Hogyan számolták ki a lakossági piaci árakat?
Figyelt kérdés
Pl. az áram 70,10/kWh árát?2022. júl. 23. 08:09
1/9 anonim válasza:
Úgy, hogy elég nagy legyen az extraprofit.
2/9 anonim válasza:
Először kiszámolják hogy mennyi az a rezsicsökkentett ár amin még ők is tudnak keresni, majd mondanak egy annál nagyobb számot és ez lesz a piaci ár.
3/9 anonim válasza:
Próbálták kicentizni azta szintet ami sok pénzt hoz de még a szavazóik nem indulnak el baltával a fidesz székház felé...
Meglátjuk sikerült-e nekik:)
4/9 anonim válasza:
#3 ÉN már úgy látom a birkák immunisak mindenre, már arra is hogy a fidesz nyíltan szedi ki a zsebükből a pénzt.
5/9 anonim válasza:
#3 Igen, nagyjából így. De ez lesz a tipikus béka és forró víz esete. Most "csak" 70 Ft, aztán szépen lassan negyedévenként feljebb nyomják. Ha egyszerre emelték volna meg, akkor parasztlázadás lenne, de ha ezt fokozatosan csinálják, akkor az emberek ellenállása is kisebb lesz.
6/9 anonim válasza:
Hogy számolták?Ahogy akarták:DDD Remélem így érthető.
8/9 anonim válasza:
Azt nem tudom, de valamilyen mennyiséget értékelni akarsz, akkor még kell állapítani az egy egység árát.... szerintem ez egyáltalán nem sok, ráadásul döntő/ egész része marad tök olcsó...
9/9 Fsms válasza:
Nincs egy általános ár mivel az áramot tőzsdén is szereznek be. Ott lehet határidővel venni, eladni, prompt venni eladni, etc.
Nincs egy darab ár csak beszerzési portfolió, ami folyamatosan változik. Ráadásul a bekerülési ár függ a forrástól is a fentieken felül (Paks, napenergia, vízi erőmű etc.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!