Most aztán jól kiderült, hogy az ország telis tele van "szegény gazdagok"-kal?
Eddig mi volt a gazdagság definíciója? Hogy legyen saját ingatlanod! Méghozzá minél nagyobb. Ha nincs saját házad valahol akkor nem is vagy ember, max pária vagy, a kasztrendszerünk legalsó tagja. Ezért hát mindenki vette a vidéki putrikat is, csak legyen sajátja, hogy érezze magát valakinek.
Igen ám, csak most kiderült hogy igaz, hogy megvan a régi szar (de nagy) ház Mucsaröcsögén, de annak fizetnie is kellene a rezsijét ugye mert az eddig ingyen vót. Persze, hogy a világpiacról milyen áron szerzik be, az senkit nem érdekelt, majd az oroszok meg Putyin ad olcsó gázt oszt jóvan.
Ez volt a magyar mentalitás. Ez kb. olyan mint amikor a magyarnak tipikusan van egy régi szar BMW-je amire úgy büszke, mert BMW, de 2000 forintja nincs tankolni bele. Ha esetleg tönkre megy benne valami akkor egy évig spórol, mert drága az alkatrész bele. Nem baj, csak BMW legyen és saját.
Most ebből a rezsicsökkentés lekorlátozásból az derült ki számomra, elolvasva több ezer kommentet, hogy ez az ország a szegény gazdagok országa. Akik gazdagnak hiszik magukat, de valójában szegények. Állami pénzek nélkül (pl. rezsicsökkentés) úgy élnének mint az utolsó indiai vidékiek. Megy is a hőbörgés ezerrel, pedig nem eltörölték a rezsicsökkentést, csak szabtak neki egy gátat.
Akkor kimondhatjuk, hogy beteg az értékrendünk, gazdagoknak hitt szegényekből áll az ország, akik gazdaságilag analfabéták és eleve is hülyék?
Ne általánosíts! Én örököltem, nem kértem. Ide költöztem, mert még mindig olcsóbb mint az albérletet fizetni (azt is emelgette a tolaj 3-4 havonta). Szívok is vele rendesen, mert tényleg egy lelakott, gyakorlatilag teljes mértékben felújítandó ház. Eladni nem tudom, mert az áráért csak hasonló állapotú lakás tudnék venni. Sokan vagyunk aki belekényszerültünk egy ilyen helyzetbe, nem pedig azért lakonk felújításra szoruló házban, mert azt akartuk.
De neked se legyen túl nagy pofád a vadonatúj putridból! Amilyen a mai építőipar magyarországon, inkább egy régi ház mint egy újépítésű! Ezt még összrakták, az újakat meg csak összehányják, kifizeted érte az 1 millát négyzetméterenként és hideg, párásodik, hőhidas, beázik, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!