Én nőként miért vagyok elnyomva? A férfiak miért keresnek többet, amikor képzetlenebbek?
Én miért keresek 5 és félszer annyit jóval kevesebb munkáért mint amennyit Budapesten kerestem?
Ez gazdasági kérdés.
Azért mert itt - még a kevés munkámmal is - több GDP-t állítok elő, több mindent adok a világnak (gazdaságilag) mint azt eddig tehettem.
Sajnos ez gazdaság. Nem arról szól milyen ember vagy, vagy hogy férfi vagy nő. Ez gazdaság. Aminek farkas törvényei vannak.
Mi az hogy egy férfi képzetlenebb?ez ugyanolyan általánosítás mint az hogy a férfiak többek keresnek.
A kérdésedből kiindulva azért keresel kevesebbet mert buta vagy.
"A szüleim mindketten mérnökök, egyikük sem keres rosszul, és anya fizetése több mint apáé.."
Ez nem releváns. Ki tudja, hogy milyen mérnökök a szüleid? Mármint, hogy anyuka villamosmérnök, apuka meg agrármérnök pl. Ki tudja, hogy ki milyen beosztású? Semmit sem jelent ez a kérdés szempontjából, ugyanis akkor jelentene, ha ugyanazt a munkakört töltenék be a szüleid és úgy kapna többet!
Olyan országok előznek meg minket, mint Kenya, Etiópia, Libéria. Még az ottani férfiak is tisztességesebben bánnak a nőkkel, mint a magyar "férfiak"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!