Az LMBTQ-soknál, progresszív woke-osoknál a színes hajviselet egy harci dísz?
Olvastam erről egy teóriát.
Az állatvilágban számtalan faj fejlődött úgy, hogy álcázza magát a ragadozókkal szemben: homogén testszínezetükkel minél inkább próbálnak beleolvadni a környezetükbe, mozdulatlanok, észrevehetetlenek maradni.
Mások azonban, pl. bizonyos békafajok megfordították a dolgot és az evolúció során kihívó, színes mintákat öltöttek magukra, "mondván": gyere csak, nem félek tőled, mérgező vagyok. Bizonyos siklófajok hasonló mintába öltöztek, mint egyes nagy anakondák, pedig mérgük sincs, teljesen ártalmatlanok.
Hasonló motívumok jelen vannak az embernél is. A progresszív baloldaliak szívesen festik a hajukat sok esetben kékre vagy lilára, esetleg vegyítik ezeket, vagy a szivárvány minden színében pompáznak. Nem lehet, hogy ez náluk is egyfajta kihívás, veszélyre figyelmeztető jelzés, mondván jobb, ha vigyázol velem, mert ideológiailag tébolyult vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!