Egyre több a mentális problémákkal küszködő fiatal.Nem kellene a pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak magukba nézni?
A baj nem kicsi.
Ez elsősorban a pedagógusok számlájára írható.Egyáltalán nem ritka,hogy megalázzák a diákokat.Ezek a megaláztatások következményei nem egyből,hanem később jelentkeznek.
A szüleim egy óvoda szomszédságában laknak, ott rendszeresen vannak problémák az óvónőkkel, nem egyet ki is rúgtak már.De, ott is fél évvel az eset után merte csak a kisgyerek elmondani,hogy mi történt.
Sokkal szigorúbban kellene szabályozni a pedagógusokat és nem szabadna hagyni,hogy kiskakasok legyenek a szemétdombon.
Nettó 160-170 ezer forintért 5 év egyetem után, örülj ha valaki még felkel az ágyából. Nehogy még a számlájára írj bármit is és károgj rájuk. :D
Majd ha nettó 800 ezer forint lesz egy kezdő pedagógus bére mint Németországban, állami iskolákban, akkor majd ööö szólalj meg újra, addig ne.
Szerintem meg több mentális betegség alakul ki más gyerekek miatt mint pedagógusok miatt!
A gyerekek roppant gonoszak tudnak lenni.És hamar kikezdik a társukat, és olyan szintű lelki sérüléseket tudnak okozni,amiből könnyedén kialakulhat mentális betegség.
Ha egyre több ilyen eset fordul elő, az a világ változásának köszönhető.Gyorsul, rohamosan fejlődik a világ, nincs idő semmire, a szülők sokat dolgoznak, kevés időt tudnak a gyerekeikkel tölteni, mellette a stresszes és feszült életvitellel nem is akarnak a gyerekkel foglalkozni, inkább helyette a maguk szórakoztatása, kikapcsolódása a cél.A gyerekek pedig kevésbé vannak nevelve.Ami már az óvodában, az iskolákban tökéletesen látszódik.
Az a baj,hogy nem csak a fizetés számít.
Én megemelném a bérüket,de vmihez kötném. Vhogy csak kiderülne ki elmebeteg.
Nekem rengeteg rossz tapasztalatom van tanárokkal főként. Aki eleve rohadt ember,az a pénzre se fog 2 perc alatt megváltozni.
"Aki eleve rohadt ember,az a pénzre se fog 2 perc alatt megváltozni."
De a nyomor sincs a legjobb hatással az ember személyiségére, munkamoráljára, hozzáállására. Az igazság valahol a kettő között van. Valóban nem lenne minden tanár hirtelen csuda lelkiiskeretes, ha sok pénzt kapna, de eleve sokkal vonzóbb lenne és azok IS mennének a szakmába akiknek gyerekkori álmuk a tanítás, így sokkal jobb munkát végeznének, sokkal jobb társadalmat nevelnének ki.
Számtalan jóléti modell elemzés kimutatta világszerte, hogy minden jóléti országnak egyik közös vonása volt, hogy jól megfizették a tanárokat, így ez a folyamat amit fent írtam, beindult és állandósodott, azok mentek pedagógusnak akiknek ez volt a hivatástudatuk, a pénz(hiány) nem tartotta vissza őket a pályáról. Manapság leginkább senki nem megy Magyarországon pedagógusnak, vagy csak az aki sehova nem kell. És amúgy egyes területeken ez is a helyzet, pl. infó tanárnak már egy sima érettségivel felvesznek egy 2-es közép fokú infó érettségivel, annyira nem megy senki. Csak ezt az M1 nem mondja be, hogy ilyenek tanítják a gyerekeidet.
"Nettó 160-170 ezer forintért 5 év egyetem után, örülj ha valaki még felkel az ágyából. Nehogy még a számlájára írj bármit is és károgj rájuk. :D"
Na igen de mennyit is dolgoznak érte? napi 5-6 órát? mellette meg van jó 3 hónap szabi is évente. Tanításnál meg egy előre megadott shémát követnek, a saját tudásuk nem is kell lényegében. azokon a helyeken ahol igen például magán iskolákban ott jóval többet is keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!