Most kibújt a szög a zsákból, mindenki gazdag adócsaló vállalkozó volt és mindenki piaci áron megfizethetetlen rezsijű palotában él?
Márkizaj elvette tőlünk a rezsicsökkentést.
Ja várj..
Nem az a lényeg, hogy mit mondtak választási kampánykor az ellenzékre, az hazugság volt.
De az viszont nem, hogy a magyarok a lehetőségeinkhez képest eddig túl jól el voltak eresztve. Nevetségesen alacsony nyitott kiskapus vállalkozó volt az összes, palotában él amit valójában még ki sem tud fűteni, csak úgy ha az állam fizeti a rezsije 85-90%-át ő helyette.
Túl jól éltünk eddig ahhoz képest, mint amennyit teljesítettünk. El voltunk kényeztetve teljesen.
Ahogy Gyurcsány is mondta anno az öszödi beszédben "annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt.. eddig el sem tudtuk képzelni..."
Most is ez volt a helyzet, csak durvábban. A Fidesz túl sok ingyen pénzt tolt a seggünk alá, és ezt eddig nem éreztük, ehhez szoktunk hozzá, hogy a pénz a fán terem. Ezért esik most rosszul, hogy elveszik.
-Nem kell palota ahhoz hogy átlépd a villany/gáz limitet, nekem pl. sikerül 45m2-es villanyfűtéses albérletben is
-Nem az energiakrízis előtti piaci árakat fizeti aki túllépi, hanem az energiakrízis alattit, abból adódóan hogy az éppen most van, és mostantól fizetünk piaci árat.
-Az áremelkedést nem csak mi érezzük itthon, érzik pl. az EU többi tagállamában is (nem palotában élnek). Az áremelkedés oka az orosz gázellátás csökkenése és a tőzsde reflexív beszarása.
-Nem voltunk elkényeztetve, ahogy nyugatabbra sem, hacsak nincs elkényeztetve az a pár millió a harmadik világban aki pl. az ukrán agrikultúra kiesése miatt (nem, nem parancsára) nem fog enni.
Tényleg őszintén sajnálom hogy demokráciában élünk. Amúgy se szerettem, erre még te is itt vagy.
Te ennyire örülsz annak hogy több százezer ember megélhetése kerül veszélybe?
Igen, biztosan volt olyan aki gazdak vállalkozó és mégis kevés adót fizetett.
De én pl olyanokat ismerek mivel eü dolgozó vagyok hogy nagyon sok ápoló katas vállalkozóként dolgozott másod állásban más osztályokon a fő állása mellett azért hogy kiegeszitse a fizetését.
És így se élt nagy lábon egyikőjük sem, csak éppen el tudta tartani a gyerekét, akivel mondjuk a két munkahely miatt nem találkozott.
Igen, értem hogy nem erre találták ki a katat.
De az a szerencsétlen is "jól járt" hogy keresett egy kis plusz pénzt, meg a kórház és a betegek is hogy volt a másik osztályon is még egy segítő kéz, mivel nagy ápoló hiány van.
Most ezt valószínűleg fel kell adniuk mivel másodállásban nem tudnak annyit dolgozni hogy a magas adok mellett megerje. Vagy tényleg latastol vakulasig fognak. És majd egy kiegett, kialvatlan, hulla fáradt ápoló fog az agyad mellett állni.
Vagy kimegy még több külföldre.
Tök jó, nem?
Nem a KATA-sok a legnagyobb adó csalók.. Hanem az alvállalkozók meg a kft és a zrt-k.
A KATA-sok ezekhez képest kis piskóták. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!