Fideszesek! Mi a véleményetek a reszicsökkentés módosításáról?
Anno Márki Zay Péter mondta hogy FENNTARTHATATLAN, és ezért mindenki betámadta.
Most meg lám, szóról szóra ugyan ezt mondja a kormány.
Ennyi! 3,5 hónap után ki is derült, hogy a Fidesz egész kampánya hazudozás volt.
Belemehetünk ilyen csepp csupp vagy kisebb nagyobb részletbe, de a tényen nem változtat, hogy a baloldali-liberális kormányok a bérből és fizetésből élők kiszipolyozására alapoztak, a nagy átlagra.
A fogyasztási adók: sok élelmiszer áfa-ja 5 %, a tömegközlekedés már min 15 éve nem drágult, a bankból aki 150 ezret ingyen felvehetsz és fizethetsz tranzakciós illeték nélkül kápéban.
Szóval adtak megoldási lehetőséget.
Ugyanakkor a reklám adó és pár nagy céges adó belépett. Vitázhatsz, nyilván, de jó lenne, ha figyelnél is: így tapasztaljuk, mi átlagpolgárok, igenis jobb helyzetet teremt számunkra átlag polgárok számára a Fidesz gazdaságpolitikája és ezért taszít a baloldal.
De írtam azt is, hogy mi taszít a Fideszben. Szóval jó lenne, ha valaki mindent jól csinálna végre.....:/
minden állításodra mondtam valamit, erre "lecsippcsuppozod"...
"baloldali-liberális kormányok a bérből és fizetésből élők kiszipolyozására alapoztak, a nagy átlagra."
ez egy megfoghatatlan mondat és nem is igaz.
"A fogyasztási adók: sok élelmiszer áfa-ja 5 %, a tömegközlekedés már min 15 éve nem drágult, a bankból aki 150 ezret ingyen felvehetsz és fizethetsz tranzakciós illeték nélkül kápéban."
5%-os áfás: a kaják közül a tej és a legtöbb hús - szerintem más nem.
a tranzakciós illetékes példát nem érted, csökkentik az szja-t és a rengeteg kisadóval beszedik ugyanazt a pénzt.
" mi átlagpolgárok, igenis jobb helyzetet teremt számunkra átlag polgárok számára a Fidesz gazdaságpolitikája és ezért taszít a baloldal."
azt vedd figyelembe, hogy 2010 és 20 között soha nem látott fejlődéls volt az egész világgazdaságban, alapkamatok a nulla közelében, pénzbőség és emellett jött a brutális mennyiségű eu-s pénz is. igen, emelkedett az életszínvonal, de nem azért mert fidesz jól kormányzott, hanem annak ellenére, ahogy a fidesz kormányzott. ezt támasztja alá, hogy már a román háztartások is gazdagabbak, mint a magyarok, a szlovákról, horvátról, lengyelről nem is beszélve. Meg az, hogy most, amikor válság van, nálunk a legnagyobb az infláció, stb.
"Most nem azért hogy a Fideszt vedjem, de mégis min változtat az hogy ha egy másik kormány alatt lesz drága az energia?"
Ez nem ilyen egyszerű.
Ti meghallgattátok egyátalán az ellenzék válság kezelési javaslatát?
(Nyilván nem)
Ennyi erővel az MSZP idején se kellett volna kormanyvaltas, mivel
akkor is világválság volt.
Sőt! Ennyi erővel akkor el se kell menni szavazni, mert mindegyik ugyanolyan szar. Ugye?
NEM!
A szankciók márciusban jelentek meg.
Az energia árak mikor emelkedtek meg?
Az elelmiszer-benzin árstoppot mikor vezették be??
Segítek, még a háború előtt.
Magyarország tele van orosz gázzal. Annyira hogy több ország is tőlünk vásárol. Mire föl ez a brutális gázáremeles?
33: az előttem szóló reagált érdemben sok mindenre...pl, hogy mi azzal a baj, hogy a FIDESZ helyett világgazdasági helyzettel magyarázod a háztartások jólétét.
Amiről én beszélek: tetten érhető az a kormányzati szándék, hogy a magánszemélyeket hagyják "gazdagodni", és nem a felső x százalékot. PL. nem elsőként az SZJA-hoz és ingatlan adóhoz nyúlnak, hanem reklám adók , bankok adózása. Hogy szolgáltatók mit terhelnek ránk, az más kérdés, de itt is próbálkoznak jogi védelmünkkel. Szerintem nem figyeltél, de kitértem épp a banki tranzakciós illetéknél, hogy azért is tettek, hogy kivédhető legyen egy kispolgárnak: 150000 ft ingyen felvét és akkor nincs utalás , nincs illeték, ahogy sok más apróbb lépésnél is megfigyelhető ez a szándék.
pl. ha nem Fidesz lenne a második ingatlanra, ami lehet pl anyánk megörökölt lakása már durva adó lenne, mert akkor már gazdagnak számítanánk. (ez a tervük már készen volt az MSZP-s rezsimnek..)
Szerintem te sem dughatod annyira homokba fejed, hogy ne ismerd el, hogy ez a kormány jobban védi a háztartásokat, inkább nyúl más adónemekhez, mint MSZP-SZDSZ. ÁFA: írtam ezt egy magánszemély tudja szabályozni valamennyire, a fogyasztásával, ugyanakkor: ha magas is az ÁFA, pl a tömegközlekedésnek is 27%-os ,az árakat védi. Nem tudom , hogy tudod-e hogy talán 2013 óta nem lehet emelni busz és vonatjegyek árát. Ahogy a rezsi csökkentés is , az üzemanyag is védett stb.
Sok mindenért lehet szidni a FIDESZ-t , de gazdaságilag előnyösebb számunkra, átlagpolgárnak.
ÉS hidd el, nem véletlen, hogy 12 éve itt vannak....
A Fidesz túlságosan szoros kapcsolatot ápol a realitással és nagyon kevés kapcsolata van az eszme világgal.
Az ellenzéknek nagyon erős kapcsolata van az eszme világgal, és borzasztóan alacsony a realitással.
Egyik sem jó. El magyarázom miért. Amikor egy politikai erőnek túl erős kapcsolata van a realitással mint a Fidesznek ez azt jelenti hogy pontosan tudja mit akarnak hallani az emberek és milyen gombokat kell nyomkodni rajtuk hogy csőcselékként vuselkedjenek és a félelmeikre építve zombiként szavazzanak a Fideszre mint "kisebbik rossz - ra". Közben viszont az eszme világával gyakorlatilag nincsen kapcsolatban sem morális sem erkölcsi alapon.
Az ellenzék hibája viszont az hogy egyszerűen képtelen kapcsolatot teremteni a realitással, azzal a realitással amit a Fidesz meglovagol és rendelkezik olyan igazság magvakkal amit a Fidesz viszont kihasznál mert az ellenzék olyan mintha a csillagkapu másik oldalán lenne tagad mindent. Közben egy erkölcsi és morális magaslatra próbálják helyezni magukat ami viszont ráhajlik a valóságra. Egyszerűen a joemberkedés nevében olyan égbekiáltó félrenézéseket hajtanak végre ami pl számomra legalább annyira bicska nyitogató a szemforgatásuk mint a Fidesz uszítása és propagandája.
És a kettő között nincsen senki. Nincsen olyan aki simán csak teszi a dolgát csendben és közben nem lesz szélsőséges.
"A Fidesz túlságosan szoros kapcsolatot ápol a realitással és nagyon kevés kapcsolata van az eszme világgal."
Hát ezen én erősen vitatkoznék. Inkább az van, hogy a maguk képére formálták az országot. És elhiszik maguk is a propagandát, amit ők realitásnak gondolnak.
"Az ellenzéknek nagyon erős kapcsolata van az eszme világgal, és borzasztóan alacsony a realitással."
Ha egyszerűen kimosta a propaganda az emberek agyát, akkor nem tudnak mit tenni.
35: figyeltem a 150e Ft-tal kapcsolatban, te meg ott nem figyeltál, hogy amit megnyersz a látható SZJA-n, azt elvezsted az ÁFA-n - és ezt hiszed, jobban jártál, pedig nem.
Azt se feledd, hogy az első Orbán kormány esetén is 40% volt a felső kulcs, illeszkedve a regionális trendekbe. Vádolod az mszp-kormányt a magas SZJA-val, miközben akkor ez volt mindenhol, még Orbán alatt is.
A regionális verseny a befektetőkért elhozta az alacsonyabb SZJA-t, de egyrészt ez a közszolgáltatások romlásához vezetett, másrészt a láthatatlan adók elburjánzásához.
Nagyjából ahhoz tudnám hasonlítani, hogy elmész egy buszos útra Svájcba, a hágónak felfelé lassan megy a busz, fent sofőrváltás van, aztán lefelé meg gyorsabban mentek és a sofőrt dicséred, hogy bezzeg a másik csak cammogni tudott az úton.
És nem valós érv, hogy az ÁFA-t kevesebb fogyasztással ki lehet kerülni, mert akkor ez azt jelenti, hogy rosszabbul élsz. Azaz te szívesebben élsz rosszabbul, ha az árak magasak, csak az SZJA legyen alacsony.
"Az ellenzék hibája viszont az hogy egyszerűen képtelen kapcsolatot teremteni a realitással,"
azt kell megnézni, mi a helyzet ott, ahol az ellenzék vezet: Szeged, II. kerület, VI. kerület, XI. kerület - rögtön látszik, hogy egy csak egy szlogen, semmi alapja nincs.
Továbbá az ellenzéknek rengeteg konkrét szakpolitikai mondása van, amiből szintén látszik, hogy tévedsz.
"Hát ezen én erősen vitatkoznék. Inkább az van, hogy a maguk képére formálták az országot. És elhiszik maguk is a propagandát, amit ők realitásnak gondolnak."
Vitatkozhatsz. De ez a realitás amit írsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!