Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a gáz és villany limit...

Ez a gáz és villany limit háztartásokra vonatkozik majd? Mindegy lesz 1 személyes vagy 4 személyes?

Figyelt kérdés
Mert kevesebbet használ 1 ember mint egy házaspár 2 gyerekkel. Nem?
2022. júl. 14. 16:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
66%

" De Béla aki többet járkál kocsival, ő vegye meg többért is az üzemanyagot és nem az, hogy csak többet vesz."

Csak a fölös részt veszi többért. Nem érted?

Magad írod: "ő azzal szórakozik, hogy naponta felmegy szabolcsból győrbe, akkor azt csinálta."

Na, pont a saját szórakozását veszi többért. Mit nem értesz?

Októbertől ugyanezt fogják az üzemanyagra is bevezetni. kb.50-80 liternek elégnek kell lennie. Az átlag autós évente cserél olajat ez évi 10ezer km-t jelent. Ehhez havi 50-80liter benzin tartozik. Fölötte piaci ár lesz. Tavasz óta mondom már ezt, lehet felkészülni...

2022. júl. 14. 21:00
 22/24 anonim ***** válasza:

Na... Belegabajodtál a saját példádba.

Nem a benzinről megy itt a téma. Csak te kezdted el ezt az autós példát. De akinek villanya több vagy a gáza több az nem éppen hobbi. Egy családi háznál azért több fogyasztás akad, mint egy pici panelban. És nem lehet azt mondani, hogy akinek családi kertes háza van az jobban él. Az egy régi kor volt, mikor még a szegények is megtehették azt, hogy fillérekért vettek telket és apránként belefogtak egy építkezésbe. Ma már nem tudnák ezt megcsinálni. De ezelőtt közel 30 évvel sima volt.

2022. júl. 14. 21:08
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Persze ez sem lesz jó, mert akinek nincs autója, az mondhatná hogy miért nem kapja meg az 50liter benzinhez tartozó kedvezményt. Vagy vonják le neki a gázszámlájából.

Ezt mondjuk most is kérhetnék...

Ezért mondom, olyant nem tudsz csinálni, ami mindenkinek egyformán jó.

Akkor ott van a CSOK. Egy egyedülálló mondhatja, hogy nehezebb neki elindulni önállóan 0-ról. Ráadásul a csok-kal felnyomták neki az ingatlanárakat, hogy az egyedülálló mégjobban ne tudja megvenni.

Ez már a sokadik példa, hogy nem lehet olyant kitervelni, ami mindenkinek jó. Nincs igazam?

Miben nem értünk egyet? Miért vagyok lepontozva?

Akarod -e hogy az egész világot egy atomrobbanás pusztitsa el? Ugye hogy nem, én sem!

Szereted -e a sört vagy a jó bort? Hát persze. Én is.

A főbb kérdésekben egyetértünk!

2022. júl. 14. 21:09
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ahol van legalább 2 felnőtt, már 2 jövedelem adódik össze, míg aki egyedül él, az egyedül kell, hogy kigazdálkodjon mindent egy jövedelemből. Melyik könnyebb? A családosok kaptak már elég támogatást, adókedvezményt, amit mindenki más fizet meg, aki nem kap, ne húzzanak már le még több bőrt azokról, akik eddig is fizettek mindent tisztességesen. Ti kaptok adóvisszatérítést a gyerekek után, én egyedülállóként csak akkor kapok bármit is, ha fizetek mondjuk egészségpénztári megtakarítást, de akkor is csak bizonyos összeghatárig, annyi visszatérítést így sem kapok, még ha kimaxolom teljesen, mint amennyit a családosok kaphatnak a gyerek után. Szóval ha nem tetszik, mehetsz te is tüntetni az utcára. Én már szívtam eleget a gyerekesek helyett is.
2022. júl. 14. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!