Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan nagy tabu, miért...

Miért olyan nagy tabu, miért kelt akkor felháborodást az energiafogyasztás visszafogása?

Figyelt kérdés

A jelenlegi inflációs probléma egy jelentős részét el lehetne tüntetni azzal, ha az emberek, vállalatok és önkormányzatok mind elkezdenének kicsit visszavenni az energiafogyasztásukból. Ez inflációtól függetlenül, környezetvédelmi okokból is fontos lenne.

Lásd. Olaszországban pl. meghatározták, mennyi lehet a max. fűtés állami helyeken, illetve hány fok felett mehet a klíma. Na, pont ezt kellene bevezetni mindenhol, cégeknél is meg önkormányzatoknál is, télen max. 20 fokos fűtés, nyáron 25-26 fok alatt meg nincs klíma.

Aki fàzik, öltözzön fel, akinek melege van, vetkőzzön. Most ez nem olyan áldozat, de már brutálisan sokat jelentene az energiafogyasztásban. A világításra szintén oda lehetne figyelni.

Illetve, ezt megtehetnék maguk az emberek is. Most mondok egy példát, kertes házban lakom, de itt a szomszédok között én vagyok az egyetlen, aki kint tereget, mindenki más szárítógépezik. Nyáron, 30 fokban, merthogy az gyorsabban megvan. Ilyen szokásokat is abba lehetne hagyni tömegesen, de muért kell erre külön figyelmeztetni az embereket?

2022. jún. 7. 11:24
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
20-ad, ezesetben nyilván nem hozzád szól a kérdés.
2022. jún. 8. 10:02
 22/22 anonim ***** válasza:
55%

Oké kérdező

De miért fázzak meg a 18fokos irodában télen

Vagy miért ne mossam ki a ruhámat..

Értem én hogy spóroljunk de akkor ne ala0vető szükségletekkel hanem pl itt a nyári szünet a sok tini tiktokozás instázás meg okostelózás helyett vigye le a folyópartra mosni a felnőttek ruháit pl

2022. jún. 12. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!