Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyikben érdemes inkább...

Melyikben érdemes inkább hinni? Istenben, vagy abban, hogy a férfiből lehet nő?

Figyelt kérdés
[link]

2022. jún. 21. 22:03
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
35%
Férfiból nem lehet nő, és nőből sem lehet férfi. Ez egyszerű biológiai tény.
2022. jún. 22. 12:06
 22/61 anonim ***** válasza:
34%

Attól nem lesz nő:D

Ha kiássák a csontjait 500 év múlva azt mondják hogy férfi volt.

Felvehetsz egy sárkány jelmezt, de nem leszel sárkány

2022. jún. 22. 12:39
 23/61 anonim ***** válasza:
34%
#22: De hát bármi lehetsz, ami lenni akarsz, nem? Ha én felhúzok egy Superman-jelmezt és leugrom a 10-edikről, repülni fogok, nem? Bár inkább a transzok próbálják ki előttem.
2022. jún. 22. 12:41
 24/61 anonim ***** válasza:
68%
A vallással annyi bajom van, hogy Isten létét - bár nagyon igyekeznek - nem tudták eddig bebizonyítani minden kétséget kizáróan. Amúgy nem fura, hogy addig voltak "csodák" igazán, amíg nem volt TV, kamera, internet. Csak a szó, amit elhittek sokan. Lehet, hogy van Isten, de akkor nagyon magára hagyta az emberiséget. Annyi gyűlölet és gyilkosság van, amit egy szerető entitás nem hagyott volna. Persze, szabad akarata miatt tart ott az ember, ahol, de akkor is. Olyanok halnak meg, akik nem érdemlik meg és a gonoszok élnek sokáig. Ezenfelül, volt olyan ismerősöm, aki az orvosi tanulmányait szakította meg, hogy helyette egy életre apáca legyen, elzárva mindentől (a testvére is alig látja). És így él le egy életet, mert "bedumálták neki az egész vallás-dolgot". Leél egy életet és mi van a végén? Semmi. Mi van, ha tényleg nincs semmi a halál után. Csak egy leélt élet és kész. Ezt ismerjük, ebben élünk, egyszer élünk. Szóval ha választani kell, melyik létezik nagyobb eséllyel, a nemváltás inkább létezik. Lehet, hogy nem szül gyereket egy átoperált nő, és más a kromoszomája, de mitől nő a nő?
2022. jún. 22. 12:46
 25/61 anonim ***** válasza:
36%

,,Amúgy nem fura, hogy addig voltak "csodák" igazán, amíg nem volt TV, kamera, internet." Hát, ha szerinted a középkorban volt TV meg Wifi akkor valószínűleg másik dimenzióban élünk. Amúgy nem mennénk sokra a csodákkal. Régen is a többség nem hitt Jézusban pedig a szemük előtt tett csodákat.

Attól nő a nő hogy nőnek születik. Ez olyan mint hogy ki néger vagy ki magyar vagy ki Einstein. Ez nem olyasmi amit csak úgy meg lehet változtatni.

Jó persze külsőre más lesz talán teljesen olyan mint egy lány. De ha leáll a hormonok szedésével vagy elkezd idősödni megint látszani fognak a valódi nemének jellegzetes vonásai.

Ja és a vége...

Ugyan annyi esély van arra hogy nincs semmi a halál után mint hogy van. Ameddig nem tér vissza senki addig ezt nem tudhatjuk

2022. jún. 22. 13:36
 26/61 anonim ***** válasza:
65%
én hiszek mindkettőben, yolo. nem lehetséges, hogy Isten mindenkit inkább agyagnak teremt, mint egy kész vázának, köcsögnek vagy amfórának vagy bármi másnak?
2022. jún. 22. 14:16
 27/61 anonim ***** válasza:
76%

25 - ",,Amúgy nem fura, hogy addig voltak "csodák" igazán, amíg nem volt TV, kamera, internet." Hát, ha szerinted a középkorban volt TV meg Wifi akkor valószínűleg másik dimenzióban élünk."

Tanulj meg szöveget értelmezni. Ha szerinted én azt írtam, hogy a középkorban volt TV és wifi, akkor nem értetted meg, mit írtam. Leírom máshogy. Amíg nem volt olyan tömegkommunikáció, azonnali jelenlét és megosztás, mint ma, a középkorban bárki, aki pozícióban volt, bármit behazudhatott, hogy nézd a' már, íme egy csoda, stb, és mindenki elhitte. Ma bárkit meg lehet már cáfolni, aki előjönne egy "csodával"...

A másik meg: "Régen is a többség nem hitt Jézusban pedig a szemük előtt tett csodákat." Miféle csodákat tett? Max olyat, amire azt mondta egy pap vagy valaki, hogy ez csoda, de ha ma odamenne egy CSI-os, simán bebizonyítaná, hogy hol csaltak... A középkori csodák egy vicc... Pont annyira, mint az ereklyék...

2022. jún. 22. 14:20
 28/61 anonim ***** válasza:
94%

Abba érdemes hinni amit belülről érzel igaznak magadban és ki tudsz teljesedeni benne. Az szerintem ugyanis Istentől jön. Az adja a lelki nyugalmat.

És igen, nekem például nehéz elképzelni, hogy Istennel való kapcsolat nélkül valaki eleri a lelki nyugalmat és ki teljesedik, mégis sok ateista ezt állítja, szóval elfogadom.

Mint ahogy nehéz elképzelni, hogy valaki azonos neművel él kapcsolatban vagy átműtteti magát nővé akkor éri el a lelki nyugalmat önmagában de sokan állítják így tudtak kiteljesedni, szóval elfogadom.

Biztos nehéz elképzelni, hogy valaki otthagyja az orvosi karrierjét, hogy apácának állhasson de mivan ha ő így tud kiteljesedni és lelki életét élni?

Szóval megint ezt te érzed belül miben érdemes hinni...

2022. jún. 22. 14:29
 29/61 anonim ***** válasza:
28%

Ha így lenne, nem hinnének Yetikben meg szellemekben :P

Példa:

Úristen, szellemet vettem videóra nézzéteeek!!!!!

*9 millió megtekintés*

Egy másik youtuber leleplező videója:

Kamu a szellemes videó:

*10-20 ezer megtekintés aminek a 10%-a még így is hisz a videóban*

A középkori csodák szerintem is mesék. Az ókorban lévő csodákat gondolom igazinak.

2022. jún. 22. 14:51
 30/61 anonim ***** válasza:
76%

Ha hiszel Istenben, akkor automatikusan hiszel abban is, hogy a férfiből lehet nő (Éva Ádám oldalbordájából), vagy hogy nőből lehet férfi (mivel Jézus szűzen fogant, így csak XX kromoszómát kaphatott Máriától)

Ha meg nem hiszel Istenben, akkor nem hiheted, hogy a biológiai kategóriák esszenciálisak, és nem csak ember alkotta közelítések a zavaros természet leírására.

2022. jún. 22. 18:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!