Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz szavazók! Mit gondoltok...

Fidesz szavazók! Mit gondoltok a rezsicsökkentés módosításáról?

Figyelt kérdés

2022. júl. 15. 03:06
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
30%

Nem értem mi ez a felháborodás...

Az eu-ban már hónapok óta elszálltak az energiaárak.

Várható volt, hogy nálunk is ez lesz és még jobb helyzetben is vagyunk , mert itt egy limitig van rá kedvezmény.

Nem kell azzal jönni, hogy a németek meg ezek azok mennyit keresnek... mert nem csak náluk, mindenhol ennyi az ára az energiának, ott is ahol csóróbbak, mint mi vagyunk.

A vilagpiaci áraknak semmi köze a kormányhoz.

2022. júl. 15. 07:01
 12/32 anonim ***** válasza:
23%
Aki nem bírja fizetni kapcsoltassa ki az áramot meg a gázt.
2022. júl. 15. 07:26
 13/32 Dzsonszi ***** válasza:
24%

Szerintetek mekkora lehet a baj, ha már az egyik legfejlettebb EU-s állam (Németország) olyanokat pedzeget, hogy max 17°Cig lehet fűteni a lakásokat? Nagyon elszálltak az árak, háború, infláció, egyértelmű hogy nem lehet sokáig 1 ft-ot fizetni valamiért, ami 7 ft-ba kerül. A Fidesz ott cseszte el, hogy váltig állította, hogy marad a rezsicsökkentés, aztán egyik pillanatról a másikra csökkentette a rezsicsökkentést, de ez várható volt szerintem.

Most meg épp a balosok sírnak a leghangosabban, mikor ők az elejétől a rezsicsökkentés ellen voltak.

2022. júl. 15. 07:31
 14/32 anonim ***** válasza:
68%

"mikor ők az elejétől a rezsicsökkentés ellen voltak"

Erre mondják azt, h Gyurcsány meg Orbán ugyanaz, csak Gyurcsány kimondja az igazat, Orbán meg megvezeti az embereket a hazugságokkal. Úgy látszik itt a proli Magyarországon az utóbbi működik, de meg is érdemli a nép.

2022. júl. 15. 07:47
 15/32 Dzsonszi ***** válasza:
27%

#14 Csak hogy az elmúlt 1-2 évben jelentősen kevesebbet fizetett mindenki, Te is, a gázért villanyért, mint a piaci ár, akkor nem ment a nyafogás. És ha most át is léped az átlagfogyasztást, akkor is csak a pluszt kell kifizetned piaci áron, addig marad a rezsicsökkentett. Kurcsányék már réges rég piaci áron adnák oda az egészet.

De ha már felhoztad Gyurcsányt (én nem szoktam), hasonlítsd már az ő válságkezelését össze Orbánéval, ég és a föld.. csak az emberek elfelejtették már, hogy az ötödik bőrünket is lehúzatták anno.

2022. júl. 15. 07:51
 16/32 anonim ***** válasza:
74%
Szánalmas.
2022. júl. 15. 08:06
 17/32 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem a problémát. EU-ban az energiaárak az egekben, eddig tartott az ajándék kb. Kata-ról ugyanez a véleményem. Világ életemben, 30 éve normális magas járulékokat fizettem, így is lehet fejlődni. A KATA egy nyilvánvaló szemfényvesztés volt, normális szerintetek, hogy akár a környezetemben is van egy csomó ember, aki a max 1 milliót kiveszi 50 ezer Ft befizetésével? SZerintem nagyon nem! Szerény becslésem szerint a környezetem minimum fele indokolatlanul használta (nem csóró emberekről van szó). AZzal egyetértek, hogy érdemes lett volna időt hagyni és kissé jobban tárgyalni, konzultálni az emberekkel, szakmai szervezetekkel.

Magam részéről ki tudom fizetni a 800 Ft-os benzinárat is, így nyilván nem okoz nehézséget, de nem érzem emiatt kellemetlenül magam, egész életemben tanultam és képeztem magam, hogy jól éljek.

Amit helytelennek tartok, hogy a benzinár még mindig korlátlanul le van nyomva, ami egyrészt a túlzott fogyasztáshoz vezet, másrészt meg teljesen indokolatlanul terheli a költségvetést. AZ én benzináramat pl nem kellene korlátozni (igaz időnként a prémium-ot tankolok, azt nem érinti). Én annyira a rezsiköltségem korlátozásához sem ragaszkodom, tudok pénzt teremteni ahhoz, hogy kifizessem. Nem, nem élek kastélyban, jóval a szintem alatt élek, de ez biztonságos.

Nyilvánvaló ezek nem népszerű intézkedések, de egy részük nem magyar sajátosság, az egész világban ilyen változások vannak. Ha Gyurcsány lenne kormányon, most mocskos Gyurcsány lenne, szóval szerintem ez tökmindegy. Lehet ezen siránkozni, meg a negatív gondolatokat táplálni, de ez előre visz? Komolyan mondom, segít ez valamit? Lemegy attól az olaj ár? A gáz ár?

Őszintén szólva én úgy látom 10-15 éve nagyon jó időszak volt tanulásra, fejlődésre, tartalékképzésre, ami most nagyon fontos lesz. Vissza fognak jönni a békeidők, minden válság után ez van, de én mindig azt gondolom, a legjobb befektetés a végtelen tanulás.

Nem vagyok FIDESZ szavazó, de én nem látom, hogy lenne különbség bármilyen más kormányzás esetén.

2022. júl. 15. 10:21
 18/32 mindentudó99 ***** válasza:
100%
#15 Hát kösz. Az ország nagy része nem 35m2 es lakasban lakik. Akinek kertes van az rábaxott. Szerinted 100-150m2 es hazakban mire elég a gáz limit 15000 forintja? Semmire.60 ezres gázszámla van egy hónapban. Vond le a 25 öt a maradékot szorozd 8.6 al. Több százezer havonta
2022. júl. 15. 10:40
 19/32 anonim ***** válasza:
20%

Megkell tanulni spórolni az energiával. Érdekes módon én és a gyermekeim is mind-mind az átlag fogyasztás alatt vagyunk.

Az a baj, hogy sokan nem engednek a kényelemből és inkább panaszkodnak.

2022. júl. 15. 11:22
 20/32 anonim ***** válasza:
87%
19. Nem az a baj h spórolni kell, hanem h a fidesz pont ez ellen kampányolt, és tüzet okádtak a baloldalra, amikor ők pontosan ezt javasolták pár hónapja!
2022. júl. 15. 11:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!