Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ekkora téma mindig a...

Miért ekkora téma mindig a lángos, balatoni lángos ára? Egy ember éves jövedelmének elenyésző része az erre költött pénz.

Figyelt kérdés

Eleve drága a munkaerő különösen a Balaton partján, az élelmiszer alapanyag, az energia, bérleti díj.

Igenis megér szerintem 1 500 Ft-ot egy lángos a Balaton partján, ami kiemelt turisztikai forgalmú terület, az elegánsabb éttermi fogyasztásról nem is beszélve.

2022. júl. 18. 14:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
77%

Már rájöttem rég, de mindíg felb.szom magam amikor ilyeneket olvasok és olyankor nem tudok parancsolni a közléskényszeremnek. 🤣

2022. júl. 18. 15:04
 12/26 anonim ***** válasza:
3%

"Akkor most úgy képzeld el, hogy vagy vagy te, a párod meg 2 gyerek és eltapsoltok 6000 Ft-ot csak lángosra, ha az egyszerű sós fokhagymás megfelel. tejföllel, sajttal kicsit drágább...és akkor még nem öblítettétek le semmivel."

El van képzelve. Azt nem értem, engem ez mért zavar. Mondjuk főleg úgy hogy egyszer mennék oda egy évben.

2022. júl. 18. 15:06
 13/26 anonim ***** válasza:
26%

"Horvátországban olcsóbb nyaralni, mint a Balatonon."

Jelenleg nem nagyon találsz olyan helyet aminél Horvátország olcsóbb lenne, de nyugodtan kamuzzál. :)

2022. júl. 18. 15:07
 14/26 anonim ***** válasza:
90%

Ha a #2 hozzászóló által említett 500 Ft-os árat veszem, akkor már abban is benne van a munkadíj, energia, bérlési díj is...sőt még a tisztességes haszon is, hiszen megél belőle a nem balatoni lángossütő.

Mindegy is. Én nem veszek ennyiért lángost, de bárki más megteheti. Kedves egészségére.

2022. júl. 18. 15:11
 15/26 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk a piacon ahova gyakran járunk a férjemmel vásárolni 700 Ft egy töltött lángos de abban aztán minden földi jó benne van:szalámi,sajt,zöldség gazdagon.Ez megéri az árát és finom,friss mindig és úgy fokhagymázom,sózom ingyen ahogy akarom.Ok hogy ez csak egy piaci árusító hely de akkor is kétszer annyit kérni egy sima semminélküli lángosért kicsit túlzás szerintem is de mindenki arra költi a pénzét amire csak szeretné:D
2022. júl. 18. 15:16
 16/26 anonim ***** válasza:
92%
Gondolom a lángos ára egy indikátor. Ha az drága, akkor más is drága arányosan :)
2022. júl. 18. 15:31
 17/26 anonim ***** válasza:
31%

"Ha a #2 hozzászóló által említett 500 Ft-os árat veszem, akkor már abban is benne van a munkadíj, energia, bérlési díj is...sőt még a tisztességes haszon is, hiszen megél belőle a nem balatoni lángossütő."

Benne csak ő nem annyit fizet a helyért mint a balatoni. Ezt nem éred fel ésszel.

2022. júl. 18. 15:43
 18/26 anonim ***** válasza:
28%
Most is itt vagyok a balcsin. 1400 a sajtos-tejfölös lángos, pont most vettünk, a fagyi 350/gombóc, Budapesten is 350 nálunk a környéken a fagyi. Szerintem pl kimész a rómaira, vagy a lupára, többet fizetsz ezekért és mégse a balcsi.
2022. júl. 18. 16:00
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ami a Balaton környékén folyik, az törvényesített útonállás! Megérdemli a sorsát, aki oda vágyik turistaként, nyaralóként! Vegyétek csak 500000-ért a fél lángost!
2022. júl. 18. 18:54
 20/26 anonim ***** válasza:
78%

Drága. Persze hogy drága. Azért adja annyiért mert van aki megveszi annyiért is! Ha nem lenne, olcsóbb lenne! Ha meg öreganyám villamos lett volna, dudált volna.

Egyébként nem feltétlen az 1800as sajtos tejfölös b+sz fel speciel engem, hanem az hogy egy korsó sör 800. Na az sokkal inkább. Azon mekkora az árrés uraim hölgyeim.... pláne ha jó paraszt magyar vendéglátós módjára jól fel is vizezik.

Ja meg hát ugye ha a sültkrumplid mellé netán ketchupot kérsz.. 250 szevasz. Na az micsoda árrés! Egy flattyanat ketchup... a flakont megveszi 500ért és kitol belőle 50 ilyet. Nnnná?

Azért mondom nem a lángos a legbetegebb sz!rság a balcsin... hanem minden más.

2022. júl. 20. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!