Egy lukban ahol van 1 led égő meg 3 konektor."
Nem kell járatni a tv-t konzolt klímát stb.
Egy telefont 1w feltölteni, majd nézed azt.
Telefon töltő 5 Volt 2 Ampert ad le, ami 10 Watt + némi veszteség az áram átalakításakor. (11~13 Watt összesen)
Régebbi telefonoknak volt 5V 0.5A ami ~3 Watt volt...
Nem sok, de ha egy családban 4 van, ami 6~8 órát töltőn, akkor 1.5 kW el is ment csak a telefonok töltésére.
És ez tényleg csak a legkisebb fogyasztó eszköz volt.
#26: most se nézek TV -t. :-D
Politikai agymosás megy, meg reklám - reklám hátán, és még fizethetnék érte havi 6 ezret.
27#
Akkor még sokat is írtam, mert én is úgy értettem hogy 1kW max, még úgy is ha nagyobb tableteket laptopokat töltesz.
27-es
"Nem sok, de ha egy családban 4 van, ami 6~8 órát töltőn, akkor 1.5 kW el is ment csak a telefonok töltésére."
Ezt hogy számoltad ki?
Ha 4 telefont 8 - 8 órát töltesz, 13 Wattal ( a legnagyobb adatokkal számoltam), akkor az 416 Watt. Ez még §5. KW-t sincs, nemhogy 1.5. Egy napra. Egy hónapra meg ennek az átlag 30-szorosa, ami megint nem 1.5.
De nem is ez a lényeg. Ezt az "átlagfogyasztást" megint hasra ütéssel "számolták" ki.
Ketten vagyunk, nincs semmi extra fogyasztónk, A klíma egy nyáron megy max. 20 napon, akkor is max napi 1 - 2 órát. Elektromos sütő havi 2-3 alkalommal 1 óra. A++-os mosógép heti max. 2 mosás. Ennyi. 260 Kw a havi átalányunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!