Miért akarják vissza az emberek a Katát, amikor az a rendszer hasonlít a rabszolgasághoz?
-nyugdíj gyakorlatilag semmi
-nincs betegszabadság
-nincs táppénz
-nem adnak eszközöket amikkel dolgozol, mindent magadnak kell megvenni, karbantartani
A rabszolgatartás is ugyanilyen volt.
"És nagyon elhitted, h elég havi 50ezerrel letudni az adózást."
Így vezették be és ezt kellett fizetni, ezért választották sokan.
Te akkor miért nem vállalkoztál?!
Ja, hogy ahhoz agy is kéne....
Az emberek azért akarják vissza a katát, mert szabadon rendelkezhettek a saját életükkel, idejükkel és például sok családanya is így tudta csak megoldani, hogy a gyerek mellett dolgozni tudjon rugalmasan, sokan részmunkaidőben!
Nem ismerek olyan munkáltatót, aki szívesen foglalkoztat olyan anyát, akinek 2 hetente beteg a gyereke vagy akinek egyáltalán gyereke van....
"Pont ez az önrendelkezés az, ami zavarja az elnyomókat, hiszen csak azon lehet uralkodni, akitől elvették a szabadságát és a saját élete feletti döntés jogát...."
Én csak azt nem értem, hogy hogyan születhetett meg egyáltalán a Fidesz alatt ez az adónem. Értem én, hogy az EVA-t meg akarták szüntetni, de így lényegében kiengedték a szellemet a palackból és azok az emberek akik átálltak, végre normális bért kaphattak a munkájukért.
1. nyugdíj gyakorlatilag semmi -> a jelenlegi demográfiai adatokból úgy néz ki, hogy azok sem fognak kapni annyi nyugdíjat, hogy megéljenek, akik "rendesen" adóztak. Csoda ha egyáltalán addig megmarad a nyugdíj fogalma!
2. nincs betegszabadság -> a bejövő jövedelem ezt kompenzálta. A "normál" vállalkozók is ugyanígy járnak, és ezt belekalkulálják az áraikba.
3. nincs táppénz -> lásd 2-es pont.
4. nem adnak eszközöket amikkel dolgozol, mindent magadnak kell megvenni, karbantartani -> igen, ez a vállalkozás lényege, nem a KATA hibája. Képzeld, vannak olyan emberek, akik képesek az önellátásra!
És még egyszer megismétlem: ez nem rabszolgatartás, hanem önrendelkezés. A KATA-s vállalkozó bármikor megszüntethette a vállalkozását, ha netán talált volna olyan munkahelyet, ahol alkalmazottként ennyire megfizetik. Senki sem kényszerített, hogy KATA-s legyél, és a fenti negatívumoknak ott volt az ellentéte, hogy JÓVAL több pénzt kaptál a munkádért!
Én csak tudom, EVA-s is voltam, KATA-s is, és most alkalmazott vagyok (úgy, hogy többet keresek, mint KATA-val).
"És nagyon elhitted, h elég havi 50ezerrel letudni az adózást."
Kérdező, azt tudtad, hogy ezt a pénzt akkor is ki kellett ám fizetni, ha 0, azaz NULLA forint bevételed volt abban a hónapban? Ha említhetünk negatívumot, akkor ez lehetne az! Ha egész hónapban beteg voltál, vagy nem találtál megrendelőt, akkor elgondolkozhattál azon, hogy folytatod, vagy kilépsz, de akkor nagyon hosszú ideig nem lehettél újra KATA-s!
Az a gond, hogy fogalmad sincs az egészről, csak azt látod, hogy 50.000 ft-tal letudták az adózást.
Nyilván, az egyértelmű, hogy a normál alkalmazottakat a végletekig megadóztatják (és akkor az ÁFÁ-ról még nem is beszéltünk, ami a "nettó" fizetésed továbbra is terheli és 27%!!!). Nem a KATA volt igazságtalan, hanem az, hogy ilyen mértékű kizsákmányolás zajlik ma Magyarországon az alkalmazottak körében! Mi, akik KATA-ztunk, ki mertünk lépni a posványból, mertünk tenni önmagunkért!
Gyakorlatilag feladod az önrendelkezésed, a finom meleg posványért cserében, amiben élsz. Felmondani nem mersz, mert hol találnál munkát utána?! De azokat könnyű fikáznod, akik MAGUKNAK keresnek munkát, kockázatot vállalnak, terveznek! Egy szégyen vagy kedves kérdező! Nézz magadba, kezdj el gondolkozni, tegyél magadért, ne azokra köpködj, akik próbálkoznak!!!
15: maximálisan egyetértek veled!!
Azt az 50 ezret akkor is fizetned kell, ha te egész hónapban az intenzíven feküdtél és semmi nem jár érte, csak a lehetőség, hogy dönts, hogy te dönthess akár arról is, hogy mikor mész el vécére, mert bizony én is dolgoztam olyan munkahelyen, ahol még azt sem tehetted meg bármikor !
Kérdező, vagy nagyon buta vagy, vagy szándékosan provokatívra írtad a kérdést, pedig akkor jelenteni kéne.
Épp ez a rabszolgaság ellentétje: a magad ura vagy. Te osztod be hogy mennyit mikor hogyan dolgozol és azért mennyi pénzt kérsz. Igen, ha nem dolgozol fél évig - éhenhalsz. Ha napi 16 órát dolgozol: dupla kereset.
Ellentétben a multikkal, ahol hiába túlórázol,nem fizetik ki. Vagy gondoljunk pl. a rabszolgatörvényre.
A vállalkozói lét a szabadságot jelenti, ezért van ellene ennyire a kormány.
Az alkalmazott rabszolga, a munka világában belenevelik a szervilitást. Járj be 9-re, ne beszélj vissza a főnöknek, hiába termelsz napi 100.000 Ftot a cégnek te max napi 20 ezret kapsz miközben a vezetőség yachtozgat... hm mire is emlékeztet ez? Ororszország, Putyin? Szovjetunió? Bármelyik diktatúra?
Igen, a munkahelyek mini-diktatúrák, aki szervilis abból alkalmazott lesz, így vele már sokkal könnyebb megetetni a propagandát, hiszen úgyse beszél vissza a főnökének. Akit a Fidesz ültetett oda.
19: teljesen egyetértek!!!!
"A vállalkozói lét a szabadságot jelenti, ezért van ellene ennyire a kormány."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!