Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek! Mi a véleményetek...

Fideszesek! Mi a véleményetek a reszicsökkentés módosításáról?

Figyelt kérdés

Anno Márki Zay Péter mondta hogy FENNTARTHATATLAN, és ezért mindenki betámadta.

Most meg lám, szóról szóra ugyan ezt mondja a kormány.

Ennyi! 3,5 hónap után ki is derült, hogy a Fidesz egész kampánya hazudozás volt.

2022. júl. 15. 21:20
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
80%

19-es: miért kell agymosottozni valakit, aki csak kérdezett valamit?

nem jobb, ha elmondod neki a véleményed úgy, hogy közben nem sértegeted, hanem esetleg meg is érti, hogy te mit gondolsz a dologról?

2022. szept. 5. 18:09
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Én kérdeztem. Hagyjad. Erkölcsi magaslatban érzi magát. Vitán felül igaza van úgy gondolja. Könnyebb le degradálni a másikat és valamilyen betegséget húzni rá mint válaszolni.
2022. szept. 5. 19:45
 23/40 anonim ***** válasza:
8%

Én kifejezetten örülök, hogy így bemutatják, milyenek is a baloldali szavazók. Hazudozás, sértegetés, gyűlölködés. Ennyit tudnak. Pont, mint 10 éve.

És akkor csodálkoznak, hogy hogy nem tudnak egyetlen választást se megnyerni.

2022. szept. 5. 22:59
 24/40 anonim ***** válasza:
77%

Nem 23-as, nagyon tévedsz.

Igen, vannak az ellenzéki szimpatizánsok* között is olyanok, akik nem megfelelően kommunikálnak és gyűlölködnek, de sokkal-sokkal kevesebben, mint a fideszesek között.

Gyakorlatilag nincs olyan kormánypárti megszólaló, aki nem habzó szájjal beszélne az ellenzékiekkel/ről és aki ne olyat mondana, ami finoman szólva is nem igaz. Ez egyébként nem csoda, mert Orbán és körének az az alapállása, hogy aki nem ért velük egyet bármilyen apró dologban, az hazaáruló, sorosista és nem is tagja a nemzetnek és ezt közvetítik a híveik felé.

* ugyanis a kormánnyal szemben állók csak egy része baloldali

2022. szept. 5. 23:10
 25/40 anonim ***** válasza:
24: nem a kérdésre válasz, de bekapcsolódnék a tényleg értelmesnek tűnő párbeszédbe (bocsi kérdező) Én pl. csak azért nem szavazok. a fidesz-re, mert a gazdasági elit ( a NER) leszarja a jövőt, kapzsi és pusztítja a természetet. Továbbá nagyon elavultnak és agresszívnek érzem, hogy az emberekre a kereszténynek hazudott értékeket és a gyerekvállalás szükségességét erőltetik, miközben nem adják meg az EMBER -nek a tiszteletet, csak a családnak, de ez természetellenes: az emberek emberekben gondolkodnak ennyi. Pedig ez lenne a titka a nemzet növekedésnek: jó legyen abban az országban élni: szabadok legyünk, választási lehetőséggel, legyen szolidaritás empátia...érezzük, hogy van szavunk (országunkban ez egyre romlik) és ilyenek. Ugyanakkor utáltam az MSZP-SZDSZ politikáját: lopás, lopás, lopás, pénz-pénz-pénz, ha nem voltál cigány , stb. akkor te csak egy kifacsarandó, megadóztatandó állampolgár voltál, közalkalmazotti bérrel már a felső adókulcsban, miközben lakásom és kocsim se volt, mert nem volt miből.
2022. szept. 9. 22:21
 26/40 anonim ***** válasza:

25:

"MSZP-SZDSZ politikáját: lopás, lopás, lopás"- nem mondom, hogy nem volt korrupció, de a maiakhoz képest azok csak ipari tanulók voltak..

"közalkalmazotti bérrel már a felső adókulcsban" - akkoriban gyakorlatilag minden eu-s országban magasabbak voltak az szja-kulcsok, tehát azok csökkentése nemzetközi trend, nem a fidesz kiemelkedő eredménye.

egyébként ma már a minimálbérrel a "felső" adókulcsban vagy.

és ugyan kevesebb az szja, de fizeted a 27%-os áfát, ami világelső, csak azt nem veszed észre.

2022. szept. 9. 22:29
 27/40 anonim ***** válasza:
Akkor még 2 kulcsos SZJA volt és míg az akkori elit kijátszhatta az adózást(akkor indult az offshore-ozás) undorítónak találtam, hogy a kevés kis pénzemből a magasabb adókulcs vonatkozott rám, miközben tényleg semmit nem kaptam az államtól. De hidd el, nemcsak én sokan emlékeznek még arra a világra, ezért SEM tud nyerni ellenzék...na meg a tudatlanok miatt sem, akik hisznek az m1-nek, vagy hogy is hivják most a "köztévét"
2022. szept. 10. 08:58
 28/40 anonim ***** válasza:

27: igen, 2 kulcsos volt.

ami árnyalja a képet:

- az szdsz képviselte az egykulcsos szja-t először

- az off-shore-ozásnak semmi köze a kulcsok számához

- nyilván túlzás a "semmit nem kaptam az államtól", hiszen az oktatási rendszer, a közbiztonság, az igazságszolgáltatás stb. mind olyan "szolgáltatások", melyeket az adókból finanszíroznak. SŐT, elmondhatjuk, hogy MA KEVESEBB (ROSSAZABB) SZOLGÁLTATÁST KAPSZ AZ ÁLLAMTÓL, mint 15 éve: fizetős a felsőoktatás nagy része, sokkal alacsonyabb a közfinanszírozott egészségügy színvonala, a közoktatásról már ne is beszéljünk

- az szja- és járulék-csökkentés nemzetközi trend: ezzel versenyeznek a közepes jövedelmű országok a befektetőkért

- örülsz az alacsony szja-nak, de áfa-vonalon (+tranzakciós illeték, csiszadó, stb.) bevasalják rajtad ugyanazt a pénzt, erre mondják azt, hogy "ügyes", úgy szedik be az adót, hogy nem érzékeled, hiszen kevesen veszik észre, hogy a 50e Ft-os gázszámlában több mint 10e Ft az adó, amit nem a gázért fizetünk, hanem az államnak.

+ magánvélemény: szerintem igazságtalan az egykulcsos, a 0-tól induló szja, mert nem igazságos, hogy a minimálbéres a fizetéséből ugyanolyan arányban járul hozzá a közös kiadásokhoz, mint egy bankár.

2022. szept. 10. 13:33
 29/40 anonim ***** válasza:

28:

"- az szdsz képviselte az egykulcsos szja-t először." Pár hónapja meg a DK.

"- nyilván túlzás a "semmit nem kaptam az államtól", hiszen az oktatási rendszer, a közbiztonság, az igazságszolgáltatás stb. "

Pont ugyanolyan az egészségügy és az oktatás színvonala, mint amilyen mindig is volt. Semmi PLUSZT nem kaptunk a korábbi kormányoktól, Fidesz alatt viszont rengeteget.

"- örülsz az alacsony szja-nak, de áfa-vonalon (+tranzakciós illeték, csiszadó, stb.) bevasalják rajtad ugyanazt a pénzt, erre mondják azt, hogy "ügyes", úgy szedik be az adót"

Tranzakciós illetéket, csipszadót stb az fizet, aki él ilyenekkel. Ez így helyes, fizesse az, aki használ ilyen nem létszükségletes dolgokat.

Aki meg csak szépen éldegélne a fizetéséből, annak nem kell fizetnie.

"+ magánvélemény: szerintem igazságtalan az egykulcsos, a 0-tól induló szja, mert nem igazságos, hogy a minimálbéres a fizetéséből ugyanolyan arányban járul hozzá a közös kiadásokhoz, mint egy bankár."

Sajnos nem a magánvéleményed. A többi retardált baloldali is így gondolja.

De attól még nem lesz igaz. Aki ma Magyarországon br 400 ezret keres, az nem gazdag. Ráadásul pont kétszer annyi adót fizet, mint egy minimálbéres. Mennyi bőrt akarnátok még lehúzni egy nyamvvadt irodistáról?

Talán ha a második szja kulcs határvonala havi 2 millió lenne, akkor abban lenne némi igazságérzet, de ugye egy 2 milliós majd 10x annyi adóz fizet, mint most is.. ha még többet le akartok róla húzni, lehet, hogy egyszerűen elmegy külföldre. Aki nálunk 2 milliót keres, az kint is meg tud.

2022. szept. 10. 14:04
 30/40 anonim ***** válasza:

""- az szdsz képviselte az egykulcsos szja-t először." Pár hónapja meg a DK" - arra akartam utalni, hogy nem a fidesz találta ki az egykulcsos adót. egyébként ez egy vérbeli liberális dolog.

"Pont ugyanolyan az egészségügy és az oktatás színvonala, mint amilyen mindig is volt. Semmi PLUSZT nem kaptunk a korábbi kormányoktól, Fidesz alatt viszont rengeteget." - ez egyszerűen tévedés.

Az egészségügy és az közoktatás színvonala nagyon sokat esett a 15 évvel ezelőtti helyzethez. Elég csak a brutális várólistákra és a pedagógushiányra rámutatni. A fidesztől a közszolgáltatásokban adott pluszról nem nagyon tudok. Mondjuk bővült az elektronikus ügyintézés, ez jó, de ezt inkább a technológia fejlődésének tudom be. Meg a hetedikes gyerekek mehetnek határon túli osztálykirándulásra - ez egy kimondottan jó ötlet volt.

"Tranzakciós illetéket, csipszadót stb az fizet, aki él ilyenekkel. Ez így helyes, fizesse az, aki használ ilyen nem létszükségletes dolgokat."

A transzakciós illetéket MINDEN átutalás után fizeted. Igen, vannak olyan emberek, aki soha nem utalnak soha pénzt. Csipszadó meg egyáltalán nem a luxus termékeken van, pl. a műzliken. De bevezethetnénk az ablakadót is, kinézni sem szükséges.

Ja, az megvan hogy a napelemekre egyetlen eu-s országban van különadó? Igen, nálunk.

De nem az a kérdés, ohgy jók ezek az adók, vagy sem, hanem hogy a fidesz azzal csap be téged, hogy csökkentette az szja-t, amit látsz a fieztési papírodon minden hónapban és ami miatt azt gondolod, hogy ezek fiúk milyen klasszak, de a 27% áfával és az ilyen kisebb adókkal elveszi tőled ugyanazt a pénzt - és észre sem veszed.

"Aki meg csak szépen éldegélne a fizetéséből, annak nem kell fizetnie." - ez tévedés, te is fizeted.

"Sajnos nem a magánvéleményed. A többi retardált baloldali is így gondolja." - nagyjából eddig értelmes vitapartnernek tartottalak, akivel nem értek egyet, de ezt meg lehet vitatni. Amikor egy adópolitikai kérdésben való más véleményem miatt leretardáltozol, akkor nem értem, hogy egy adópolitikai kérdés miért okoz ilyen indulatokat egyesekben.

Aztán persze cáfolod magad, mert 2 M felett elképzelhetőnek tartod (ezek szerinte te is retardált baloldali vagy?). Ha megnézed, sehol nem mondtam, milyen határtól tartom jónak a 2. kulcsot. Egyébként nagyságrendelileg egyetértek veled, valahol ebben a magasságban. Összességében a kétkulcsos (+0-s sáv) SZJA-t igazságosabbnak tartom, de nyilván a teljes adó- és szociálpolitikai kép alapján lehet egy-egy számot értékelni.

A második szja kulcs és a külföldre menés között semmilyen összefüggést nem látok, főleg úgy, hogy pl. Németországban havi 2M Ft felett 42% az szja. Tehát emiatt nem érdemes odaköltözni. Nem is emiatt mennek oda az emberek.

2022. szept. 10. 14:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!