Az LMBTQ-soknál, progresszív woke-osoknál a színes hajviselet egy harci dísz?
Olvastam erről egy teóriát.
Az állatvilágban számtalan faj fejlődött úgy, hogy álcázza magát a ragadozókkal szemben: homogén testszínezetükkel minél inkább próbálnak beleolvadni a környezetükbe, mozdulatlanok, észrevehetetlenek maradni.
Mások azonban, pl. bizonyos békafajok megfordították a dolgot és az evolúció során kihívó, színes mintákat öltöttek magukra, "mondván": gyere csak, nem félek tőled, mérgező vagyok. Bizonyos siklófajok hasonló mintába öltöztek, mint egyes nagy anakondák, pedig mérgük sincs, teljesen ártalmatlanok.
Hasonló motívumok jelen vannak az embernél is. A progresszív baloldaliak szívesen festik a hajukat sok esetben kékre vagy lilára, esetleg vegyítik ezeket, vagy a szivárvány minden színében pompáznak. Nem lehet, hogy ez náluk is egyfajta kihívás, veszélyre figyelmeztető jelzés, mondván jobb, ha vigyázol velem, mert ideológiailag tébolyult vagyok?
Nekem félig rózsaszin,félig kék,fufrum lila.
De volt már zöld is.Mindig variálom
Számomra az egyszin unalmas
De az égvilágon semmi közöm az lmbtq-hoz ,és hetero vagyok,és idegesit az egész mizéria....
Szines hajuak között is egyedi a hajam, de nem feltünőségből csinálom, csak szeretem a szineket.De kb mindenki másra asszociál.N
A hosszu, termeszetes szinu haj a noies. (Fekete, barna, szoke, voros). Normalis csinos oltozkodes, szoknya, amibol nem log ki minden.
Ettol a szines haju feministak eleg messze allnak, nem ertem miert jatszod a hulyet, pontosan tudod mirol beszelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!