Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok ezekről az...

Mit gondoltok ezekről az utóbbi időkben történt Ryan air, rezsicsökkentés, infláció, kata módosítás balhékról?

Figyelt kérdés

2022. júl. 18. 23:25
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
0%
Közben megnéztem.Nènetországban egy átlagos fogyasztó pl a múlt évben 70euró körül fizetett havonta az kb 28000ft egy átlagos magyar pedig 8000ft.Tehát nem tudom ezt a hülyeséget honnan vetted.Mindenki tudja a német rezsi mindig is magasabb volt s magyarnak a rezsicsökkentés előtt is és nem picit..
2022. júl. 20. 08:54
 22/36 anonim ***** válasza:
85%

Érveket akartok?

Egy gazdaságban ami egy nagy egész része, minden adományt vissza kell venni valahol. Áprilisig kampány volt, szerintetek arra nem költött borzasztó sokat a kormány? Szerintetek azt hol és mikor fogja visszavenni? Szerintetek a rezsicsökkentést nem kell visszafizetni? A tanárok fizetése miért kevesebb mint a rendőröké? Nem EU-s pénzből kell a tanári fizetéseket emelni. Szerintetek az, hogy adókat emelnek, nem növeli tovább az inflációt? Szerintetek a képviselők fizetését miért emelték 600 000 forinttal? Ha már közös közteherviselés, nem az lett volna az etikus, hogy ők is bedobnak a közösbe, hogy a kis embert segítsék?

Légyszi adjatok értelmes választ, és a háborús infláció nem az. Horvátország most vezeti be az eurót. Ott nincs háborús infláció? A román lej miért ér többet mint a magyar forint? Ott nincs háborús infláció? És igen számít, hogy mennyit ér euróban a forint, mert az árukat külföldről hozzák be. Szerintetek azt miben fizetik ki?

2022. júl. 20. 09:20
 23/36 anonim ***** válasza:
85%

És mielőtt rám fogjátok, hogy gyúrcsányista. Nem. DK-s cégnél dolgoztam két évvel ezelőttig, de eljöttem mert nem bírtam elviselni azt a mocskot ami ott volt. Ki nem állhatom Gyurcsányt. Szerintem ha az emberek érdekeit nézné, már rég elment volna kötögetni valahova, vagy bánom is én, de el a nyilvánosság elől. Nem kell feketén és fehéren látni a világot, hogy aki nincs velünk, az ellenünk.

De kérdem én, miért kell összehasonlítani egy vállalkozót, aki amúgy maga veszi meg az eszközöket, irodát tart fent, bérel, vagy otthon dolgozik saját árammal, egy alkalmazottal aki bemegy az irodába, és mindent a cég fizet neki? A bújtatott minkaviszonyt én sem szeretem, azokat büntessék meg, szánja rá az időt a Nav, hogy utánanéz. Van az online számlázó rendszer, elvileg egy adatbázisba mennek az adatok, elvileg azokat le lehet kérni. Elvileg ha valakiről tudod, hogy adócsaló be lehet jelenteni. Igen emeljék meg az adót, egyetértek, igen fizessen az többet aki többet keres, ezzel is egyetértek. De miért kell mindenkit büntetni? Miért adócsaló az aki magánszemély helyett cégnek is számláz? Miért nem lehetett az egész intézkedéssel megvárni a januárt?

2022. júl. 20. 09:40
 24/36 anonim ***** válasza:
0%
Egy kis pontosítás az utolsónak.A valuta értéke nem határozza meg egy ország gazdagságát.Pl a Japán valuta nagyon értéktelen,ennek ellenére a japánok jól élnek, mert több milliót keresnek belőle havonta.A román valuta erősebb mintba forint, mert lehúztak a végéből 2db nullát úgy 20évvel ezelőtt, így sokkal kevesebbet visznek belőle haza,ez mind csak játék a számokkal, egy ország fezetőképességében jobban számít inkább,a megtermelt és eladott javak összessége, GDP.Az hogy Horvatorszag bevezeti az eurót semmit nem jelent, csak átváltják a pénzüket egy másik formátumba.Mellesleg amelyik ország eddig nem vette fel az eurót, az már jobb ha nem is teszi..
2022. júl. 20. 14:27
 25/36 A kérdező kommentje:
21 Elképzelhető,hogy ott vannak drágább dolgok de megtehetik. Nem,nem a média megtévesztett.
2022. júl. 20. 14:34
 26/36 anonim ***** válasza:

21

Tud9d Németországban mennyit keres pl egy sima bolti alkalmazott aki kosarakat szed össze?🤣

Nagyon nem mindegy mennyiből kell kifizetni azt a rezsit...

Mondjuk úgy, hogy nem megy el a fizetése fele rá és nem gond cipőt sem venni a gyerekeknek...

Nagyon nem mindegy, hogy 150-200-bol kell kifizetned a 8at, ami sokaknál (kamu hogy az emberek háromnegyedét nem érinti majd!) a többszöröse lesz mostantól, vagy 600-800- 1 millióból 28-at.

Húgom 250ezret keres.

30 nm-ben lakik. Semmi extra a lakásban meg számítógép sincs, legkondi..szóval semmi extra nincs. Van villany fűtés.

Ha most ezt meglépik kb 30e lesz csak a villanyszamlaja nyáron, de ezt talán vissza tudná fogni, bar ha tavalyi evet vesznek alapul akkor ost mar tök mindegy mit csinal.

télen 220(!) ezer.

30nm!!!!! Egy kib@szott luk!

2022. júl. 20. 20:33
 27/36 anonim ***** válasza:

#6:

Aha legtöbb KATA-s csalt és igazságos lett a rendszer.

Lécci olvasd el én hogy jártam, 31-es hozzászólás:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..

2022. júl. 20. 23:11
 28/36 A kérdező kommentje:
Nem igaz amit mondasz.
2022. júl. 20. 23:26
 29/36 A kérdező kommentje:
Ja bocsánat elrontottam.
2022. júl. 20. 23:34
 30/36 anonim ***** válasza:

#28: Ugye ezt nem nekem mondtad?

Ha mégis igen: Ugyan hagy tudjám már hogy ami személyesen velem történt az igaz-e vagy sem. De melyik része nem volt hihető? Kíváncsi vagyok...

2022. júl. 20. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!