Ez a gáz és villany limit háztartásokra vonatkozik majd? Mindegy lesz 1 személyes vagy 4 személyes?
". Napi kétszer megy a mosógép, mosogatógép, csak ez 115 kWh."
Na itt a pazarlás és a luxus ezt el kell felejteni.
A fatüzeléssel egyetértek és helyeslem. Most mindenki ezt fogja csinálni.
Még megérjük, visszaállítják itt még a hazai szénerőműveket is, ill. a gázosokat átalakítják olaj vagy széntüzelésűvé.
Meg állítom, jónéhány hazai szénerőművet újra fognak nyitni.
"Csak a 3 gyerekeseknek lesz magasabb a gáz limit? Ez is igazságtalan így"
És az igazságos volt, amikor a CSOK bevezetésével párhuzamosan elkaszálták a lakáskasszákat, amik sokkal több rétegnek (szülők támogathatták a gyereket, fel lehetett használni idősek otthonába, felújításra is jó volt, azoknak is jó volt, akik nem akartak gyereket vagy nem lehetett gyerekük vagy már felnőttek a gyerekeik... stb.) nyújtottak lakás célú megoldást, mint a CSOK?
Látom, fogalmad sincs, mit jelent 6 főre mosni, mosogatni. Nem üresen mennek a gépek.
Nem tudom te hol is tartasz már az életben. De ha nem vagy valakinek a valakije vagy nem tudnak a szülők alád rakni semmit, ott bizony vannak bajok. Sokaknak ezzel nincs gond. Nézd meg Pl Orbán mellől bárkit. Mindenki annyira jókor volt jó helyen. Bár a lánya nem tudom miért hagyta itt a lehetőségek földjét és ment el a hanyatló nyugatra. Holott itt is nagyon jó fiezetések vannak és jó lehetőségek, bolti árak is jók. Nyugaton meg csak a gyereket operálják át és a férfiak szülnek.
Amúgy pár éve aki tehette az vett olcsón lakást. Most a rengeteg támogatással felnyomta a lakás árakat. Rokonom 1.5milláért vett panelt egy vidéki városban. Tényleg nem volt a legjobb állapotban, de értett hozzá és apránként telújította. Most egy hasonló lepukkant lakást, ugyan abban a tömben 4 millióért adtak el. Gondolom érted hol a probléma. Magasabbak lettek az albérlet árak is. Nekem is hiába van némi félretett pénzem, de azzal sokra nem mennék. Pár hónap munka és spórolás után 1.5milla nem lenne lehetetlen. De ha már arra is hitelt kellene felvennem, hogy vegyek egy lakást... Akkor alapból ott kezdődik, hogy legyen egy 200as kezdő fizetésem, abból 50 a törlesztő, mellette rezsi is kb 70 az 130. Van 70ezer a zsebemben, de enni még nem ettem semmit, bútor a lakásban nincs, felújítást el nem kezdtem, mert ahhoz kéne anyag, van amihez munkás is. Jó, arra is tudnék felvenni hitelt, de akkor lehet nem is 50lenne a törlesztő és meg se adnák szerintem, mert nem ér annyit a ház, mint amennyi hitel kellene.
Lehetne menni albérletbe is. 110havonta egy normálisabb, mellette 70ezer legyen megint a rezsi, de enni. Még mindíg nem ettem, pedig ez már 180.
Lassan ott vagyok hogy kellene barátnő, ütni a baba projektet, mert ugye az nagyon kell az államnak, de hogyan?? Egy másik párral együtt vegyünk ki valamit és úgy éldegéljünk?? Vagy mi nálad is az elképzelés??
Itt egy fiatalnak nulláról megélni lehetetlen. Nem csoda, hogy mennek külföldre. Itt sincs ház, ott sincs ház. Itt nincsennek megfizetve, ott megvannak. Még van aki amiatt költözik határ mellé, hogy kijár mosogatni és azzal jobban él, mintha itt dolgozna a saját szakmájában. (Csak ugye azért határ mellé, mert ottani viszonylatban az a fizetés nulla, itt meg egy vagyon.)
"Látom, fogalmad sincs, mit jelent 6 főre mosni, mosogatni. Nem üresen mennek a gépek"
Neked meg arról nincs fogalmad, hogy a 60-as években 6-an laktunk 50-60 négyzetméteren meg az udvarba mostunk teknőbe kézzel. Melegviz se úgy volt hogy megnyitod aztán folyt mert vagy melegíthetted a sporhelt tetején egy bödönbe vagy fürdéshez fatüzeléssel egy nagy vasedénybe.
Most meg már mosogatógép meg a legkülönbözőbb flancos gép kell neki mert fél a kezével megfogni a szivacsot, meg jaj rá ne menjen a műkörmére a szóda. Meg ez a sok kencefice a kézre, arcra, bezzeg evvel keni magát egész nap, annakidején meg jó volt a disznózsír is.
El vannak lustulva a mai emberek, az elektronika meg az okostelefon elvette a józan eszüket is...
De pl egy 2 szobás 50²es van két felnőtt meg 2 gyerek. Egy 36m²es garzonra 1 felnőtt.
Hol igazságos ez?
Olyat úgysem találsz, ami mindenkinek jó. Ennyi erővel a 480Ft-os üzemanyagár sem igazságos, mert Juliska vesz havonta 20liter benzint, Béla meg 120litert. Béla így 100literrel több benzinre kap kedvezményt.
Sose lesz jó mindenkinek, nem tudsz olyant kitalálni amivel valakinek ne lenne baja...
Na eddig pont az általad említett rendszer volt. Hogy volt egy fix ár és úgy vette akkor minden magyar. Hogy mennyi kell neki azt ő tudta és ennek fügvényében fizetett. Most is ha valakinek 480 a benzin, de ő azzal szórakozik, hogy naponta felmegy szabolcsból győrbe, akkor azt csinálta. De nem volt ettől neki drágább, csak többet költött rá. Most meg az a helyzet, hogy Juliska csak a faluban járkál kocsival így ő veheti ugyan úgy a fix árfolyamon. De Béla aki többet járkál kocsival, ő vegye meg többért is az üzemanyagot és nem az, hogy csak többet vesz.
Szóval...
10 év Orbán kormány, ahol megvédték folyamatosan a rezsicsökkentést, betáraztak mindent, megvédték a magyar érdekeket, megvédtek a háborús vészhelyzettől is... Most hirtelen bejelenti, hogy hiába játszotta eddig a Janit, nem csinált semmit. Nincs megvédve a rezsicsökkentés, semmiből nincs készlet, háborús vészhelyzet van és komoly válság. Nemrég kezdték a ciklust. Hol a baj?? Az előző kormány csődbe vitte az országot?? Igen... De azok is ők voltak, jó mentségükre szóljon, hogy az előtte levő 4 éven is szétlopta a kormány az országot, bár azok is ők voltak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!