Vannak még ma Magyarországon igazi kommunisták?
Figyelt kérdés
2010. szept. 19. 22:11
21/25 A kérdező kommentje:
Lehet párhuzamba hozni a kettőt, de azzal az elvi 90%-kal lehetne vitatkozni.
2010. szept. 22. 17:57
22/25 anonim válasza:
Valóban kicsit kisarkítottam a dolgot a 90% al de remélem azért a mondani valót lehetett érteni :)
23/25 A kérdező kommentje:
Lehetett, persze.
Alapjában véve egyébként szerintem a kommunizmus jó dolog, csak nem azzal a módszerrel kellett volna kivitelezni, ahogyan az megtörtént a történelemben.
A fasizmusnak is vannak olyan pontjai, amit szimpatikusnak ítélek meg, de alapjában véve nekem inkább negatív. A kettő közül inkább a kommunizmust választanám.
2010. szept. 23. 13:59
24/25 anonim válasza:
Ma Magyarországon a Munkáspárt 2006 az egyetlen igazi kommunista párt. A Thürmer-féle párt csak nevében kommunista, de nagyon húznak a fideszhez, néha a szélsőjobbhoz is. sajnos pártnak sem nagyon nevezhető, mert nagyon gyengék, és nem csak azért mert kevesen vannak, hanem mert bénák. Ráadásul sok náluk a sztálinista elem, aminek ugye semmi köze nem volt a valódi kommunizmushoz. A viszonylag újonnan alakult, kiszakadt Munkáspárt 2006 viszont egy modern marxista párt, szövetségese a Zöld Baloldal, amely reális alternatívát tud nyújtani a kapitalizmusra. Dinamikusan fejlődik és minőségileg (lásd internetes videók, internetes újság, fb-s csoportok, média, kommunikáció, szakértőgárda) már rég túlnőtte az MKMP-t.
25/25 A kérdező kommentje:
Köszi.
2011. júl. 4. 16:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!