Miért ekkora téma mindig a lángos, balatoni lángos ára? Egy ember éves jövedelmének elenyésző része az erre költött pénz.
Eleve drága a munkaerő különösen a Balaton partján, az élelmiszer alapanyag, az energia, bérleti díj.
Igenis megér szerintem 1 500 Ft-ot egy lángos a Balaton partján, ami kiemelt turisztikai forgalmú terület, az elegánsabb éttermi fogyasztásról nem is beszélve.
A lángos ára tükrözi a többi árakat.
Horvátországban olcsóbb nyaralni, mint a Balatonon.
Menjél akkor a Balcsira és tömd a zsebét tovább lölő bácsinak.Én akkor sem mennék oda ha fizetnének érte,már boccs.
Más hely nincs a büdös balcsin kívül?:D Nem is értem a zembereket.
Ennyi ész van,ezért tartunk itt ahol de hiába is magyarázza bárki sokan még mindig nem értik ezt a rendszert hogy mi épült ki észrevétlenül.
Akkor most úgy képzeld el, hogy vagy vagy te, a párod meg 2 gyerek és eltapsoltok 6000 Ft-ot csak lángosra, ha az egyszerű sós fokhagymás megfelel. tejföllel, sajttal kicsit drágább...és akkor még nem öblítettétek le semmivel.
És ennél praktikusan minden drágább. Persze, az ember nem a nyaraláson spórol, de azért akárhogy is, a lángos liszből, sóból, élesztőből, vízből áll. Darabonként kb 50 Ft a ráfordítás. + a feltét.
7-es Igen,erről beszélek én is már évek óta:D De még mindig nem értik.
Kár koptatni a szánkat:D
"Horvátországban olcsóbb nyaralni, mint a Balatonon."
Ne hazudozzál már! Horvátország kb egész Európában a legdrágább.
#7 - Kereslet-kínálat. Annyiért fogják árulni, amennyiért megveszik. Lényegtelen, hogy azon 20% a haszon, vagy 2000%. A piac dönti el, mennyiért veszik meg.
(De ha már megmondod mennyi az előállítási költség, akkor az alapanyag mellett illene beszámítanod az árba a munkadíjat, energiát, bérlési díjat is. Így nagyon fals.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!