Mit gondoltok ezekről az utóbbi időkben történt Ryan air, rezsicsökkentés, infláció, kata módosítás balhékról?
#31: Ja oksa.
De ezért a másik kérdéshez beírt történetem olvasd el, ha van időd. Ha már ennyire helyesnek gondolod a KATA ilyen módon történű megszüntetését, legalább olvastahasz olyan esetet, ami azért nem azt mutatja, hogy ez mindenkire nézve igazságosan történt.
24-es.
Nem vagyok közgaszdász, sosem dolgoztam ilyen területen, de annyit én is látok, hogy a külföldről behozott termékek ára folyamatosan növekszik, legalábbis nekünk, mert gyengül a forint. Tehát de, ilyen értelemben meghatározza egy ország gazdagságát. Fontos, hogy egy ország fizetőeszköze mennyit ér a többi országhoz képest. Márpedig a magyar forint nagyon keveset ér. Ráadásul nem arányosak a fizetések, a gyengülő forinthoz képest. Nem nevezném csak játéknak a számokkal, meg a gazdasághoz kőkemény köze van.
A többi kérdésemre pedig nem kaptam választ.
#24:
Magadnak mondasz ellent... idezek kb:
Nem az erteke adja meg egy valuta erosseget...
A roman lej azert lett eros mert levagtak ket nullat a vegebol.
Csak roviden az en velemenyem:
Az elsoben igazad van a masodikban nem. Nem tudom mennyire eros az uj roman lej.. De az hogy levagtak belole ket nullat attol biztos nem lett erosebb. Csak mas valutakhoz kepest valtozik meg a valtasi arany. Es a fizu meg az arak lesznek 2 nullaval rovidebbek. De ha gyenge akkor az 2 nulla levagasa utan is gyenge marad. Ha a kulfoldiek utni akarjak ugyanugy uthetik. A technikai deflacio nem akadalyozza az infalciot. Csak penzkezeles valik egyszerubbe, nominalisan kisebbek lesznek a cimletek... kb ennyi.
Amugy ez erdekes szemlelet mert mikor ez technikai deflacio volt a lejjel kb akkor kint voltunk. Es ugy emlekszem mondja buszken a roman vendeglatonk....most az uj lej erosebb lett mint a dollar, mert most mar egy dollaret egy egesz uj lejt sem adnak... Mi meg jot mosolyogtunk a bacsikan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!