Miért nyert a Fidesz 2010ben?
Figyelt kérdés
Nagyjából vannak ŕóla sejtéseim. Ugyebár nem akarták Gyurcsányt stb. De ha arra gondolok,hogy látták az emberek az első Orbán kormányt,hogy akkor is miket műveltek és világosan közölték,hogy nem kérnek belőlük még is értetlenül állok. És nem lehet azt mondani,hogy ők voltak az egyetlen alternatíva mert például a Jobbik is ott volt.2022. jún. 3. 12:34
11/16 anonim válasza:
#2 Voltak már közmunkások 2010-ben. A közmunkát Gyurcsány vezette be, még 2008-ban, az akkor még egyértelműen szélsőjobboldali Jobbikot is megszégyenítő burkolt cigányozás közepette. Viszont akkor még legalább a minimálbért illetve a garantált bérminimumot fizették érte. Érdekes, hogy erre ma már sem a közmunka hívei, sem az ellenzői nem emlékeznek. Az más kérdés, hogy akkor még a közmunkásokat a Fidesznek nem állt módjában láncszavaztatni. Egyszerűen annyira rossz volt a Gyurcsány kormány, hogy mindenki szabadulni akart tőlük. Még korábbi rendszeres MSZP szavazók is inkább a Fideszre szavaztak. Egyedül a nyugdíjasok nem érzékelték a problémát, mert őnekik még akkor is megvolt a biztos jövedelmük, és ráadásul akkor még elég szépen emelték is a nyugdíjakat. Ezért van a mai napig is az a sok idős, leginkább 70 feletti DK-ás szavazó, mert ők nem is értették, hogy mi volt a baj Gyurcsánnyal. Az első Orbán kormány meg ahhoz képest nem is volt annyira rossz.
12/16 anonim válasza:
#10 Nem az első Orbán kormány juttatta a csőd szélére az országot. Már a Medgyessy kormány első intézkedései következtében elindult a gazdaság hanyatlása. Növekvő munkanélküliség, csődbe ment vállalkozások, körbetartozások jellemezték azt az időszakot, ami a Gyurcsány kormány alatt csak még tovább fokozódott. Ezért volt szükség a költségvetési adatok meghamisítására, a trükkök százaira, a világgazdaság pénzbőségére, és ezért került sor az öszödi beszédre is 2006-ban. A világgazdasági válság meg csak 2008-ban kezdődött, és 2008 végére ért el hozzánk.
13/16 A kérdező kommentje:
1-12 Hát igen ezt sokmindenki szokta a TVbe mondani.
2022. jún. 4. 13:51
14/16 anonim válasza:
#13 11-es és 12-es vagyok. Nekem ezeket nem a tévében mondták, hanem átéltem.
15/16 A kérdező kommentje:
14 Hát akkor valahol nagyon távol innen.
2022. jún. 6. 02:03
16/16 anonim válasza:
#15 nem tudom, hol élsz, de én valóban elég távol. Budapesttől 200 km-re, Dél-Dunántúlon. És nem vagyok Fideszes, sőt nagyon nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!