Olyan miért nincs, hogy egy nő azonosítja magát férfiként, és a férfiakkal kíván versenyezni a sportban?
20: ez mi?
Nem is a sportról szól. Az meg, hogy találtál kőkemény két transz férfit semmit nem jelent, én mutatok 30 "nőt".
Én vagyok #18-as
Kedves kérdező. Ez a téma nem a kérdéshez, hanem #19-hez szólt. A felmérések szerint tényleg majdnem egyenlő az arányuk, de ha nem hiszed el, akkor inkább keress utána. 20-nak igaza van.
A kérdésben az volt, hogy ilyen nincs. Egyetlen ellenpélda is elég, nemhogy kettő.
A Wikipédia szerint kettőnél is több van, és nincs nagyságrendi különbség:
És hiába kezdtél el a sportról beszélni, félúton eltérítették és általában kezdtek el beszélni transzneműekről és a vélt társadalmi előnyökről. Muszáj volt arra is kitérni. Ott pedig elég egyenlőek az arányok.
Ez még statisztikailag is relatíve egyszerűen megmagyarázható. Ha az USA tendenciáit nézzük, nagyjából ötször annyi professzionális férfi sportoló van, mint női. Ez a statisztika 16-84%-os megoszlást ír például: [link]
Na, ha 100 sportolót veszünk akkor, az azt jelenti, hogy abból alapból is 16 csak az, akinek a születési neme nő, a másik 84 férfi. Ha ezeknek az embereknek a 7%-a mondjuk transzként identifikálná magát, akkor lenne az, hogy 1 transz férfi sportolóra jut nagyjából 5 transz női sportoló. (A 7% egy valószínűtlenül nagy szám egyébként) Úgyhogy egyszerűen sokkal valószínűbb, hogy transz nők kerülnek a sportba, és nem férfiak. A profi sportolók a legtöbbször ugyanis jóval előbb kerülnek bele a sportba, minthogy kialakuljon a nemi identitásuk.
hogy jön ide is a transzneműség???
egyébként aki operáltatja magat az hormonokat kell szednie s az doppingnak számít s így nemigazán sportolhatnak versenyszerűen a transz mutánsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!