A gyakorlatban mit jelent ez a KATA módosítás? Mondjuk egy futárnak vagy egy villanyszerelőnek?
Eddig 50e forint amit fizetett és bármennyit kereshetett.
Most tulajdonképpen mi történik pl. egy Woltos futárral?
pontosan nem tudni, egyénenként változik.
de ha vállalkozó akar maradni, akkor nem 5%-ot fizetsz mint eddig, hanem kb 23-at.
12 millióval számoltam (áfamentesség határa)
Évi bruttó 12 millió alatt marad az 5%?
Vagy változott évi bruttó 2 millióra?
Kb az lesz hogy nem adhatnak számlát vállalatnak csak magánszemélynek.
Tehát a futároknak át kell sorolniuk egy másik kategóriába ha cégektől kapják a lóvéjukat.
Ha kifizetik nekik számlára háznál a fuvardíjat akkor nem
Kedves 5-ös!
Bár az 1. hozzászólásodban érthetően és korrekten leírtad a módosítás lényegét.
A kérdezőt látszólag érinti a módosítás és ebben a beszorított helyzetben legális megoldást akar találni ami hasonlít a KATÁ-ra.
Nem vagyunk könyvelők, sajnálom. Nekem is sokáig tartott megtudni mit takar a költséghányad. Előbb a könyvelőmet kérdeztem meg, aki képtelen volt elsőre érthetően elröfögni, majd "feladta bazmeg".
Én is itt kötöttem ki a gyakorikérdéseken, mert itt az ember azt reméli hogy konyhanyelven elmagyarázza valaki.
Még egyszer említem, hogy nem vagyunk könyvelők vagy adószakértők. Nem ismerjük a fogalmakat.
egy villanyszerelőnek:
-irány külföld
-marad itthon alkalmazottnak de túljelentkezés van a villanyszerelői munkákra
-éhen hal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!