Mi a gondjuk a Kata ellen tüntetőknek?
Kedves kérdező. Elég szűk látokörű és elég demagóg a gondolkodásod etéren.
De akkor hagy meséljem el a történetem:
A törtnet alapján aki az "ügyet" ismeri beazonosítható vagyok, de semmi gond. Nyíltan is vállalnám.
Igazságügyi szakértőként saját Bt-ben KATA-ztam. Mivel független szakértő vagyok, elhiheted hogy a NAV-nak, Rendőrségnek, Bíróságoknak nem feketén csináltam, nem bújtatott munkaviszonyban az alagsorban végzem a vizsgálatokat :D :D
Előre nem volt sejhető hogy az ügy ennyire elhúzódik. Szerver hegyeket kellet egy szerver teremben vizsgálni. A szerver teremi bérlelet én fizettem, tudván hogy a bíróság úgy is kifizeti a végén. Ráadásul az elhúzódás nem csak a vizsgálat miatt volt, de pl 1 évig a bíróság kérte hogy tartsam ott a "bérlelet"... Szóval így költségből így felhalmozódott 6 millió forint. Amit én szépen havonta kifizettem számla ellenében.
Erre az összegre az én díjam még rátevődött kb 250 órai munka ami 1 millió forint. Tehát újra: 6 milló (tényleg) kifizetett költség, és 1 milliós munkadíj. Tehát így a szakértő "díj" lett 7 millió Ft.
A szép a történetben hogy ekkora (11 éve csinálom) nem volt, még csak meg sem közelítette. Mielőtt azt hiszi valaki hogy a szakértők sz@rrá keresik magukat. Én legalább is nem. Inkább az elhivatottság, a "szolgálat" jellege van meg benne mint az hogy meggadzdagodjak belőle. De ezt hagyjuk is.
És persze milyen szép a világ... ezen a szakértésen fogok akkorát bukni mint egy templomtorony. És csak amiatt mert nem hagynak időt az átállásra pl dec. 31-ig.
Hogyan? A feladat már rég elvégezve, de bíróság malmai lassan őrölnek. Honapok amíg egy bíróság gazdasági hivatal végre értesít hogy küldheted a számlát. Sőt már az 1 milló sem 1 milló óradíj nekem, mert közben több százezer KATA-t és HIPA-t befizettem. De hagyjuk ezt is. Lassan már a nullszaldónak is örülnék. De már az sem fog összejönni.
Ugyanis mire oda jutok hogy végre hogy bekérik a számlát, a Bt-m már nem lesz a KATA hatálya alatt. Ezért mikor kiállítom a számlát az olyan lesz, mintha elszámolható KÖLTSÉGEK NÉLKÜL, lenne 7 millós bevételem hirtelen. Amiből aztán adózhatok be mondjuk 2-3 milliót mire abból elkölthető jövedelem lesz. Mikozben a 7 millóból valójában 6 millió volt a költség. De mivel az a KATA ideje alatt keletkezett költség, így nem állíthatom szembe, hogy csökkentsem a nyereséget. És csak azért, mert a kiszámlázást és költségek felmerülését "kettévágta" egy törvénymódosítás. (Amúgy lehetne, hiszen a sok nyereségadó úgy működik, hogy csak a tényleges nyereséget adóztatják meg... sajnos én ezt buktam. És nem saját hibámból.)
Jó mi? Bukom az 1 milliós munkadíjam és pluszban fizetek az államnak még 1-2 millót, hogy INGYEN dolgozhattam nekik. Elb@ctam kb 250 órát az életemből, egy csomó stresszt benyeltem (mert a bíróságon védeni a véleményed nem hóka-móka). Mondom... a végeredmény, hogy én fizetek ezért. Semmi varázslat, semmi félrebeszélés effekítve és tényleg.
És ez így szerintem k#rvára nem egy jogállami megoldás. nem az a bajom, ha az állam meggondolta magát és levszi a nyalókát a gyerektől. Rendben... adta, most elvette. De ezt ilyen módon nagyon nagy szemétség volt. Mert ha nyílván ha adtak volna időt mondjuk félévet, akkor mindenki az ilyen "áthúzúdó" projektejeit le tudta volna zárni.
Mert nyilván elhiheted, nem én vagyok az egyetlen aki a KATA-val tervezett, úgy határozta meg az árakat, vagy úgy tervezte a pénzügyeit hogy nem projekt kellős közepén borít az állam. Kiárántják kb minden átmenet nélkül a lába alól az egészet. Ez nem jogbiztonság ez nem kiszámítjató igy!
Sőt jobbat mondok. Havonta fizettem a KATA-t... mint adót. Aabban a tudatban, hogy azt a munkát amit KATA-sként végeztem el, majd úgy is kapom meg.
De nagy lófact! A KATA alatt elvégzett munkáért még fizethetek 20-30% adót plusszba. Ez akkor nem valójában kettős adóztatás? Csak kérdem...
Ma hogy gondolod? Igazságos volt így nézve ahogy ezt a KATA szigorítást átverték? Főleg hogy kb 0 (~1,5 hónap) "átállási" időt adtak?
Mit tehetek én? Az államot szolgáltam a munkámmal, mégis jól kibactak velem... Pedig pont úgy és arra használtam a KATA-t amire kitalálták.
Ilyen az kedves kérdező amikor a felcsúti cigány felhecceli a hazugsággal a buta népét.
Ad 1. A kata-s vállalkozónak bevétele van, és nem bére. Még egy átlagos szolgáltatónak is, minimum van kb. 30% költsége, amit Nem számolhat el, ebben a vállalkozási formában.Így a csődközelben lavírozó, országrontó Orbán azt hiszi, hogy hegyekben áll a pénz a kata-oknál.
A futárcégek kimutatása szerint kapaszkodjunk meg, átkag 70k fizetés volt náluk, ergo a nagy többség másodállásként vett benne részt.
Ad2. Nem vesz igénybe, illetve nem járnak neki olyan szolgáltatások, amelyek egy mezei munkavállalot megilletnek:
pl fizetett, és fizetetlen szabadság.
Ha nem dolgozik nincs jövedelme.
Az alapesetben 30 nap fizetett szabadság pénzbeni értéke ha igazak lennének az átlagfizetésről szóló számok (420 eft.
)
Ad3. Mindenki tudta amikor ezt az adózasi formát választotta, hogy ezzel nincs érdemben nyugdíj jogosultsága.
Remélem hogy Orbán megosztó politikájának meg lesz a következménye, és egy polgárháború formájában megszünik a magyar államiság. A Dunántúlt csatolják Ausztriához, a Tiszántúltt Romániához, D-T Köze meg legyen egy skanzen ahol kacagányban játszhatják a nagy magyart az országveszejtő egykori ispánik a parasztjaikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!