Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha alapvető közgazdaságtani...

Ha alapvető közgazdaságtani ismereteket is kellene tanulnia az embereknek (pl miért rossz az, ha gyenge egy ország valutája, amikor mindent is importál), kevesebb lenne az ostoba, elvakult szavazóból?

Figyelt kérdés
2022. júl. 5. 14:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Már késő
2022. júl. 5. 14:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az mondjuk tényleg katasztrófa, amikor a fideszesek rendszeresen beírják itt, hogy mit számít a gyenge forint, én nem vásárolok valutáért. Tényleg szépen jelzi, hogy Orbán fő tábora a könnyen megvezethető, tájékozatlan emberek.
2022. júl. 5. 14:34
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Mit importálunk?
2022. júl. 5. 14:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egyetértelműen kevesebben dőlének be a propagandának. De ez lassú folyamat, és addig sok mindent lehet még elrontani, még rosszabbá tenni.

Illetve nincs törekvés arra, hogy a lakosság több közgazdaságtant tanuljon.

2022. júl. 5. 14:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Na, a hülye még bejezni se tudja :)

Szóval, mit importálunk? Kb mindent. De próbáld meg Mari néninek elmagyarázni, hogy csókolom, az eurós boltban lehet, hogy még mindig annyit tetszik fizetni, amennyit egy hónapja, de attól azért a samponért még többet fizetett a kereskedő, amikor beszerezte, mint egy hónapja. És emiatt neki vagy kevesebb a nyeresége, vagy egyenesen veszteséges bizonyos termék (ha nem mind lassan). Válasz: de hát én ugyanannyit fizetek akkor is.

2022. júl. 5. 14:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az semmi. Engem azért oltottak le mert még azt sem tudtam, hogy a forintnak van a legerősebb aranyfedezete szemben a gyenge euróval ami azonnal bedőlne.

Ha gondolod belinkelhetem ide a kérdést (de a hozzászólások olvasása kizárólag erős idegzetűeknek ajanlott)

2022. júl. 5. 14:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Erős aranyfedezet a forintnál?

Talán Mátyás király idejében.

2022. júl. 5. 14:52
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mikor a templom előtt vártam anyámat vasárnap, az volt a téma, hogy jó az 500 is, könyvelő a lánya, könnyebben számol. Egészen addig azt hittem, ez pon, de kvára komoly volt a néni.
2022. júl. 5. 15:05
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne! Itt fideszes közgazdászok magyarázzák ezt el. Kellemes olvasást (megnyitni csak saját felelősségre):

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..

2022. júl. 5. 15:07
 10/11 A kérdező kommentje:
#9 Jézusom, ez fájdalmas volt. Hihetetlen, mennyire buták a fideszesek. Uhh.
2022. júl. 5. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!