Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A közmunka programot miért...

A közmunka programot miért építi le Orbán ilyen radikálisan? Mi lesz azokkal az emberekkel, akik kiesnek ebből? 10 év sem volt elég a közmunkások 90%-ának, hogy visszakeveredjenek a munka világába! Mégis 9 közmunkásból 1 marad majd meg a jövőben!

Figyelt kérdés
Ráadásul hatalmas az infláció, nő a rezsi, mi lesz ezekkel az emberekkel? Sokuk csak a közmunka program miatt szavazott a fideszre. Miközben a határon túliak 300 ezres nyugdíjat kapnak, akik 1 napot sem dolgoztak itthon. Sorolhatnám... Stadionok, 17 milliárdok röpködnek helikopterezésekre ha focimeccsre mennek. 12 cm-es(!) "kilátókat" építünk Euró milliárdokból.

2022. júl. 25. 10:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
29%
Mehetnek a francba, élvezzék ki az 5kg krumplit amit a szavazatukért kaptak.
2022. júl. 25. 12:38
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
8# Hol vannak azok a valódi munkahelyek? Pár éve mikor bekerültem közmunkásként egy céghez elég döbbenetes volt, 2x annyian voltunk így felvéve, mint akik rendes közalkalmazottak voltak, ráadásul kellett a szakképzettség, amit egy sima dolgozótól nem vártak el, a munka nem volt se kevesebb, se könnyebb. Ment volna onnan sok ember normális munkahelyre, de nem volt hova, pont a rossz fizetés, az elvárások, x hónaponta kötött szerződések miatt többen nagy ellenzékiek voltak.
2022. júl. 25. 12:38
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

"Pár éve mikor bekerültem közmunkásként egy céghez elég döbbenetes volt, 2x annyian voltunk így felvéve"

Pontos cégnevet kérek.

Másképp egyértelműen kamu!

2022. júl. 25. 13:11
 14/23 anonim ***** válasza:
79%

"Szerinted nem mentek volna szívesen több pénzért dolgozni, ha tudnak?"

BAZ megyéből írok. Kömüves brigádba kerestünk segédmunkást, rendesen bejelentve, plusz zsebbe is kapott volna rendszeresen. pesten dolgozunk jelenleg.

Falunkba megkerestünk 8 közmunkást. Közülük 1 jött el velünk Pestre, 1 óráig sem bírta a melót, ott üldögélt az árnyékban, amíg mi dolgoztunk a napon 40 fokban.

A mester délben odaadta neki az egy műszakra való bért (20000.- ft, ami egyáltalán nem rossz), mondta neki, hogy fiam mennyél haza busszal, nem akarlak többet látni.

2022. júl. 25. 13:24
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nem bírnak 40 fokban nehéz fizikai munkát végezni.

A forróság eleve megterhelő.

Ha én lettem volna ott akkor tuti elájultam volna.

2022. júl. 25. 13:43
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Orbánt nem érdeklik a szegények meg akik le szakatak ö ki irtani akarja őkett ennyi.Én alaból pénzt adnék a munkanélkülieknek de csak ha regisztál már csak azért meg érné hogy, valós adatokat lásam mennyi a valódi munkanélküli.Mert ezekre is járna pénz az eu-tol képzésekre amik igy nem lesznek.De közmunkásoknak jó nagy hülyeség volt a fideszre szavazni eddig is le huzták őkett.Mert nem 70000 katak volna az eu tol hanem sokal többet de ők tudják.
2022. júl. 25. 15:10
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
13# ativizig
2022. júl. 25. 15:44
 18/23 anonim ***** válasza:

Elképzelem a szitut, elég vicces. 🤣🤣

2022. júl. 25. 16:34
 19/23 anonim ***** válasza:

15 ha nem bírja a melót, akkor mivel akar pénzt keresni?

Nem gondolom, hogy a 14-es válaszoló annyira örült, hogy 40oC-ban kell melózni, de összeszorította a fogát és csinálta.

Lehet itt sajnálkozni a közmunkásokon, de ahogy leírták, sokan olyan melókat sem akarnak vagy bírnak normális szinten megcsinálni, mint a téglarakás, betonkeverés vagy árokásás. És itt nem a képesség hiányáról van szó, hanem az akaratról.

Ha egy műszakért 20000ft-ot kap, már 1 tisztességesen végigdolgozott hét (5 munkanap) alatt kétszer annyit keresne, mint egy egész hónapi közmunkáért kap. Ezért nem tudnak kitörni.

Bakker, számold csak ki, hogy egy átlagos hónapban 21 munkanap van, az már 420000 nettó (nyilván feketén) de azért ez király fizetés egy segédmunkásnak, aki lehet nem is végezte el a 8 általánost, csak rendesen megfogja a lapátot. Én diplomás vagyok, nem keresek ennyit.

2022. júl. 26. 11:23
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem mind bírja ezt a munkát. Sok közöttük a gyenge, pofonos ember.

2022. júl. 26. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!