Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz itt emberek????...

Mi lesz itt emberek???? Villanyom most 18, ez havi 80 lesz, a gáz 30-ról 120???? Más is lesz ilyen helyzetben? mit lehet tenni?? Euro/forint árfolyam miatt van ez vagy miért?

Figyelt kérdés
3 műszakban dolgozom, feleségem is dolgozik, de ez elviszi a nettó pénzünk felét. Néztem napelemet vagy hőszivattyú T, de nekünk ez nem fér bele. De nem értem ezt az egészet, hogy mi van.
2022. júl. 15. 07:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
15%

Nagyon jó, akkor mindenki maradjon ott ahol van, nem kell fejlődni, nem kell tanulni, nem kell több fizetést hazavinni, hanem a többi ember érdekeit kell nézni, h legyen elég kukás, ápoló, tanár.

Mindig lesznek jól keresők, meg rosszul keresők. Én nem panaszkodom szerencsére. Ti pedig maradjatok ahol vagytok. Köszi, köszi, köszi.

46

Ne bátorísd őket jobb munkára, akkor minket senkise fog kiszolgálni.

2022. júl. 15. 10:28
 52/73 anonim ***** válasza:
13%
#49 te nem érted. A konzervatív álláspont az, hogy az, hogy bizonyos emberek szegények, nyomorognak, egy kimaradt fizetésnyire vannak a hajléktalanságtól az KÍVÁNATOS. Ez a világ rendje, ennek így kell lennie. A társadalom hierarchikus, az alján lévők kiszolgálják a fentebb lévőket. Nem veszélyeztet, hogy mindenki informatikus lesz, mert nem tudnak azok lenni, nincs meg hozzá a képességük. Vagyis nincs felfelé kiút, csak lefelé, azt viszont nagyon kevesen fogják önszántukból választani, tehát mindig lesz, aki csinálja a munkájukat.
2022. júl. 15. 10:32
 53/73 anonim ***** válasza:
100%
Azt már inkább hagyjuk is, hogy miért kéne egy ügyetlenebb/butább embernek nyoromorognia, ha rendesen elvégzi a munkáját? Nem kell milliókat keresnie, de nem is létminimumon kéne élnie..
2022. júl. 15. 10:32
 54/73 anonim ***** válasza:
23%

"#23 Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Akkor ne legyenek tanárok, ápolók, gyári munkások? Ismerősöm tűzoltóként nem keresi meg a 250et nettó."

Ez nem hülyeség. Azt tudjuk, hogy a tanárok, ápolók, tűzoltók sajnos nagyon keveset keresnek, de csak azért, mert ennyiért is vállalják. Ha senki nem menne el ennyiért akkor kénytelenek lennének emelni.

#28: A feleségem történetesen SSC-ben dolgozik. Eredetileg nyelvtanár. Nem informatikus, nem mérnök, még csak nem is reál beállítottságú. Csupán jól beszél két idegen nyelvet és jól keres vele.

#30: Akkor valamit nagyon rosszul csináltok. Egy 50 éves panellakásban van 300 Kwh fogyasztásunk nyáron, klímával úgy, hogy itthonról dolgozunk és napi 10 órát megy két számítógép.

#32: "3 műszak mellett hogy jársz tanfolyamra?"

Minden megoldható, csak akarni kell. Én teljes állás mellett levelezőn csináltam meg az egyetemet. Egyik csoporttárs a harmadik szemeszter közepén babázott le. Mégis befejeztük időben, csúszás nélkül.

"Ilyen árak mellett miből fizeted a képzést?"

Én pl. állami finanszírozással tanultam az egyetemen. De ott van a Diákhitel2, ami kamatmentes, csak a diploma után kell elkezdeni fizetni és 2 évig elég minimális a törlesztő (5-10 ezer), utána pedig a fizetésedtől függ.

#34: "nem az a megoldás, hogy menjen máshova. Ezért van pl tanárhiány is.. de ha ti szerettek egy ilyen országban élni, hát hajrá.."

De, az a megoldás. Az ember elsősorban a SAJÁT boldogulását nézze! Ameddig van, aki szaré-húgyér elvállalja ezeket a melókat, addig nem fognak többet fizetni.

Engem mondjuk a tanárhiány nem érint, mert nincs és nem is lesz már gyerekem. Egészségügyből pedig már eddig is magánrendelésre járt, aki jót akart magának (és persze van pénze rá)

2022. júl. 15. 10:33
 55/73 anonim ***** válasza:
69%

#52 Te magyarázod a jelenséget, és

helyesled, mi meg azt próbáljuk elmagyarázni, hogy ez így miért nincs rendben...

2022. júl. 15. 10:34
 56/73 anonim ***** válasza:
11%

Komolyan vicces már, ahogy védik itt az emberek a rosszul fizető melójukat, mert lusták tanulni.

Igazából jobb is, maradjatok ahol vagytok, ne tanuljatok, így nem vagytok veszélyesek az én munkámra.

2022. júl. 15. 10:37
 57/73 anonim ***** válasza:
23%
#55 nem csak a jelenséget magyarázom, hanem azt is, hogy bizonyos emberek, pl. a kormány tagjai miért gondolják úgy, hogy ez így rendben van. Amit ti mondtok azt úgy hívják, hogy baloldali értékrend, és ez az ország 12 éve szavaz ellene.
2022. júl. 15. 10:38
 58/73 anonim ***** válasza:
14%
Fejezzétek már be, nem kell itt noszogtatni az embereket. Ha anyukra nem hallgattak, h tanuljanak, rátok se fognak. De jobb maradjanak csak ott a rosszul fizető helyen. Legalább nekem nem kell odamenni. Meg ahogy írta valaki, kellenek a szolgák is.
2022. júl. 15. 10:39
 59/73 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor valamit nagyon rosszul csináltok. Egy 50 éves panellakásban van 300 Kwh fogyasztásunk nyáron, klímával úgy, hogy itthonról dolgozunk és napi 10 órát megy két számítógép"

És mégis mit csinálunk rosszul? Azt hogy főzünk? Azt hogy mosunk? Azt hogy van melegvíz? Vagy hogy fel merjük fűteni egész 19-20 fokig a lakást? Ez lenne a pazarlás?

(#30 voltam)

"Minden megoldható, csak akarni kell. Én teljes állás mellett levelezőn csináltam meg az egyetemet."

Ja, nappali irodai munka mellett simán, én is jártam már képzésre, kollégám is levelezőn csinál egyetemi képzést, a péntekeket le tudja csúsztatni vagy "home office"-ból dolgozik ha lazább előadásai vannak aznap, de a kérdés most a 3 műszakos üzemi munkára vonatkozott.

"Én pl. állami finanszírozással tanultam az egyetemen"

Sok képzésből csak a nappali államilag finanszírozott, elte proginf legalábbis így volt, az esti önköltséges.

2022. júl. 15. 10:40
 60/73 anonim ***** válasza:
100%

#59: Akkor valószínűleg túl nagy az a ház kettőtöknek.

"Sok képzésből csak a nappali államilag finanszírozott, elte proginf legalábbis így volt"

A preztizs egyetemek ilyenek. Én ezért mentem Nyíregyházára. Ott volt államin levelezős PTI.

És a konzultációs napokat megoldottam szabival illetve kértem fizetetlen szabadságot. 3 műszakban meg a műszakcserékkel lehet játszani.

2022. júl. 15. 10:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!