Sírnak az eddig trükköző KATA-s ismerőseitek?
Akiket a KATA-s döntéssel kapcsolatban sírni láttam:
Olyan ismerősök, akik persze 1 helyről csak sok kamu cégen keresztül kaszáltak rengeteget. (Főleg marketinges, HR tanácsadó, manager, stb)
A régi főnököm, aki így alkalmazott akit csak lehetett és persze már Ford Mustang-al vereti, annyit sikkasztott eddig.
Az "egyszerű" fodrász, iparos, stb. ismerősök jól vannak. Nem sírnak.
Nálatok?
Nekem több becsületes, tisztességesen dolgozó és adózó KATA-s ismerősöm van, mint simlis.Tudod akik bújtatott foglalkoztatásban dolgoztak, őket meg a munkáltatójuk kényszerítette abba a helyzetbe.Megnyugtatlak, az ő szutyok munkáltatója a gazdag, ő az akit meg sem adóztatnak jobban, el sem számoltatnak soha, felelősségre nem vonják.A csóró kényszervállalkozó-ismerek ilyet, havi 150 így a bevétele, ezt irigyled tőle- meg innentől kezdve munkanélküli, vagy fekete munkás lesz.Remélem örülsz ennek.
Úgy egyébként a törvény eddig is tiltotta a bújtatott foglalkoztatást, inkább az a kérdés, hogy miért nem tartatták be a törvényt?Ja, mert ez egy ürügy arra, hogy a többségében becsületes kisvállalkozókat kisemmizzék és tönkretegyék.A rengeteg munkanélküli és fekete munkás biztos jobbat fog majd tenni ezután a gazdaságnak, igaz?
Engem csak az érdekel, hogy ki a f.szomok a taxisok, hogy rájuk viszont ez az új törvény sem fog vonatkozni?Miért is nem?
7: vagy inkább a csaló munkáltató választhat, hogy végre lejjebb ad a luxus életből, bejelent minkenkit, vagy pedig simán lehúzza a rolót.
Amelyik cég okosan lép, az fogja alkalmazni akinek most hülye főnöke van. Nem marad csupasz fenékkel. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!