Mi lesz itt emberek???? Villanyom most 18, ez havi 80 lesz, a gáz 30-ról 120???? Más is lesz ilyen helyzetben? mit lehet tenni?? Euro/forint árfolyam miatt van ez vagy miért?
"Ha anyukra nem hallgattak, h tanuljanak, rátok se fognak"
Na igen... anyám hányszor mondta, hogy "tanulj fiam, neked az eszedből kell megélni, mert a fizikumodból nem fogsz!" :D
Nem tudom, 32 négyzetméter túl nagy két felnőttnek? Mekkora lenne a reális akkor?
Tegnap diktáltam, 288 volt.
Ha fűtenünk is kell, akkor akár 2000 is lehet, pedig nem csinálunk szaunát.
Mosunk, főzünk, takarítunk, tisztálkodunk. Ez szerintem nem túlzás.
Teljese egyetértek az 51-es és 54-essel.
A kapitalizmus alapja, hogy mindenki (munkája) annyit ér, amennyit kifizetnek neki. Én például nagyon utálom ezt a tanár hisztit. Tudod, hogy a tanárok alul vannak fizetve. Akkor te, mint fiatal mit csinálsz?
a, elmész tanárnak és sírsz, hogy alul vagy fizetve?
Vagy b, nem leszel tanár, hanem tanulsz valami olyat, ami jól fizet?
És fel nem tudom fogni, hogy sokaknál miért az első variáció a helyes. És tényleg alul vannak fizetve, ez nem vita. De könyörgöm, tudták mire szerződnek. Vagy egyetemi felvételi előtt nem jutott eszükbe utána nézni, hogy mennyi a tanári fizetés?
Azért alacsony a fizetés, mert a legtöbb tanári szakon nagyon alacsony a ponthatár és elég sok tanárist ismertem az egyetemen, többségük buta, mint a Föld. Egyszerűen felhígult az állomány. Illetve amit egy másik válaszoló is írt, ha nem fogja ennyiért senki megcsinálni, akkor majd emelkedni fog a fizetés. Kereslet-kínálat.
Kedvenc néphisztim, amikor azon megy a rinya, hogy a Cristiano Ronaldo miért keres felfoghatatlan pénzeket, miközben csak focizik, bezzeg az életeket mentő orvos meg mentős, tűzoltó ennek a töredékét. A válasz itt is a második bekezdésem első mondata. Mentős kb bárki lehet, pótolhatóak az emberek. Úgy viszont nem tud bárki focizni, mint Ronaldo. Illetve amíg utóbbira milliók kíváncsiak és milliárdos bevételeket generál a munkaadójának, addig ha a mentős megmenti a tyúkszaros életedet, az rajtad és még pár emberen kívül senkit sem érdekel. Ha egy átlag ember meghal, közgazdasági értelemben csak egyetlen adózót veszít az ország.
Arról nem is beszélve, hogy soha az életben nem volt még ennyire egyszerű jól élni, mint ma. A társadalmi determináltság (kasztrendszer) soha korábban nem volt még ennyire jelentéktelen. Régen tényleg az volt, hogy ha parasztnak születtél, akkor úgy is haltál meg. Ma sokkal több a kitörési lehetőség. Nyilván ha egy jó családba születsz, több esélyed van, mintha egy nyomornegyedben látod meg a napvilágot, de jóval kisebb az olló, mint ezelőtt. Könyörgöm, idióta tiktok videókkal keresnek pénzt emberek. Meg kriptovalutákkal, online pókerrel. És akkor robotoljak a gyárban éhbérért?
Ez a kapitalizmus legnagyobb szépsége, hogy kitartással és szorgalommal (na persze az ész és egyéb alapképességek is elengedhetetlenek) bármit el lehet érni. Nyilván nem kell durva szélsőségekben gondolkozni, nem leszel az új Elon Musk, de egy magyar átlagnál jelentősebb jobb fizetést, azt bárki el tudna érni, ha nincsenek képesség beli gondjai.
Oké, akkor minden tanár elmegy senior fejlesztőnek, remek.
Hova rakjuk az ország összes gyerekét? Honnan tanulnak meg ők is programozni (vagy eleve írni-olvasni)?
67!
Olyan undorítóan viselkedik, jó néhány tanár, h én azt a pénzt is elvenném tőlük, amit most kapnak. Az utóbbi időben 2 tanulót is az öngyilkosságba hajszoltak. És ez csak a jéghegy csúcsa, ki tudja mennyi minden nem derül ki.
Simán lehet gépekkel helyettesíteni a tanárokat. Online tananyagot fejleszteni.
Én pont fordítva látom, ha emelnék végre a fizetést akkor több jelentkező lenne, és az iskolák válogathatnának, a legjobbat választhatnák. Jelenleg örülnek ha egyáltalán jelentkezik valaki.
Online tananyaggal nem tudsz írni-olvasni tanítani. (Tudom, kollégám kislánya elsősként volt otthon online oktatásban, nem tudott sokat kezdeni vele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!