Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rezsicsökkentés: a hvg nem téved?

Rezsicsökkentés: a hvg nem téved?

Figyelt kérdés

Megjelent a hvg-n egy cikk:

[link]

Azt írja:

"Mi történik, ha augusztusban az átlag alatt fogyasztok, de decemberben fölötte és az éves fogyasztásom az átlag alatt marad?

A miniszter által elmondottak alapján egy havi limitet állapítottak meg – minden bizonnyal az éves átlagos fogyasztást visszavetítve egy hónapra. Ebből az következik, hogy a rezsicsökkentési limitet havonta kell értelmezni. Aki egyik hónapban alatta marad, annak abban a hónapban nem keletkezik piaci fizetési kötelezettsége. De ha egy másik hónapban a limit fölött fogyaszt, azt a részt piaci áron kell kifizetnie."

Ez nem tévedés? A kormányinfo alapján én úgy értelmeztem, hogy a határok éves szintre vannak megadva. Évente 1729 köbméter gáz.

A havi lebontás csak egy átlagreferencia szerintem és igazából mindegy az hogy az 1729 köbméter milyen havi elosztásban van elfogyasztva. Bárhogy legyen elosztva, 1729köbméter éves fogyasztásig van rezsicsökkentés szerintem.

Kinek van igaza? Nyilván a kérdés ott érdekes, ahol havi gázóraállás bejelentés alapján kell fizetni. Átalánydíjnál egyértemű

2022. júl. 14. 11:35
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
#20 Mert szerinted a többiek tudnak osztani 12-vel?
2022. júl. 14. 22:18
 22/22 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Mert szerinted a többiek tudnak osztani 12-vel?"

Én tudok osztani 12-vel, sok ismerősömről tudom, hogy képes elvégezni ezt a műveletet. Rólad nem tudok nyilatkozni, nem ismerlek. Igen, biztosan van olyan, aki nem fideszes, és nem tudná még számológéppel sem elvégezni az osztást. De nem is ez volt a kérdés. A fidesz úgyis legfeljebb a saját szavazóit tekinti embernek.

2022. júl. 14. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!