Megkaptam a brit állampolgárságot, így kettős magyar-brit lettem? Adjam le a magyart? Csak 1 tollvonásba kerül
Megszerezni valamit vért kell hugyozni, de leadni az annyi hogy 1 db A4-es lapon aláírom hogy le kívánom adni és csá.
Leadjam a magyar? Angliában élek 2001 óta feleség lett gyerek lett ház lett itt, soha nem fogok "hazamenni" amely haza nekem rég nem haza...
"Ne add le.
Semmire nem kötelez, de jogokat biztosít!"
ez az egyetlen oka valóban hogy nem adtam le hogy 4 évente a Nemzethy Lótolvaj ellen szavazhassak!
Ha nem csinálsz semmit, csak szavazol néha, már akkor is többet tettél Magyarországért, és kevesebb kárt okoztál az országnak mint kb bármelyik fidesz szavazó.
Szóval Magyarország nevében köszönjük 🙏
Nem tudhatod, hogy nem kell-e majd valamikor menekülnöd onnan, akármilyen okból, akkor majd jó lesz a magyar állampolgárság, és a magyarsággal járó jogok.
A gyereknek nem árt, ha két nyelvet beszél kiskorától fogva folyékonyan, mert simán elmehet tolmácsnak, fordítónak felnőtt korában, amivel nagyon jól lehet keresni. Dolgoztam Angliában tolmácsként, tudom hogy rengeteg magyar él ott akár már 10 éve úgy, hogy egy szót sem tud angolul. Na nekik kell nagyon a tolmács, amikor ügyeket kell intézni, vagy orvoshoz kell menni, hiszen még azt sem tudják elmondani, hogy mi a panasz, vagy mit kell elintézni.
Én kanadai-magyar állampolgár vagyok, itt is vagyok, meg máshol is, de nem dobnám el a magyar állampolgárságot, hiszen itt születtem, itt töltöttem több időt, hiába tagadnám meg a magyar énemet, attól még ott van.
Ráadásul mindig kell egy B terv, ha esetleg bármi történik itt, vagy amott, akkor van választásom. Van például olyan hely, ahová kanadaiként nem mehetek olyan egyszerűen, mint magyarként. Két ország személyijét, TAJ-kártyáját, útlevelét hordozgatom. Ha itt vagyok beteg, itt látnak el ingyen, ha kint vagyok beteg, kint látnak el ingyen.
Majd akkor mondhatod magad angolnak, ha angolul gondolkozol, angolul számolsz magadban, eszedbe sem jut egy magyar szó sem, és soha senkivel nem beszélsz/írsz magyarul. Amíg ez nincs így, addig magyar vagy, az angliait csak megszerezted.
És nagyon jó, hogy orbán ellen szavazol, bár azt nem tudod, hogy már régóta előre el van döntve minden, akárhány szavazat is megy akárkinek.
Ezért van az, hogy hiába szavazott 6 millió ember ellenük, mégis ők győztek legutóbb is, meg most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!