Miért akarják vissza az emberek a Katát, amikor az a rendszer hasonlít a rabszolgasághoz?
-nyugdíj gyakorlatilag semmi
-nincs betegszabadság
-nincs táppénz
-nem adnak eszközöket amikkel dolgozol, mindent magadnak kell megvenni, karbantartani
A rabszolgatartás is ugyanilyen volt.
A katás vállalkozói lét az 50ezer/hót adót jelenti, ami nettó adócsalás. A kormány ez ellen van.
A vállalkozói létformához a kutya se akar hozzányulni. Lehet vállalkozói ezentúl is, csak többet adózni.
Ha egy alkalmazott bebírja fizetni a bruttója 33%-át, akkor a vállalkozó, akinek sokkal több a bevétele, tud több adót fizetni.
Nem provokatív kérdésnek szántam, de szerintem így igazságos.
21:
"A katás vállalkozói lét az 50ezer/hót adót jelenti, ami nettó adócsalás."
Nettó baromságot írtál!
A KATA az egy legális adózási forma.
22!
Miért folyik napok óta a katások acsarkodása és mindent lefügyülő hídfoglaló tevékenységük? Feltartják a forgalmat, elterélesek vannak nagyon idegesítő már az egész.
Persze lehet vállalkozó bárkiből a probléma ott kezdődik hogy 1 milla bevétel alatt nem éri meg
Ami egyébként meg nem a vállalkozónak fog fájni mert én gondolkozás nélkül tolom fel az árakat a kétszeresére, hanem az átlagembernek, aki azon tűnődik miért ekkora az infláció? Miért kerül egy pizza 5000 Ft-ba ha ő a jókis biorobot rabszolga munkahelyén alkalmazottként óránként csak 1500-öt keres?
Az eredeti problémán belül a másik probléma az, hogy adóév közben változtatta. Tegnap elmondták egy posztban a könyvelők, hogy szept. 1-től nem is lehet átállni másfajta adózásra. Két lehetőség van: vagy visszamenőleg 2022. jan. 01-től állnak át, vagy csak 2023. 01-től.
Az első esetében lehet visszamenőleg fizetni, az utóbbi pedig felveti, hogy mit fog csinálni 4 hónapig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!