1 óráig sem bírta a melót, ott üldögélt az árnyékban, amíg mi dolgoztunk a napon 40 fokban.
A mester délben odaadta neki az egy műszakra való bért (20000.- ft, ami egyáltalán nem rossz), mondta neki, hogy fiam mennyél haza busszal, nem akarlak többet látni.
Sokan nem bírnak 40 fokban nehéz fizikai munkát végezni.
A forróság eleve megterhelő.
Ha én lettem volna ott akkor tuti elájultam volna.
Elképzelem a szitut, elég vicces. 🤣🤣
15 ha nem bírja a melót, akkor mivel akar pénzt keresni?
Nem gondolom, hogy a 14-es válaszoló annyira örült, hogy 40oC-ban kell melózni, de összeszorította a fogát és csinálta.
Lehet itt sajnálkozni a közmunkásokon, de ahogy leírták, sokan olyan melókat sem akarnak vagy bírnak normális szinten megcsinálni, mint a téglarakás, betonkeverés vagy árokásás. És itt nem a képesség hiányáról van szó, hanem az akaratról.
Ha egy műszakért 20000ft-ot kap, már 1 tisztességesen végigdolgozott hét (5 munkanap) alatt kétszer annyit keresne, mint egy egész hónapi közmunkáért kap. Ezért nem tudnak kitörni.
Bakker, számold csak ki, hogy egy átlagos hónapban 21 munkanap van, az már 420000 nettó (nyilván feketén) de azért ez király fizetés egy segédmunkásnak, aki lehet nem is végezte el a 8 általánost, csak rendesen megfogja a lapátot. Én diplomás vagyok, nem keresek ennyit.
Nem mind bírja ezt a munkát. Sok közöttük a gyenge, pofonos ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!