Milyen logikai érvek vannak a baloldal ellen?
Ne haragudj de egy állítólag világi országban miért "keresztényellenesség" az, hogy pl NEM kérem hogy az életemre rákényszerítsék a kereszténység (vagy bármelyik másik vallás) elveit?
Melegházasság, abortusz, eutanázia csak az első három példa amiket a kereszténység miatt szabályoznak VILÁGI törvényekkel.
Szóval, miért "keresztényellenesség" az, hogy nem kérem hogy az életemre rákényszerítsék a kereszténység (vagy bármelyik másik vallás) elveit?
#13 Ennyire nem kellene fullba nyomni a kretént.
A melegházasság nem a kereszténység miatt nincsen, hanem mert a magyar jogrend nem így rendelkezik.
A melegeknek van "melegházassághoz" joguk 2009 óta, a neve nem házasság csupán, hanem bejegyzett élettársi kapcsolat. Minden jogot megad a homoszexuális pároknak amit a házasság nevű intézmény megad a heteroszexuálisoknak. örökölhetnek egymás után, rendelkezhetnek egymásról betegség esetén és megilleti őket az özvegyi nyugdíj is.
Van abortusz lehetőség Magyarországon.
Az eutanázia szimpla gyilkosságban való segédkezés és ezt tiltja a törvény. nem a kereszténység, hanem a magyar jogrend.
Most mondhatnál végre valamit amit a kereszténység miatt kényszerítenek rád, mert ez eddig nulla volt!
"A melegházasság nem a kereszténység miatt nincsen, hanem mert a magyar jogrend nem így rendelkezik."
Igen, amit a Bibliával indokolnak.
"A melegeknek van "melegházassághoz" joguk 2009 óta, a neve nem házasság csupán"
Tehát nincs joguk a házassághoz, így van.
"Van abortusz lehetőség Magyarországon"
Sehol nem írtam, hogy Magyarországról beszélek, azt írtam: "egy állítólag világi országban". (Egyébként kíváncsi leszek, nálunk meddig lesz legális.)
"Az eutanázia szimpla gyilkosságban való segédkezés és ezt tiltja a törvény. nem a kereszténység, hanem a magyar jogrend."
Amint megint csak Istennel és egyebekkel indokolnak.
Szóval válaszolnál végre, kérlek?
Amúgy +1: kéretlenül megkeresztelhetnek amikor kiskorú vagyok és utána nincs jogom visszacsinálni.
De írhatnám a nemváltást, vagy azt is hogy pl. egy múzeumi kiállításról politikai nyomásra eltüntetnek mindent ami nem a kereszténységgel kapcsolatos, stb.
#15 Nem, nem a Bibliával indokolják, hanem azzal, hogy az Alaptörvény szerint a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti. Az Alaptörvény pedig szimplán a magyar jogrend alapja és semmi köze a Bibliához. A Biblia a keresztény kultúrájú országokban a vallás szent könyve s nem a jogrendé. Még az USA-ban sem a Biblia miatt van ez avgy az a törvény, csak ott szokás a Bibliának egyes idézeteivel szónokolni a sok vallásos ember miatt. Európában nem és nem is volt így az elmúlt évszázadban sem. Magyarországon a törvényeink alapvetően a II. világháború után alakultak olyanná mint napjainkban, az egypártrendszer a szocializmusban pedig pont vallásellenes volt. Azzal jönni, hogy nálunk a törvények a Bibliára hivatkozással ilyenek vagy olyanok az nevetséges, mintha az eszkimóknál magyaráznád, hogy a napsütésre hivatkozva szabályozzák a halászatukat.
"Sehol nem írtam, hogy Magyarországról beszélek"
Aha. Szóval neked valami bezzegországban gondod van a törvényekkel. De akkor miért itt panaszkodsz ahol meg nincsen?
Nem nekem kell válaszolnom hanem neked. Én kérdeztem, hogy mondj olyat amiben a kereszténység nevében elnyomnak téged.
Nem tudtál mondani semmit, blablázol csak hogy valahol - ami nem itt van - valakik hivatkoznak valamiben a kereszténységre meg a Bibliára.
Szóval ne kamuzz!
Konkrétan írd le hol és miben 'kényszerítik rád a kereszténység vallási elveit'?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!