Magyaroszágon mennyi pénzből lehet megélni egy hónapban?
Ma olvastam a hírek között: 10 családból hatnak van személyautója.
-Evés: Semmi menza, semmi Foodpanda, minden napra főzés, legyen napi 2.000 forint. (Tehát havi 60ezer)
-Rezsi: Én kb. havi 30ezret fizetek, de ebben olyan "luxus" cikkek is benne vannak, mint az internet, telefon, Netflix.
-Egyéb kiadások: szappan, dezodor, borotva, sampon, fodrász, régi ruhák helyett új: egy férfinak legyen elég havi 15ezer, egy nőnek 25ezer. (A ruhák viszik fel az árat... nem veszel minden hónapban nyilván, de átlagot számolva így jó.)
-Közlekedés: BKK-bérlet 10.000. (Ha autóval közlekedsz, az jóval drágább.)
-Szórakozás (konditerem, kocsma, színház, étterem, kinek mi): havi 20.000 forint, és akkor nem csináltál semmi luxusat.
-Megtakarítás: havi 20.000 forint jó lenne.
Ezt összeszámolva: 145.000. Ezen kívül ha nincs hol laknod, akkor albérlet ára, ami nem a legolcsóbban, nem is a legdrágábbal számolva összesen olyan 300.000. Ez a KSH szerint a magyar átlag és medián nettó körüli összeg. És akkor ebből nevelj gyerekeket is...
Vidék: albival egyutt nettó 220ezer ha csak eszel iszol alszol. Ha egy normális de nem pénzszóró életmódot akarsz, akkor nettó 350.
Pest: albival egyutt 280 ha vsak eszel iszol alszol. Ha egy normális de nem pénzszóró eletmódot akarsz, akkor nettó 400.
Bár én ezeket úgy írom, hogy szuleimmel élek vidéken, és tavaly 220ból normális életet tudtam fentartani.
Most Pesten gyári munkásként kicsit tobb mint fél éve 400-450 havonta úgy, hogy szallón alszok a muszakok kozt.
Úgy érzem nagyon jól megélek, nyár végén repülök Görögorszagba 1 hétre, jövőre spórólnék Floridára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!