Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért emelkednek ennyire a...

Miért emelkednek ennyire a cigaretta árak?

Figyelt kérdés
Ma beugrottam az egyik dohányboltba egy ásványvizért, nem volt más bolt a közelbe. Előttem egy bácsi volt és mérgelődött hogy múlt héten a cigaretta 1690volt, ma meg 1890forint. Lassan már 2ezer forint lesz. Szegénynél nem volt annyi úgyhogy adtam neki egy 2százast. Tudom, nem egészséges a dohányzás de akkor ott nem gondoltam erre
2022. júl. 6. 15:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ennek pont van konkrét oka. Július 1-től emelték a jövedéki adót.
2022. júl. 6. 16:06
 12/23 anonim ***** válasza:

10-es, lehet nen vagyok kemény függő a magam 3 évével, de én leraktam (lerakom), én a folyamatos mennyiség csökkentést választottam. Egyébként amennyire élveztem annak idején, annyira nem már a vége felé, semmi plusz nem adott a 600.ezredik cigaretta, iszonyat büdös, amikor felkelsz dohányos a leheleted, szar az íze és iszonyat drága.

A vége fele 2 dobozzal szívtam egy héten, ma ennek az árán veszek egy könyvet, vagy egy ruhát, akármi, mindig a fejemben van, hogy most mennyit spóroltam meg, próbálom valami értelmes dologra költeni, hogy ne az legyen hogy úgy is felélnéd. Ez is nagy motiváció.

Maga a filling, a potcselekves hianyzik csak, a dohány egyáltalán nem. (5-ös voltam)

2022. júl. 6. 16:11
 13/23 anonim ***** válasza:
öszintén mennyibe kerül 1 doboz cigaretta előállitása, ugy hogy megvan benne a gyár és a bolt haszna is...!? mert tényleg kb 300-400ft kéne lennie 1 doboznak.De persze a Marlboronak...az ocska cigi is kb 200ft lenne...
2022. júl. 6. 16:21
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
10/12 Tévedsz, voltam pár ilyen hókuszpókon. Természetesen hatása semmi. Alig vártuk, hogy vége legyen és irány rágyújtani. Arra jó volt, többet szívok, mint a kezelések előtt. 5/12 Neked csak annyit, minél jobban emelik, annál több lesz a csempészett cigi. Mai áraknál már megéri a csempészeknek komoly drónt venni párat a csempészéshez.
2022. júl. 6. 16:23
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, EU-s előírás a cigi ára. Mint jövedéki áru, megvan határozva, mikor milyen árat kell elérni az országnak.
2022. júl. 6. 16:26
 16/23 anonim ***** válasza:
52%

14-es nyilvan nem volt semmi hatása, ha nem akartatok leszokni, ha nem akarsz akkor nem fogsz.

"Neked csak annyit, minél jobban emelik, annál több lesz a csempészett cigi."

Nyilván, de akkor is kevesebb lenne a fogyasztás mint ma, az állam érdeke viszont nem ez, az áremelés mindig apránként történik, mindig csak annyira hogy ne menjen át a tűrőképesség a határán, az államnak érdeke hogy dohányozz, de úgy hogy a lehető legtöbbet fiizesd érte. Kihasználják a függőségedet. Ha tényleg leakarnának szoktatni a cigiről az lenne humánus, ha megfizethetetlenné tennék pár lépésben.

Te egyébként nem érzed amit én, hogy semmi értelme, hogy csak megszokás már az egész? Nem érzed a káros hatásait?

2022. júl. 6. 16:30
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
#8 Ő egy ártalmas függőséget okozó drogot akar kiírtani a világból, te pedig ezért őt. Én is nagy dohányos voltam mégse vagyok ilyen mimóza lelkű mint te. Nem kötelező cigarettázni, ha drága, le lehet szokni, ahogyan én is tettem. :)
2022. júl. 6. 16:34
 18/23 anonim ***** válasza:

#16 A komoly függőknél az akarat édes kevés a leszokáshoz, ezt szakberek is elismerik.Te 3 évig dohányoztál, a legrosszabb állapotodban heti 2 dobozzal.

A láncdohányosoknak, a napi 1-2 dobozosoknak édes kevés az akarat.Főleg, hogy mint te is írtad ugyanúgy elköltöd a cigi árát.Aki nem eszik, hogy tudjon cigizni, mert DROGFÜGGŐ, azt nem fogja az motiválni, hogy innentől 1 szelet hússal meg egy marék gyümölccsel többet ehet naponta.

2022. júl. 6. 16:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
18-as legrosszabb állapotomban 2 doboz volt naponta, vagy annál is több, a végén lett 2 doboz/hét. Ha elköltöm az árát, olyan dologra költöm ami tartós, értékes, hogy lássam értelmét, de a mennyiség csökkentésnél is így csináltam, na meg persze nem volt már jó, régen sokkal jobb volt egy cigaretta, lehetet varialni is minden féle ízesítéssel, a komolyabb cigiknek komolyabb íze is volt, most egyen szar, "tyúkcigi" (via Bartos), amióta fekete dobozos lett az összes azóta pláne nagyon szar, de lehet csak az én véleményem.
2022. júl. 6. 16:47
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Én nem cigizek és a családban mások sem, örülök neki, legalább kevesebb trógert látok majd cigizni. Ennek a büdös szarnak a szívásától felfordul a gyomrom, még akkor is ha csak látom. Emelkedjen az ára a duplájára!
2022. júl. 6. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!