Miért emelkednek ennyire a cigaretta árak?
Figyelt kérdés
Ma beugrottam az egyik dohányboltba egy ásványvizért, nem volt más bolt a közelbe. Előttem egy bácsi volt és mérgelődött hogy múlt héten a cigaretta 1690volt, ma meg 1890forint. Lassan már 2ezer forint lesz. Szegénynél nem volt annyi úgyhogy adtam neki egy 2százast. Tudom, nem egészséges a dohányzás de akkor ott nem gondoltam erre2022. júl. 6. 15:49
1/23 anonim válasza:
Azt nem tudom, de én örülök neki. Jó lenne kiirtani ezt a semmire nem jó füstölgést.
2/23 anonim válasza:
Gyengül a forint, meg extraprofit adó
3/23 anonim válasza:
mert abbol a pénzből tudnak lopni a "nemzeti trafikok" elméletileg 1 doboz cigarettának kb 400-500ftnak kéne lenni ugy hogy mindenkinek a gyárnak meg a boltnak is megvan a haszna rajta...de nem itt 1890ből 1700ft megy az állam zsebébe....
4/23 anonim válasza:
cigi az luxus...az autókázás az nem...remélem 1500ft lesz literje benzinnek még idén!
5/23 anonim válasza:
Felkéne még jobban emelni az árát, sokakat motivál a lerakásban, többek közt engem is ez motivált nagyrészt pár hete és nem hiányzik, főleg hogy a minőség is sokat romlott. Felkéne emelni az árát a duplájára, az alkohol árát is egyébként.
6/23 anonim válasza:
Hiányzik az államkasszából pár csilliárd Ft, mert valakik ;) lenyúlták, és pedig ezt valahogy vissza kéne pótolni....
8/23 anonim válasza:
"Azt nem tudom, de én örülök neki. Jó lenne kiirtani ezt a semmire nem jó füstölgést."
A fajtádat jobb lenne.
9/23 anonim válasza:
"1 doboz cigarettának kb 400-500ftnak kéne lenni"
Annyinak azé nem. Nagyjából forint / szálba van az előállítása, tehát egy doboz 20 forint, ne nyomjuk már negyven, ötvenszeres haszonkulccsal.
10/23 anonim válasza:
#5 Aki függő, azt nem motiválja az áremelkedés.Érdekes, minden drogosnak, alkesznek van ingyen leszoktató program, csak a cigiseknek nincs.Holott köztudott, hogy a cigi az egyik olyan drog, amiről a legnehezebb leszokni.Miért nem segítik a függőket a leszokásban?Mert nem akarják, hogy leszokjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!