Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érdemes-e egy megtakarított...

Érdemes-e egy megtakarított összeget esetleg nem forintban tartani? A mostani helyzet miatt mivel a forint elképesztően gyenge érdemes-e a pénzt átváltani más valutába teszem azt euro dollár vagy font. Amennyiben érdemes, a fentiek közül melyikbe?

Figyelt kérdés

2022. márc. 20. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Fogalmazd meg mennyi idő múlva lehet rá szükséged, nézd meg kb mennyit mozoghat annyi idő alatt az árfolyam, ebből kb már spekulálhacc rá hogy mennyire érdemes.
2022. márc. 20. 16:18
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Ennek semmi koze a mostani helyzethez, a forint folyamatosan romlik pl. az eurohoz kepest, evtizedek ota.
2022. márc. 20. 16:19
 3/7 anonim ***** válasza:
25%

Mindig erdemes euroban tartani a forintot. Egyszeru hogy miert. A forint kotveny magyar inflacio +1.5 szazalekot fizet

Az euro kotveny euro zona + 0.5 szazalekot.

Ebbol nyiltan latszik hogy a forintot el akarjak inflalni, az eurót meg nem

2022. márc. 20. 16:24
 4/7 anonim ***** válasza:

"Mindig erdemes euroban tartani a forintot."

Annak is, aki hónapról hónapra él, és mondjuk hó végén kell neki a forint vizes zsemlére? Aztán szarabb áron vált vissza mint amin vett és csak bukik rajta. Szóval azért ne tegyünk ilyen kijelentéseket hogy "mindig érdemes".

2022. márc. 20. 16:30
 5/7 anonim ***** válasza:

#4 aki honaprol honapra el, annak nincs megtakaritasa.

A kerdesben pedig megtakaritasrol van szo.

2022. márc. 20. 16:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Én 500 eurót átváltottam. Ez nem sok, 1000 euró jobb lenne, de ez most mindegy. Szerintem érdemes, mármint egy kis veszteség befigyelhet, de nem túl nehéz elkölteni ezt a pénzt, ha mégsincs rá szükség. Online rendelés, repjegy vásárlás, szállás foglalás, és hupsz, máris elfogyott. Nem tervezem visszaváltani ezt az összeget.
2022. márc. 20. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Én PMÁP-ban tartom. Évente hoz kb 700 ezer kamatot. Az durván havi 65 ezer Ft. És ezért meg se kell mozdulnom. (más közmunkával keres ennyit)
2022. ápr. 14. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!