#6 Az alkalmazottaknak nincs is semmi felelőssége, ami egy vállalkozónak megvan.Semmit nem kell elintéznie, nem kell megbízásokat, vevőket keresnie, minden hónapban megkapja a fizetését, fele annyit sem dolgozik, mint egy vállalkozó, van fizetett szabadsága, kapni fog nyugdíjat.Ez a vállalkozókra nem igaz, vagy az ellenkezője igaz rájuk.Ráadásul kisvállalkozókról beszélünk, kis bevétellel.
A KATA-soknak fizetni kell még az iparűzési adót, az iparkamarai tagságot, az összes saját munkaeszközüket, anyagokat a munkához, székhelyet és akinek olyan tevékenysége van, telephelyet a vállalkozásuknak, útiköltséget, akinek alkalmazotta is van(csak egy lehet) annak a fizetését az összes adójárulékkal együtt.
Egy alkalmazottnak mit kell fizetnie ezek közül, vagy mi az, amit egy alkalmazott intéz ezen feladatok közül?
Azért gyerekek, ne égessétek már magatokat. Ez a KATA amúgy is egy rohadtul igazságtalan vállalkozási forma volt.
Csak gondoljátok már el, van mondjuk egy átlagos Kovács József alkalmazott, akinek a Bruttója 300. Az ő Bruttójából kapásból levonnak egy 100-ast ilyen-olyan jogcímen.
Meg van Geréb Dezső a vállalkozó, aki keres mondjuk a hónapban 600 Bruttót - és csak 50 ezer forintot kell befizetnie! Mert ugye 1 millió(!) forintig csak 50 ezer az adó.
És ez szerintetek igazságos?! Szerintem éppen elég volt már abból, hogy a vállalkozóknak itt ilyen kánaán van.
Én nem kívánok nekik rosszat, csak annyit, hogy adózzanak ők is úgy, mint a közönséges magyar alkalmazottak.
Se többet.
Se kevesebbet.
Örülök is!
Elkérnek többet a munkájukért? Kérjenek! Megnézem én, 100-ból mennyi marad fent, miután ráhúzott vagy 50%-ot az eddigi áraira!
Vagy dolgozzon ugyanúgy, ahogy eddig. Legfeljebb 600 Bruttóból nem 550 marad meg neki, hanem csak 400. Mint ahogy alkalmazottak millióinak is.
Érje be vele szépen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!