Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan nagy tabu, miért...

Miért olyan nagy tabu, miért kelt akkor felháborodást az energiafogyasztás visszafogása?

Figyelt kérdés

A jelenlegi inflációs probléma egy jelentős részét el lehetne tüntetni azzal, ha az emberek, vállalatok és önkormányzatok mind elkezdenének kicsit visszavenni az energiafogyasztásukból. Ez inflációtól függetlenül, környezetvédelmi okokból is fontos lenne.

Lásd. Olaszországban pl. meghatározták, mennyi lehet a max. fűtés állami helyeken, illetve hány fok felett mehet a klíma. Na, pont ezt kellene bevezetni mindenhol, cégeknél is meg önkormányzatoknál is, télen max. 20 fokos fűtés, nyáron 25-26 fok alatt meg nincs klíma.

Aki fàzik, öltözzön fel, akinek melege van, vetkőzzön. Most ez nem olyan áldozat, de már brutálisan sokat jelentene az energiafogyasztásban. A világításra szintén oda lehetne figyelni.

Illetve, ezt megtehetnék maguk az emberek is. Most mondok egy példát, kertes házban lakom, de itt a szomszédok között én vagyok az egyetlen, aki kint tereget, mindenki más szárítógépezik. Nyáron, 30 fokban, merthogy az gyorsabban megvan. Ilyen szokásokat is abba lehetne hagyni tömegesen, de muért kell erre külön figyelmeztetni az embereket?

2022. jún. 7. 11:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%

Ezekkel az intézkedésekkel nem lehet komoly energiát megtakarítani. Az egy dolgo, hogy nem lehet 26 foknál kevesebbre állítani a légkondit, de attól a vas olvadáspontja még nem fog csökkenni. AZ ipar ugyanannyit fog elhasználni, ha csak nem következik be olyan komoly technológiai változás, ami nem nagyon van még csövön, vagy nem csökken az ipari termelés volumene.

Nem az energiafogyasztás visszafogásának gondolata vált ki ellenállást, hanem a nefürgyéle típusú ötletek.

2022. jún. 7. 12:01
 12/22 anonim ***** válasza:
28%

#11 azt mondod ha mindenki szemetel és én nem én vagyok a hülye?

Sok kicsi is tud valami lenni ám!

2022. jún. 7. 12:09
 13/22 Dzsonszi ***** válasza:
42%

Azért a lakossági energiafelhasználás is jelentős tud lenni. Ha nézzük a gázfogyasztást, annak a harmadát lakóházak, irodaépületek, bevásárlóközpontok adják. Elég egy fokkal lejjebb venni a fűtést télen, és majdnem feleződik a a gázfogyasztás, hát ha még nem 25°C-ra vennék az emberek, hanem 21-22°Cra, aminek elégnek kéne lennie. Ugyanez igaz áramfogyasztásra, ha a klímát nem 18°C-ra vennénk, hanem 24°C-ra nyáron (ez csak egy példa a sok közül) jelentősen csökkenne a villany felhasználás, ráadásul a klímák fűtik a külső tereket, ezáltal még jobban rászorulunk még több klíma használatára, ami megint csak fűti a külső tereket és így tovább, beleharap a kígyó a saját farkába.

És én ezt nem az EU elcseszett, gyökér energiapolitikája miatt ajánlanám, hanem hogy ne csessszük szét még jobban a Földet, és nem ártana lassan odafigyelni, hogy az unokáinknak lassan élhetetlen lesz.

2022. jún. 7. 12:11
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen, erre gondolok, mint a 13-as.
2022. jún. 7. 12:22
 15/22 anonim ***** válasza:
10%
Mert így mulat egy magyar úr.
2022. jún. 7. 13:05
 16/22 mindentudó99 ***** válasza:
72%

Mert idióta politikusok hoznak döntéseket hogy spóroljak miközben ők magángépeken repkednek. Vagy használjuk olcsó gáz helyett drágát amit cseppfolyós formában körmyezetszennyező módon szállítanak. Mi ezeknen a logika?

Ők magán gépeken repkednek én meg üljek itthon nagykabátban.

2022. jún. 7. 13:22
 17/22 anonim ***** válasza:
69%
Mjad ha az irodákban, bankokban pl. hétvégére legalább a monitorokat stb. kikapcsolják térjünk vissza erre.
2022. jún. 7. 13:37
 18/22 anonim ***** válasza:
48%

Azért nagy a felháborodás, mert semmivel sem lesz ettől jobb a környezetnek, az emberek magánéletébe viszont keményen beleszól.

Az ilyenek csodálkoznak, hogy miért előzi meg lassan India is Európát.

2022. jún. 7. 14:50
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
17. a legtöbb helyen alapból lekapcsolódnak a monitorok egy idő után, de egy újabb monitor fogyasztása egyébként is elhanyagolható egy klímáéhoz képest.
2022. jún. 7. 17:43
 20/22 anonim ***** válasza:

Egy hónapra még egy ezrest se fizetek a vízért. (kéthavonta közel 2 ezer forintnyi összeg jött)

Télen, amikor fűteni kellett, dupla puloverben voltam, lakásban 17 fok volt.

Szárítógép, klíma nincs.

Hova vegyem lejebb? Így is csodálkoznak, hogy pl. a víz miért olyan kevés.

Nyaralni nem járok, kocsi nincs, cigizni nem cigizek.

2022. jún. 8. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!