Miért ekkora téma mindig a lángos, balatoni lángos ára? Egy ember éves jövedelmének elenyésző része az erre költött pénz.
Eleve drága a munkaerő különösen a Balaton partján, az élelmiszer alapanyag, az energia, bérleti díj.
Igenis megér szerintem 1 500 Ft-ot egy lángos a Balaton partján, ami kiemelt turisztikai forgalmú terület, az elegánsabb éttermi fogyasztásról nem is beszélve.
Már rájöttem rég, de mindíg felb.szom magam amikor ilyeneket olvasok és olyankor nem tudok parancsolni a közléskényszeremnek. 🤣
"Akkor most úgy képzeld el, hogy vagy vagy te, a párod meg 2 gyerek és eltapsoltok 6000 Ft-ot csak lángosra, ha az egyszerű sós fokhagymás megfelel. tejföllel, sajttal kicsit drágább...és akkor még nem öblítettétek le semmivel."
El van képzelve. Azt nem értem, engem ez mért zavar. Mondjuk főleg úgy hogy egyszer mennék oda egy évben.
"Horvátországban olcsóbb nyaralni, mint a Balatonon."
Jelenleg nem nagyon találsz olyan helyet aminél Horvátország olcsóbb lenne, de nyugodtan kamuzzál. :)
Ha a #2 hozzászóló által említett 500 Ft-os árat veszem, akkor már abban is benne van a munkadíj, energia, bérlési díj is...sőt még a tisztességes haszon is, hiszen megél belőle a nem balatoni lángossütő.
Mindegy is. Én nem veszek ennyiért lángost, de bárki más megteheti. Kedves egészségére.
"Ha a #2 hozzászóló által említett 500 Ft-os árat veszem, akkor már abban is benne van a munkadíj, energia, bérlési díj is...sőt még a tisztességes haszon is, hiszen megél belőle a nem balatoni lángossütő."
Benne csak ő nem annyit fizet a helyért mint a balatoni. Ezt nem éred fel ésszel.
Drága. Persze hogy drága. Azért adja annyiért mert van aki megveszi annyiért is! Ha nem lenne, olcsóbb lenne! Ha meg öreganyám villamos lett volna, dudált volna.
Egyébként nem feltétlen az 1800as sajtos tejfölös b+sz fel speciel engem, hanem az hogy egy korsó sör 800. Na az sokkal inkább. Azon mekkora az árrés uraim hölgyeim.... pláne ha jó paraszt magyar vendéglátós módjára jól fel is vizezik.
Ja meg hát ugye ha a sültkrumplid mellé netán ketchupot kérsz.. 250 szevasz. Na az micsoda árrés! Egy flattyanat ketchup... a flakont megveszi 500ért és kitol belőle 50 ilyet. Nnnná?
Azért mondom nem a lángos a legbetegebb sz!rság a balcsin... hanem minden más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!